ts-woubruggeWoubrugge leek volstrekt kansloos na de eerste confrontatie met WDS (0-2), maar in de terugwedstrijd toonde de ploeg van Arie van Duijn veerkracht en vermogen om het de formatie uit Driebruggen nog knap lastig te maken. Even leek een stunt in de maak, maar Woubrugge kreeg het niet voor elkaar om de 0-1 tussenstand op te voeren en na de gelijkmaker kwam het niet meer in de buurt van de finale. Uiteindelijk werd met opgeheven hoofd een 2-2 score neergezet. Woubrugge blijft daarmee vierdeklasser.

De Katwijkse oefenmeester hield gemengde gevoelens over aan de tweede ontmoeting met Waarder Driebruggen Sportvereniging. ,,Je weet vooraf dat het heel lastig wordt wanneer je thuis redelijk kansloos hebt verloren, maar na wat ik zag in het eerste halve uur denk ik nu achteraf dat er meer in zat. Woubrugge had na een uitstekende fase op 0-3 moeten staan en dan had ik het nog wel eens willen zien.”

Zover kwam het dus niet, maar WDS had het toch enige tijd knap benauwd. Thom Buntsma zorgde voor de 0-1 na een kwartier en dat was het sein voor de groen-witten om het gas verder open te draaien. Een groot veldoverwicht werd opgebouwd en Van Duijn begon er in te geloven dat de thuis opgelopen achterstand kon worden gerepareerd. Vijf minuten na de openingsgoal kwam Robin Burgman oog in oog te staan met de goalie van de thuisploeg en de 0-2 leek daar te zijn. Dat feestje ging echter niet door, maar Woubrugge bleef heersen, aandringen en geloven in een wederopstanding.

Woubrugge was het duel overigens begonnen met Chris Molleman in de punt in plaats van zijn positie in het hart van de defensie of rechtsachter. Van Duijn: ,,Daarmee wilden we stootkracht voorin krijgen en dat lukte heel behoorlijk. Maar ja, dan moet wel die tweede bal erin en daar slaagden we niet in. En dan voel je het aankomen..”

2013 Woubrugge - Arie van DuinVan Duijn doelde op de eerste de beste aanval van de thuisploeg en het was direct raak: 1-1. ,,Weer met hun geweldige spits in de hoofdrol. Net als bij ons thuis. Daar doe je weinig aan, maar het was wel de wereld op zijn kop. Toch herpakten we ons alsnog behoorlijk, maar ik denk dat die gelijkmaker bij veel jongens toch aankwam als een optater van jewelste. Begrijpelijk ook wel, want we waren serieus waar veel beter geweest in die eerste helft.”

Met goede moed startte Woubrugge de tweede helft met de intentie om hetzelfde portie ijver nog een keer op de grasmat te leggen. De beste bedoelingen gingen echter dertig tellen na rust, zo had Van Duijn geteld, in rook op. Even was er een onachtzaamheid waarneembaar en pardoes was het 2-1 en eigenlijk over en uit.

,,Dat laatste klopt wel zo ongeveer. En daarna kreeg Buntsma de rode kaart. Een fout van een jonge en onervaren speler. Een moment waarin hij net even te gedreven was. Zonde natuurlijk, maar ik denk niet dat de beslissing daarin lag. Desalniettemin heeft de ploeg ook daarna karakter getoond en de 2-2 van Jim van der Weijden was daarvoor de beloning.”

De ex-speler van Quick Boys vervolgend en afsluitend: ,,We hebben het overduidelijk laten liggen in Woubrugge. Het zat er nu nog in. Daarom baal ik enerzijds, maar aan de andere kant ben ik trots en geef ik de groep een groot compliment. En nee, ik ga me niet verschuilen achter het feit dat we onder meer routinier Ruud van der Sar misten en onze topscorer Joris van der Hoorn. Ik zou dan anderen tekort doen. Maar ik ben er wel van overtuigd dat Joris er drie zou hebben gemaakt. Helaas, het mocht niet zo zijn. Volgend seizoen gaan we het weer proberen.”

Opstelling Woubrugge: Van Halteren, Lulling, Wolvers, De Wit, Van der Leij, Verwoerd, Verhoef, Van Heuveln, Burgman, Molleman, Buntsma.