derby days stadVierde klasse A (zaterdag)- Wellicht is deze uitspraak van de doelman wel wat aan de opportune kant, maar hier valt uit op te maken dat er aan de Mors nogal wat kansen werden vermorst om stadgenoot FC Boshuizen op de pijnbank te leggen. Nu werd het slechts 3-2 voor thuisclub VV Leiden en op papier lijkt dit een nipte zege.

Maar na de wedstrijdanalyse van doelman Sven Vinkeles te hebben aangehoord was het geen narrow escape. ,,Als we in het eenrichtingsverkeer duel na de rust scherper waren geweest had het misschien wel 8-0 in plaats van 3-2 geworden.” Op de overwinning viel dus echter niets af te dingen al was deze gezien het spelbeeld aan de uiterst magere kant.

Die 8-0 kon in de praktijk niet want voor de rust hadden de bezoekers immers de leiding genomen via Burak Uygun. De van SJC over gekomen doelman steekt de hand in eigen boezem bij de eerste treffer. ,,Ik ging in de fout maar durfde in de één tegen één situatie niet mijn been uit te steken. Ik hield me bewust in omdat er nog een schorsing loopt en ik niet opnieuw tegen een rode kaart aan wilde lopen”, licht hij de openingstreffer van FC Boshuizen toe. Teamgenoot Bas Middelkoop zou later in het duel wel met een rode prent worden geconfronteerd. Nog voor de pauze werd er door Peter van der Tuin en Brahim Lakhal orde op zaken gesteld. Met 2-1 voor de gastheren werd de thee genuttigd.

In het tweede bedrijf werd het eenrichtingsverkeer. ,,We waren heer en meester en ik denk dat er wel een keer of zeven een speler van ons oog in oog met de keeper kwam te staan. Onbegrijpelijk dat de ballen er niet in gingen. Alleen Emiel van Duivenbode wist de 3-1 te maken”, blikt de sluitpost terug. Toch zouden de kadebewoners tegen de verhouding in nog iets terug doen via Jarrel Blikman, maar dat was aan de (te) late kant. In de 90e minuut moest Vinkeles die tegentreffer toe staan. ,,Maar direct na de 3-2 floot de scheidsrechter af dus werd het geen billenknijpen meer”, was de sluitpost opgelucht die eerlijk opbiechtte dat het niet zijn beste optreden van dit seizoen was. Een seizoen waar in het begin de onnodige punten werden verloren. ,,De doelstelling is nu om de tweede periodetitel te gaan halen want een kampioenschap zit er voorlopig niet in”, is de doelman realistisch genoeg. Hem hangt nog een schorsing boven het hoofd. ,,Ik hoop dat het meevalt”, leeft de sluitpost die het bij v.v. Leiden naar zijn zin heeft nog in onzekerheid.

Overigens vond Boshuizen-trainer Charl van Goozen het krachtsverschil helemaal niet zo groot. ,,We hebben aardig mee gevoetbald en tegen VV Leiden vind ik dat niet verkeerd. Vergeet niet dat we vorige week een tikkie hebben opgelopen door van Leidsche Boys te verliezen, de op dat moment nummer laatst.”

VV Leiden klom door de zege naar de zesde plaats ten koste van KSD-Marine. De achterstand op koploper Hazerswoudse Boys werd verkleind tot zes punten. FC Boshuizen is elfde en weet enkel Football Factory, Leidsche Boys en Wilhelmus onder zich.