Dat Hazerswoudse Boys D1 in de eerste klasse speelt is al een knappe prestatie. Met nog geen 3 D-teams is het doorselecteren lastig en deze competitie wordt dat ook echt als een leerproces gezien. De jongens uit Hazerswoude mochten op bezoek bij de koploper Rijnsburgse Boys. Een sterk en goed voetballend team dat in de bekerpoule in de laatste wedstrijd RCL achter zich liet.

De start van de thuisploeg was als een tropische orkaan en na een goede drie minuten stond Rijnsburgse Boys met 2-0 voor. De Rijnsburgers kwamen gedreven uit de startblokken en overrompelden de gasten. De jongens uit Hazerswoude merkten dat in de eerste klasse vanaf de aftrap 100% gegeven moest worden. Als de tegenstander beter is, zal je uit een ander vaatje moeten tappen. Door gemotiveerd en gefocust op het veld te staan en je aan de gemaakte afspraken houden. Als dat niet gebeurt, dan wordt het moeilijk spelen tegen elke tegenstander.

Na de 3-0 wist Hazerswoudse Boys iets terug te doen en werd uit een corner de 3-1 gemaakt, doelpuntenmaker Jeroen Groenendijk. De vreugde was echter niet van lange duur. Direct vanaf de aftrap wisten de “uien” de 4de treffer te maken, door een onoplettendheid in de verdediging van de zwart-witte Boys. Ondanks de ongelijke strijd wist de jongens uit Hazerswoude ook uit de 2de kans te scoren. Dat twee kansen twee doelpunten een schitterend percentage oplevert is leuk voor de statistieken…… De treffer was van een grote schoonheid. Een vrije trap van Jeroen Groenendijk, waar Ronaldo jaloers op zou zijn. De keeper van de thuisploeg zat er goed bij, maar kon deze pegel in de kruising niet houden. Bij Rijnsburgse Boys viel een dame, Isabelle, op, die enorme snelheid maakte op rechts en steeds mooi voorgaf. Niet voor niets geselecteerd voor het Nederlands damesteam!

Vanwege een blessure bij Rik Fase, moest Sven Siegers invallen als linkerverdediger. De aanvaller van origine deed het uitstekend op de linkerkant achterin en kon ondanks de uitslag terugkijken op een sterke wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Keeper Mitchel Gordijn van Hazerswoude speelde een prima wedstrijd. Zijn optreden heeft de uitslag niet verder doen laten oplopen. Daarbij was ook de paal en de lat aan onze kant.

Tim Schouten, aanvoerder van de Boys, maakte veel meters als centrale man op het middenveld en had een hele goede wedstrijd gespeeld. Voor, achter, links en rechts was hij terug te vinden, maar tegen de vele driehoekjes bij Rijnsburg was hij niet opgewassen. Het middenveld van Rijnsburg wist elkaar blindelings wisten te vinden. Het is duidelijk dat daar de kracht ligt van deze kampioenkandidaat.

De scheidsrechter heeft de wedstrijd prima geleid en beide vlaggenisten hadden nog tijd voor een ‘gebbetje’ met de mensen langs de lijn, precies zoals jeugdvoetbal hoort te zijn.  De stand werd uiteindelijk 13-2, een zeer verdiende overwinning voor de Rijnsburgers.

(verslag met dank aan Hazerswoudse Boys)