ts-docosHet was voor trainer John van Berkel zeker geen eenvoudige opgave om zijn jongens halverwege het seizoen nog te motiveren. Toen definitief bekend werd dat de zondagtak van de Docos-boom zou worden afgezaagd (figuurlijk wel te verstaan) was er in principe weinig meer om nog echt voor te gaan. ,,Het was voor die gasten natuurlijk wel balen als een stekker maar toch hebben zij de draad weer opgepakt. Ik moet ze dan ook zeker een compliment geven.”

Moeilijk

Van Berkel had het in meerdere opzichten moeilijk want het perspectief voor zijn team om tot het uiterste te gaan was verdwenen. Bovendien was zijn selectie dermate smal dat iedereen vrijwel zeker wist dat hij kon spelen. ,,Er was geen concurrentie”, blikt Van Berkel op dit ‘voor spek en bonen’ seizoen terug. ,,Het was vooral in derby’s nog een kwestie van prestige. Tegen FC Rijnland wonnen we en speelden een prima partij. Maar neem nou de wedstrijd tegen ASC. We staan acht minuten voor tijd nog met 3-0 voor en verliezen alsnog met 4-3. Dat zijn van die wedstrijden waarin het niet mee zat.”

Veel gesproken

Na het bekend worden dat het einde tijdperk voor Docos zondag zou worden is er veel gesproken. ,,De groep vond het heel erg. Toch hebben zij de draad weer goed opgepakt maar na de winterstop hebben we veel pech gehad. Het leek of er een vloek op rustte en alles zat tegen. We zaten in de hoek waar de klappen vielen.” Dan denken de jongens ‘waar doe je het nog voor’? Dat de pijp langzaam leeg liep is ook wel terug te vinden in de laatste periode waarin van de zeven wedstrijden er zes verloren gingen.

Afsluiting

Ondanks dat het afscheid toch enigszins verwerkt moest worden hebben de spelers er met elkaar na afloop van het seizoen nog een gezellig weekend van gemaakt met diverse activiteiten en een feestje in de kantine. Op een prettige wijze de zaak afsluiten. ,,Want het blijft uiteindelijk maar een spelletje”, is een zo vaak gehoorde kreet die Van Berkel nu ook terecht hanteerde. Een aantal spelers zullen dat spelletje op de zaterdag voort gaan zetten. En John zelf? ,,Ik ga op voor trainer TC 2 en ben daar twee avonden in de week mee bezig. Dan blijft er weinig ruimte meer om ook nog een club te trainen. ,,Ik heb wel diverse aanbiedingen gehad maar heb deze afgeslagen. Eerst maar de papieren zien te halen. Dan zien we wel verder.”

DoCoS (zondag), in cijfers

Totaal: 22 gespeeld, 8 keer winst, 2 keer gelijk, 12 keer verlies, 46 voor, 53 tegen
Prestaties thuis: 11e: 11-5-13-31
Prestaties uit: 4e: 11-21-33-22
Grootste winst thuis: 3-2 GOL Sport
Grootste winst uit: 0-6 Roodenburg
Grootste nederlaag thuis: 1-6 Zoetermeer
Grootste nederlaag uit: 5-2 Kickers’69
Beste periode: 1e, 8-13-17-15
Thuis de nul gehouden: 1 keer
Thuis niet gescoord: 5 keer
Uit de nul gehouden: 2 keer
Uit niet gescoord: 2 keer