ts-footballfactoryLag de tweede zege van het seizoen in het verschiet? En daardoor zou eventueel de laatste plek kunnen worden verlaten? Volgens allrounder en nestor van de Factory Pieter van Schie wel. Maar het kwam er niet van want evenals in de heenwedstrijd bleef de teller in het staartduel tegen stadgenoot FC Boshuizen op 2-2 steken.

Achteraf oordeelt Van Schie dat de uitslag aan de Kade wel terecht was. Maar Pieter heeft de makke dat hij wekelijks een andere formatie binnen de lijnen moet brengen hetgeen de homogeniteit binnen een team niet ten goede komt. Omdat hij niet over zijn beide doellieden kon beschikken was hem het lot beschoren om zelf tussen de palen plaats te nemen. Met een beetje bittere nasmaak omdat hij bij de 2-2 uit een vrije trap niet geheel vrijuit ging. Hij is er oprecht over. ,,Ik ging in de fout”. Nadien trok hij het doelmanstricot uit en trachtte als aanvaller nog een en ander recht te zetten na de 2-2. ,,Ik kreeg nog een paar mogelijkheden maar het lukte niet.” Een andere conclusie is dat er te weinig slagkracht voorin was.

Feestje voor Football Factory
Feestje voor Football Factory
Over de wedstrijd zelf: ,,We speelden een aardige eerste helft maar eigenlijk had FC Boshuizen deze wedstrijd moeten winnen. Zij hebben heel veel kansen gehad maar toch kwamen wij aan de leiding door Stefano Voltan die na een mooie en goed uitgevoerde counter de 0-1 binnenschoot. Dat de thuisclub vervolgens op 1-1 kwam was absoluut terecht.” Toch kwamen de bezoekers weer op voorsprong middels een vrije trap van Ramon Weijers die ‘alsof het een corner leek’ de voorsprong voor de Factory op de borden bracht.

Pieter van Schie is hier zeker van zijn zaak
Pieter van Schie is hier zeker van zijn zaak
Volgens Van Schie leek de thuisclub na de thee een beetje uitgeraasd. Toch kwamen de gastheren op gelijke hoogte door de vrije trap die Pieter van Schie verkeerd beoordeelde.,,Eerst doe je een goede redding en vervolgens is het een kloterig gevoel als je deze door laat”, baalt hij na. ,,Het is of je op zo’n moment een overwinning uit handen geeft.” Toch houdt hij een goed gevoel aan dit duel over ondanks dat zijn team de rode lantaarn blijft dragen. ,,We hebben kwaliteit genoeg maar door de wekelijks wisselende samenstelling is het vaak improviseren. We stonden goed en Rocky Poulina , Ramon Weijers en Stefano Voltan speelden een uitstekende wedstrijd. Hopelijk kan eerste keeper Viadiokis volgende week weer onder de lat als de zware thuiswedstrijd tegen Woubrugge wacht.”

Op zich een flinke kluif waarin Van Schie en zijn mannen zich in vast kunnen bijten.,,We gaan het zien hoe we deze keer uit de hoek komen.” Uit de hoek waarin nog steeds de klappen vallen.,,Maar misschien komen we wel eens raar uit deze hoek”, is hij optimistisch.