ts-woubruggeOp de slotdag van de competitie is het toch nog goed gekomen voor Woubrugge. De ploeg van Arie van Duijn moest winnen van hekkensluiter Warmunda en deed dat ook (2-0), hoewel zichtbaar was dat Woubrugge moeite had om de zware nederlaag van vorige week tegen Hazerswoudse Boys (7-1) uit te gummen.

,,Het doel is bereikt, hoewel ik dolgraag kampioen was geworden. Toen bleek dat dit er niet in zat, was het zaak voor ons om ons te plaatsen voor de nacompetitie en er is opluchting dat we die prijs binnen hebben. Het ging zeker niet vlekkeloos tegen Warmunda, maar de overwinning was wel terecht. We hadden afgelopen week kort nog even gesproken over die wedstrijd van vorige week en vervolgens is daar een vette streep onder gezet. Het duurde enkel lang voordat we nu de 1-0 maakten en daardoor zag je wel weer twijfel in de ploeg komen. Ik ga er vanuit dat we daar nu mee afgerekend hebben en dat we klaar zijn voor de nacompetitie”, blikt Van Duijn vooruit.

Dat Warmunda geen makkelijk vrachtje was, bleek eerder dit seizoen. Destijds kwam Woubrugge met de schrik vrij (2-4). ,,Toen stonden we met nog tien minuten op de klok met 2-1 achter en trokken we dat duel pas in de slotfase naar ons toe. Nu duurde het ruim een halfuur voordat de eerste er in lag. Om die reden gingen we meer tegen onszelf spelen dan tegen Warmunda. Door die 1-0 werd het wat vrijer en na de tweede goal was het gedaan. Zij konden niet meer en wij hoefden niet meer zo nodig. Na de 2-0 heb ik de groep aangegeven om geen druk meer te zetten. De prijs was binnen en dan moet je je energie niet verspelen.”

2013-woubrugge-Robin BrugmanMenno van der Leij brak de ban, nadat Woubrugge zeker al vier prima mogelijkheden had gehad. Na een kwartier in de tweede helft viel de beslissing. Thom Buntsma vuurde en de bal kon niet volledig worden gekeerd door de sluitpost uit Warmond. Robin Burgman (foto) pakte de rebound voor de zekere zege. ,,Ik ben echt goed ziek geweest van die afgang tegen Hazerswoudse Boys. Ik heb slechts eenmaal in mijn voetballeven een grotere nederlaag geleden. Dat was echter als speler van Quick Boys, toen we in 1988 oefenden tegen Oranje. Dus deze kwam wel aan, ja. Nu gaat de focus op de nacompetitie. Ik heb er veel vertrouwen in. Het elftal is er klaar voor. Het is wel jammer dat Joris van der Hoorn nog niet beschikbaar is (oogoperatie, red) en er staat een vraagteken achter de naam van Ruud van der Sar.”

Opstelling Woubrugge: Van Halteren, Verwoerd, Molleman, De Wit, Luling, Wolvers, Verhoef, Van der Leij, Van der Weijden, Van Heuveln, Buntsma.