ts-lugdunumVierde klasse A (zaterdag)- Lugdunum poetste de nederlaag van een week terug tegen Hazerswoudse Boys enigszins weg door te winnen van Wassenaar (2-0). Die zege maakte met name indruk omdat de kikkers vijf kwartier met een man minder speelden.

 
Spits Leroy Brooks was met zijn teamgenoten nog lang op de club, want dit keer zat het wel goed met het groepsgevoel. ,,We hebben ons prima hersteld van vorige week. Ik noem dit een verdiende overwinning, omdat we er keihard voor hebben gewerkt. Al na zeventien minuten stonden we met tien man vanwege een rode kaart voor Youssef Mizab.”

 
De logische vraag wat er gebeurde waardoor het team van Henk de Cler verder moest met tien man. ,,Ik denk dat er sprake was van miscommunicatie tussen de speler en de scheidsrechter. Er ontstond een discussie, waarbij de leidsman dacht dat Mizab verhaal kwam halen. Dat afreageren was echter niet aan zijn adres. Al met al een onjuiste kaart, maar je moet dan toch verder. We waren daarvoor al sterker en daar kwam eigenlijk geen verandering in. Enkel moesten we het anders organiseren en dat is prima gelukt.”

 
Brooks vervolgend: ,,Wassenaar wilde in elk geval mee voetballen, maar achterin hielden wij het goed dicht. Bij rust was het 0-0 en in de tweede helft zijn we allebei voor de winst gegaan. Ik ging na rust vanaf het middenveld spelen trouwens. Op een zeker moment kreeg ik een lange bal en werd er een overtreding op mij gemaakt. Ik kreeg een duw van een speler met beide armen. Dat leverde een strafschop op, volgens mij was dat ergens tussen de 55ste en 60 ste minuut. Tobias (Schaafstra, red.) schoot de bal er feilloos in. Overigens dacht de scheidsrechter eerst aan een vrije trap, maar hij zag dat ik binnen de zestien lag en vond ook dat de overtreding binnen de lijnen was gemaakt.”

 
Brooks erkende dat Lugdunum daarna wel alle hens aan dek moest hebben om de drie punten over de meet te kunnen trekken. ,,Zij gingen vol gas geven en we kwamen een keer met de schrik vrij nadat een vrije trap op de binnenkant van de paal kwam. Daar hadden we wat geluk, maar eerlijk gezegd hebben zij verder weinig uit kunnen richten in aanvallend opzicht.”
Lugdunum_football_fac_sep_2014_DSC_0066

Daarna besliste Lugdunum de tweestrijd en verdubbelden de groenwitten het puntenaantal naar zes. ,,Die tweede was een goeie goal. Luther Tolud (op archieffoto) had een fraaie actie in huis en behield zijn beheersing bij de afronding. Ik denk dat het wel een zwaar bevochten zege was, maar dat had dus te maken met het feit dat zij lange tijd met een man meer speelden. Toch waren we beter en dat geeft ons allemaal een goed gevoel en vertrouwen richting het vervolg van de competitie. Wel moet ik zeggen dat Wassenaar me mee viel. Ze hebben er best een aantal leuke voetballers bij met individuele kwaliteiten. Enkel mekkerden ze nogal op elkaar. Lugdunum was uit op revanche na de mindere pot vorige week en we kunnen tevreden zijn dat we het zo hebben opgepakt.”

 
Opstelling Lugdunum: Wassenaar, O.Izitir, Brandt, Schaafstra, Atif, T.de Cler, Du Prie, Mizab, Ait Blal, Brooks, C.Isitir.