ts-leidscheboysVierde klasse A (zaterdag)- Met vier duels op de teller en nog geen punt binnen is het behelpen bij de zaterdagtak van Leidsche Boys. Op zich geen wonder, want de Vlietploeg zag een peloton aan spelers vertrekken en moet het nu doen met een elftal vol nieuwelingen die aan elkaar moeten wennen. Dit keer was KSD Marine te sterk (5-1). Spits Regilio Nooitmeer ziet het echter niet somber in bij zijn nieuwe club.

Nooitmeer kwam met drie medespelers over van UVS, waar hij in het tweede speelde. Hij wist waar hij aan begon, maar wennen is het wel. ,,De club moest allemaal nieuwe spelers halen om de zaterdagtak in leven te houden. Dat is op zich gelukt, maar de spelers hebben de tijd nodig om sterker te worden. Het is een piepjonge groep en we missen nogal wat op het fysieke vlak en dan krijg je het lastig in de vierde klasse. Verliezen is niet leuk, maar ik denk dat we tot nu toe simpelweg de betere ploegen hebben gehad.”

Leidsche Boys werd in de voorbereiding als schietschijf gebruikt en hoewel de nederlagen nog steeds aanzienlijk zijn, komt er wel meer lijn in het spel van de manschappen van Johan Peper. ,,Dat vind ik wel, ja. We gaan elkaar steeds beter vinden en de trainer blijft ons stimuleren. Het is niet leuk om op nul te staan, maar die punten komen er echt wel. In de voorgaande wedstrijden was het vooral tegenhouden voor ons en als wij ergens op bezoek gaan, is dat zeker niet om de show te stelen. We moeten roeien met de riemen die we hebben.”

Ook op het complex van de Militaire Sportterreinen in Den Haag keek Leidsche Boys halverwege tegen een forse achterstand aan. ,,Het was 3-0 en dan weet je dat het nog heel lastig wordt om nog iets terug te kunnen doen. Toch kregen wij bij een stand van 0-0 de grootste kans. Een speler ging alleen op de keeper af, maar de goal bleef uit. Dan had het misschien wat anders gelopen. Na de rust hebben we geprobeerd om meer duels te winnen en wat meer druk te zetten op hun defensie. Dat lukte aardig. In de tweede helft werd het maar 2-1 (doelpunt van Leidsche Boys van Peter Zaalberg, red.) en dat is hoopvol.”

Dit keer had Leidsche Boys in elk geval genoeg spelers. ,,Ja, het is vervelend dat we al en paar keer moesten beginnen met tien man. Dat kunnen we natuurlijk niet gebruiken. De selectie is smal en we hebben iedereen nodig. In elk geval is de sfeer wel goed en ik heb geen spijt van mijn keuze vooralsnog. Maar het zou wel leuk zijn wanneer we binnenkort wat punten zouden kunnen gaan pakken. Dat werkt altijd sfeerverhogend. Ik zie ook wel mogelijkheden tegen ploegen als Football Factory, Warmunda en FC Boshuizen. Die verliezen ook vaak en ruimschoots dus daartegen hoeven we niet kansloos te zijn. Ik laat sowieso mijn koppie niet hangen en blijf strijdbaar. We zijn er met zijn allen aan begonnen en moeten het ook met zijn allen volhouden dit seizoen.”