(Zaterdag,4A)- De burenstrijd tussen Football Factory en VV Leiden, de complexen liggen bijna in elkaars zicht, eindigde j.l. zaterdag zonder winnaar. Met de 1-1 voelde het voor de thuisploeg bijna als een zege, hoewel de gelijkmaker voor de gasten pas tegen sluitingstijd viel. VV Leiden mocht niet mopperen, maar Erik Bakker, vorig seizoen even uit fladderend naar GHC, deed dat wel. Pieter van Schie was wel tevreden over zijn manschappen.

Trainer van Schie speelde dit keer weer zelf mee, maar nu als doelman. Een positie die hij in de beginjaren van Football Factory ook regelmatig invulde. Nu was er eigenlijk geen keus. ,,Onze eerste keeper heeft longontsteking en zijn vervanger was niet voor handen. Ik had zelf een spierblessure en het leek mij veiliger om tussen de palen te gaan staan. Spelers die mij nog niet eerder hadden zien keepen, hielden hun hart vast. Ik geloof echter niet dat ik ze teleurgesteld heb, hoewel het jammer is van die late 1-1.”

Erik Bakker, aanvaller bij VV Leiden, kon nauwelijks blij zijn met dat ene puntje, behaald op de valreep. ,,We oefenden laatst tegen Oegstgeest en die gingen er met 5-2 vanaf. Nu spelen we tegen de nummer laatst in de vierde klasse en leek het nergens op. Onvoorstelbaar, maar het was dramatisch van onze kant. O nee, ik vind Football Factory geen onaardige ploeg maar we moeten hier wel gewoon winnen. Dan mag je uiteindelijk blij zijn met een punt, maar dat was niemand bij ons. Als we zo tegen UVS voor de dag komen dan kunnen we het wel schudden volgende week. Misschien dachten we dat we dit varkentje wel even konden wassen, maar dat viel dus vies tegen.”

,,Sommige tegenstanders denken dat wij er niets van kunnen. Natuurlijk staan we laatste, maar dat heeft zo zijn redenen. We hadden voor het eerst een volle bank en daar lag voor de winterstop ons probleem. Heel vaak hadden we net aan genoeg spelers, omdat we heel erg afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van studenten. Ik denk dat het er voor de tweede seizoenshelft wel beter uitziet. We krijgen er nu bijvoorbeeld een Amerikaan bij en die kan wel ballen. Ik denk dat VV Leiden zich behoorlijk op ons heeft verkeken.”

Voor de thuisploeg scoorde Timothy Resopawiro, terwijl Brahim Lakhal een afgang voorkwam voor de roodwitten. Bakker: ,,Zo mag je dat best wel noemen, ja. Wat dat betreft valt dit seizoen tegen. Ik had wel verwacht mee te kunnen spelen met de eerste drie, maar we staan heel ver weg. Ik weet niet wat het is, maar wij spelen of allemaal goed of we zakken met zijn allen door het ijs. Ik hoop dat we hiervan geleerd hebben en dat we ons op kunnen richten tegen UVS. Dit was drie keer niks en we moeten dit maar gauw vergeten.”

Van Schie afsluitend: ,,We speelden met veel inzet en daar begint het mee. Okay, zij hebben hun kansen wel gehad maar ik lag vaak al dan niet toevallig in de baan van het schot. Aan de andere kant; Timothy kreeg ook twee goede kansen en als we enkele aanvallen beter uit hadden gespeeld, was dit onze eerste overwinning geweest. Maar die gaat er komen, we zijn op het juiste pad terecht gekomen.”