(Zondag, 4A)- Ze waren er dichtbij, de spelers van de zondagtak van Roodenburg. Maar een tweede overwinning sinds lange tijd bleek wederom niet aan het team van Robin van Wieringen besteed. ,,Met een 3-1 voorsprong dacht ik de overwinning binnen te hebben, maar in de blessuretijd werd die alsnog uit handen gegeven.” Warmunda won uiteindelijk met 3-4. Overigens raakte Roodenburg vier van de vergaarde vijf punten kwijt als gevolg van sancties van de KNVB.

,,Ik was al blij dat ik alle achttien spelers vandaag bij elkaar had”, vertelt Van Wieringen. ,,Sommigen komen niet trainen, maar vandaag waren ze er allemaal bij.”  Een unieke mogelijkheid om het tot op heden ene schamele puntje met drie op te vijzelen, werd op sportpark Noord onbenut gelaten. Evenals de penalty die Mimoun Rahou miste om de blauw-zwarten naar 3-0 te schieten. De 2-0 voorsprong op Warmunda, die door Mustafa Anghar en Kamal Rhioues op de borden was gebracht, had verder moeten worden uitgebouwd. ,,Jammer, want Warmunda scoorde tegen en wij kwamen toch weer op 3-1 door een doelpunt van Mimoun Rahou. Toen dacht ik dat we deze wedstrijd op zak hadden”, blikt Van Wieringen terug. Helaas liep het allemaal anders voor zijn team.

,,Het was een gemoedelijke wedstrijd”, in de ogen van de alweer verliezende trainer. ,,We zijn echter mentaal niet sterk genoeg om een voorsprong vast te houden. Ook conditioneel niet”, is zijn verklaring voor de nederlaag. Twee redenen dus waarom het in de slotfase alsnog mis ging. Volgens Robin klopte het uurwerk van de scheidsrechter ook niet. ,,De tweede helft leek wel een uur te duren. Warmunda scoorde in die extra tijd de 3-3 en de winnende 3-4.”

Daar moet je als trainer toch wel even van balen. Ondanks dat hij enkele wissels in het team bracht (“om die jongens ook eens te laten spelen”) kon hij het tij niet keren. ,,Ik ben niet boos hoor, wij spelen niet prestatiegericht en de jongens hebben wel strijd geleverd”, is Van Wieringen achteraf toch tevreden, ondanks de tiende nederlaag van dit seizoen. ,,We hebben een uur lang goed lopen voetballen, maar kwamen aan het einde tekort. De extra tijd deed ons de das om.”

Voor de ploeg van Egmond Blinker scoorden Joeri Kampijon, Ricky Visser, Tim Kortekaas en Martijn Groenewoud. De Warmonders verloren eerder van Roodenburg, maar die punten zijn dus ondertussen ontnomen door de heren uit Zeist.