Vierde klasse A (zondag)- Na een hectische week met het vertrek van Ronald Mink bij FC Rijnland was er uiteindelijk reden voor een ruime glimlach bij (tijdelijk) opvolger Henk Brandt, eerder al trainer bij de groengelen. ,,Wat een heerlijke middag. Een dik chapeau voor het team, wat een strijd. En wat ben ik blij met de drie punten. Temeer omdat ik ze wil opdragen aan Ad van Kaam, een hele goede vriend van mij. Iedereen kent hem van het Leidsch Dagblad en hij heeft hier zijn sporen ook verdiend. Hij is ernstig ziek en dat grijpt me enorm aan.”

De woorden van Brandt sneden door de ziel zondagavond, uren na het gewonnen treffen over de rug van Hillegersberg (2-0). ,,Ik heb een jaar of drie terug bewust een stap terug gedaan. Ik vond het presteren onder druk wel mooi geweest. Ik heb me prima vermaakt door op de achtergrond te werken bij de club. Ronald, ook een maatje van me, heeft het prima overgenomen. Helaas kwam de kink in de kabel in de voorbije weken en toen is mij gevraagd of ik voor het moment zijn taken wilde overnemen. Omdat ik de club wil helpen heb ik ‘ja’ gezegd. We kijken in de winterstop verder hoe de vlag er dan bij hangt. Maar het begin smaakt naar meer, zoveel is zeker.”

Arjan Kluivers speelde volgens Henk Brandt ook een 'dijk' van een wedstrijd
Arjan Kluivers speelde volgens Henk Brandt ook een ‘dijk’ van een wedstrijd

Brandt was haast lyrisch over de prestatie van het vlaggenschip. ,,Uiteraard heb ik wat afspraken gemaakt en dan moet je zien hoe het uitpakt bij zo’n eerste wedstrijd. Ik heb een tomeloze inzet gezien en de echte wil om te winnen. Het voetbal zag er veelal ook goed uit en dan kan je niet anders dan gelukkig zijn met deze drie punten. De spelers hebben zich ook voorbeeldig gedragen. Er werden voorheen teveel onnodige kaarten gepakt en ook werd er teveel gemekkerd. Bepaalde woorden wil ik zeker niet horen en dat is in de oren geknoopt. Uiteindelijk kregen we nu één gele kaart en zo wil ik het zien. Er was veel meer rust en die gasten hebben snoeihard voor elkaar gewerkt.”

Brandt droeg de zege dus op aan oud-trainer Ad van Kaam van FC Rijnland. ,,Een heel triest verhaal en dan is het mooi om iets te kunnen doen. Daar ben ik de ploeg dankbaar voor. Uiteraard zijn we er nu nog niet, maar als we dit wekelijks kunnen opbrengen, kunnen we wel degelijk nog spelen om de prijzen. Ook voor Ad.”

FC Rijnland was sterker en dat werd na pakweg een halfuur omgezet in een treffer. De zeer sterk spelende Boudewijn Kamphues rondde af na goed voorbereidend werk van Joop Oomen. Na rust gooiden de bezoekers, die eerder al met 1-2 verloren van de Leidenaren, het over een andere boeg. ,,Ze hadden twintig spelers bij zich en brachten een boomlange puntspeler. Onze tegenzet was om de aanvoer naar hem toe te beletten en dat hebben we prima gedaan. Daaf Mink verdient wat dat betreft ook een pluim, maar ja wie niet vandaag? In elk geval konden ze ook niet echt gevaarlijk worden van dichtbij. Dat neemt niet weg dat Jeffrey Smeele (hij verving de geblesseerde Mario van der Pluym, red.) het uitstekend deed. Hij verwerkte een aantal schoten op kundige wijze. Hij keepte eerder in de A-regionalen bij UVS, dus hij kan wel wat. Na de 2-0 was het wel over met hun verzet en had het zomaar een grote uitslag kunnen worden, maar de winst telt. Die tweede goal van Damiën Gerritsen was trouwens een plaatje. Een aanval over veel schijven met een prima afronding. Wat ik zeg: ik heb genoten.”

Opstelling FC Rijnland: Smeele, Luiten, Cerdijn, Van Leeuwen, Pardon, Kluivers, Mink, Oomen, Distelvelt, Kamphues, Gerritsen.