Voor en door de clubs: de rubriek Lopend Vuurtje. Aangekomen bij deel 3. Heeft uw club ook relevante zaken te delen? Schroom niet ons te contacten. Het adres wordt hieronder diverse keren vermeld. Lees onderstaande en u krijgt een inzicht wat er zoal speelt bij onze regionale voetbalclubs!

 • Wilt u als trouwe lezer, ook graag ‘Partner’ worden van Leidenamateurvoetbal.nl? Vraagt u dan onze mooie en overzichtelijke Power Point Presentatie aan via redactie@leidenamateurvoetbal.nl of bel met de redactie via: 06-49590748. Leidenamateurvoetbal.nl biedt u vele interessante mogelijkheden aan! Denk ook aan partnerschap voor uw naam bij een rubriek, mogelijkheden via onze app, ondersteunen van alle beelden en combinatiepakketten. Met uw hulp kunnen wij doorgroeien!!
 • Onze redactie is weer gestart met het spelersklassement. Verdeeld in drie categorieën: hoofdklasse (FC Rijnvogels) en eerste klasse, tweede en derde klasse samen en de vierde klasse separaat. Wij zijn er trots op dat het aantal deelnemende clubs wederom is gegroeid. Spelers van de navolgende clubs gaan zichzelf niet terugzien bij gebrek aan interesse bij de clubs: SJC, ARC, Kickers’69, Voorschoten’97 (zondag), WVC (zo), avv Alphen, UDO (zaterdag) en ASC. Liefst 43 clubs zijn wel opgenomen in de diverse klassementen. Nu alvast een woord van dank aan de gevers van de punten, ofwel de trainers, leiders of andere vakbekwame mensen uit de clubs!
 • Graag ontvangt onze redactie de selectiefoto’s en individuele foto’s van de verenigingen die een en ander nog niet deelden met onze redactie. Op voorhand grote dank. Ook weer sturen via ons redactieadres svp.
 • Heeft uw club een huisfotograaf voor foto’s van de wedstrijden van het eerste elftal, laat het dan weten. Het fotomateriaal benutten wij graag voor onze website en voor ons archief. We kunnen immers niet overal zelf bij aanwezig zijn. Neemt svp contact op met: redactie@leidenamateurvoetbal.nl of bel met de redactie via: 06-49590748. Overigens is onze redactie al ontzettend blij met de support van een aantal clubs tot nu toe.
 • Mooie affiche in het jeugdvoetbal komend weekeinde: UVS A1-NAC A1, aftrap 14.30 in de Kikkerpolder. Betreft een duel tussen twee topploegen in de tweede landelijke divisie.
 • Van de website van DoCoS: Heb jij tijd op woensdagmiddag tussen 14:00 en 16:15 uur en heb je zin om de spelertjes van 5 jaar de beginselen van het voetbal bij te brengen, maar vooral lekker te laten spelen, meld je dan aan. Stuur even een berichtje naar de jeugdvoorzitter of naar de coördinator voor de F als je interesse hebt of meer informatie wil krijgen.
 • Jouw bedrijf koppelen aan een rubriek op Leidenamateurvoetbal.nl? Dat kan. Vraag naar de mogelijkheden via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl of bel met de redactie via: 06-49590748
 • Deze herfstvakantie komt Ajax op 20 oktober naar RCL en op 23 oktober naar DoCoS. De voetbalclubs zijn geselecteerd als locaties voor de Ajax Clinics. Bij de clinics trainen de deelnemers volgens de visie van Ajax. Bij het evenement treden de voetballers van de amateurclubs een dag lang in de voetsporen van spelers als Davy Klaassen en Anwar El Ghazi. Het trainen van de individuele techniek staat centraal. De deelnemers leren sneller dribbelen, beter passen en aannemen en makkelijker passeren. De oefenstof is aangepast aan de leeftijd en het niveau van de voetballer. Trainen als een Ajax-speler kan dus op 20 oktober bij RCL of 23 oktober bij DOCOS. Meer informatie over de Ajax Clinic vind je op www.ajaxclinics.nl.
 • Voorschoten’97 heeft grootste jeugdafdeling van de regio. Klik de volgende link aan en bekijk op welke plaats uw club staat: http://www.voorschoten97.nl/jeugdnieuws/201509/2015091000.html
 • Elke maandag neemt onze mediapartner Unity FM het regionale voetbalweekend even door met de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl. Waar vielen de goals, welke clubs stelden teleur en waar was er reden voor optimisme? Een rap rondje langs de velden…..te beluisteren via de homepage.
 • Keurig door RCL vermeld op de website: ,,Graag attenderen wij de leden van RCL en de bezoekende clubs extra op de komende werkzaamheden waar je wellicht hinder van ondervindt. Van 1 oktober t/m 21 oktober is de kruising Engelendaal – Winkelhof en de kruising Engelendaal – Gallaslaan afgesloten voor verkeer.  Ter hoogte van de werkzaamheden geldt op Engelendaal een snelheidslimiet van 30 km/u en is één rijstrook per rijrichting beschikbaar.  Verkeer wordt lokaal omgeleid via de Heinsiusweg. De Gallaslaan is voor voetgangers en fietsers toegankelijk”.

 

 

 

 

 • Ajax speelt op woensdag 23 september voor de KNVB beker tegen De Graafschap. Voor deze wedstrijd is Ajax op zoek naar ballenjongens en –meiden! Deze speciale ballenjongens en -meidenplekken langs het veld worden verloot onder alle inschrijvingen (leeftijd 13 t/m 16 jaar) van de Ajax Clinic bij DoCoS. Op maandag 21 september wordt er contact opgenomen met de winnaars. Meer info via: http://www.docos.nl/nieuws/399/word-ballenjongen-bij-ajax-de-graafschap
 • Feest bij SJZ! Uitnodiging receptie zeventigste verjaardag.  Aan alle leden, ereleden, leden van verdienste, vrijwilligers, sponsoren, leden van de club van 100 en vrienden van SJZ. Maandag 21 september a.s. bestaat onze club zeventig jaar. Het is mij een eer u te mogen uitnodigen voor onze verjaardagsreceptie op zondag 20 september 2015 van 12.30 – 13.30 uur. Met hartelijke groet en happy days, Philip van der Ven, voorzitter SJZ.
 • De jeugdcommissie van de UDO is op zoek naar een ouder die de coördinatie van de jeugdtoernooien op zich wil nemen. De huidige jeugdcommissieleden zitten op dit moment tot over hun oren in de activiteiten en kunnen dit er niet meer bij hebben. Uiteraard gooit men niemand zomaar in het diepe en wordt er voor begeleiding gezorgd en uitleg gegeven waar allemaal op gelet moet worden. De tijdsbesteding van deze coördinatie zal over het hele jaar gezien circa een uur per twee weken in beslag nemen en is vooral een administratieve (e-mail) activiteit. Uiteraard zitten er wel pieken in de tijdsbesteding en kunnen er weken bij zitten dat er wel iets meer dan een uur in gaat zitten. Mocht je meer willen weten dan kun je contact opnemen met Ron de Roode (06-20323499). Uiteraard kun je op een zaterdag ook even binnenlopen in de bestuurskamer.
 • Eerder werd er een uitgebreid verslag geplaatst van de Leidse derby in de vierde klasse A zaterdag tussen Roodenburg en vv Leiden (3-1). Ook liet onze redactie de camera draaien via Miguel Angel Obregos Real. De beelden werden uiteraard voorzien van commentaar, waarnaast Sergio Rademakers de microfoon hanteerde voor de interviews.
 • Na een korte tussenstop gaan de OLD STARS in september het glas weer met elkaar heffen. De plaats waar op vrijdag 18 september 2015 de vakantieverhalen kunnen worden uitgewisseld is de kantine van Lugdunum, dat als uitgangsbasis fungeert voor het Old Stars Café. Vanaf 18.00 uur is iedereen die zich ook maar een beetje betrokken voelt bij de Leidse sport, tegen de gebruikelijke condities welkom in de Kikkerpolder.
 • Slimme samenwerking van vv Woubrugge: De vereniging neemt deel aan de Buntsma Clubactie. Deze actie loopt van 7 september tot en met 31 december 2015. Bij elk schadeherstel dat u in deze periode door Buntsma Autoschade laat uitvoeren, wordt een bedrag van € 25,- naar v.v Woubrugge overgemaakt.  U kunt dit aangeven bij de offerteaanvraag. Het bedrag wordt overgemaakt, nadat de nota voor het schadeherstel volledig is betaald.
 • Het was een klein wonder dat Meerburg versus SJZ eindigde met 22 spelers op het veld. Passie, inzet en onnodige irritaties leverden zeven gele kaarten op  waar het er gemakkelijk meer hadden kunnen zijn. De verdiende 2-1 zege voor Meerburg betekende dat voor de vijfde achtereenvolgende keer in deze derby de thuisploeg aan het langste eind trok. Deze derby was voor de selectie van Rob van den Wijngaard, trainer van SJZ, de eerste competitiewedstrijd. Hij zet dit seizoen in op een plekje bij de bovenste acht en mogelijk een periodetitel. Trainer Ron de Roode van Meerburg gaat voor een verbetering van de vijfde plek van vorig seizoen. Ambities genoeg dus…..Gerard Bol was erbij voor LAV, te lezen op de home/clubpage.
 • LSVV’70 vermeldt het volgende op haar website: ,,Trainer/Speler Freek Jansen werd zaterdag geïnterviewd door Leidenamateurvoetbal. De geestelijk vader van de club, bezig aan zijn tiende seizoen bij LSVV’70, is zoals altijd uitgesproken in zijn mening. Hij geeft de luisteraar een kijkje in de keuken van de cultclub, en spreekt over een veelbelovende toekomst. Ook stelt hij een opvallend doel. ,,Als we niet bij de eerste vijf eindigen, wil ik dat jij als radioman van Leidenamateurvoetbal onze nieuwe trainer wordt…” Uiteraard kunt u het gehele interview terugluisteren via de clubpage van de vierdeklasser.
 • ,,Wij zijn genomineerd bij de verkiezing van de Leukste Sportvereniging,” dit vermeldt vv Leiden op haar website . Tot en met 11 oktober 2015 kan er op vv Leiden gestemd worden. Uiteraard willen we die titel ‘Leukste Sportvereniging van de gemeente Leiden graag winnen. Breng daarom nu je stem uit via www.leukstesportvereniging.nl. Je kunt met je stem zelf ook mooie prijzen mee winnen zoals een tablet, wellness dagen etc. Stem nu op v.v. Leiden via www.leukstesportvereniging.nl
 • Voorschoten’97 opende j.l. zaterdag het seizoen in Alphen aan den Rijn. De ploeg van Dick-Jan Ente ging met 1-0 onderuit door een doelpunt van Jeffrey Beukenholdt, gescoord na rust (zie ook het verslag, red.). Sipan Khalid sprak na afloop van een terechte nederlaag. Frank Bloemheuvel, trainer van de winnende ploeg, vond dat zijn ploeg het meeste recht had op de zege. ARC kende een stroeve voorbereiding en ging onderuit in het eerste competitietreffen bij Valken’68. Bloemheuvel was dan ook heel blij dat het nu wel goed afliep….lees het gehele verslag van Hennie Kanbier op de home/clubpage.
 • Hazerswoudse Boys kondigt aan: ,,Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering. De vergadering wordt gehouden op donderdag 1 oktober 2015 om 20.00 uur in ons clubhuis. De notulen en voorstellen zijn vanaf 14 september opvraagbaar via secretaris@hazerswoudseboys.nl. Het financieel jaarverslag is opvraagbaar via penningmeester@hazerswoudseboys.nl. Deze verslagen zullen tevens direct voorafgaand aan de vergadering aan de aanwezigen worden uitgedeeld”.
 • Zaterdag 5 september is het UDO winkeltje geopend. De nieuwe UDO shirts zijn binnengekomen en zijn vanaf zaterdag verkrijgbaar bij UDO. Ook broeken en sokken zijn in voorraad. Voor wie niet kan wachten tot morgen, ook bij Wout Bergers aan de Rijnsburgerweg zijn de voorraden aangevuld. In de komende weken komen er nog trainingspakken en inloopshirts. Noodgedwongen is dat deels uit een nieuwe lijn…meer info te vinden op website van UDO.
 • Wat een uitslag en wat en start van FC Rijnvogels: De verschillen in de Hoofdklasse B zouden dit seizoen niet al te groot zijn volgens de kenners. Nu is de competitie ook pas net gestart en mogen er niet al teveel conclusies worden getrokken, maar feit is dat FC Rijnvogels prima gestart is. Vorige week werd er moeizaam gewonnen van Sportlust’46, maar op de eigen Kooltuin werd Haaglandia/Winston met niet minder dan 6-1 tot figurant gedegradeerd. Pieter van den Breggen en Martijn Tsjon A Noek namen ieder twee goals voor hun rekening en kregen de microfoon voorgehouden van onze verslaggever Remco Mentink. Te beluisteren via de home/clubpage.
Remco Mentink, Ruud Fraij en Hennie Kanbier