Voor eerste elftallen (mannen senioren veldvoetbal) geldt dat voor competitiewedstrijden alleen mag worden uitgeweken naar een goedgekeurd kunstgrasveld, wanneer dit voorafgaand aan de start van de competitie door de vereniging is aangegeven.

De opgave geldt voor het gehele seizoen. Verenigingen die hebben aangegeven wel van het kunstgrasveld gebruik te zullen maken, zijn verplicht om bij gedeeltelijke afgelasting met hun eerste elftal uit te wijken naar het kunstgrasveld.

Inhaalwedstrijden

Dit geldt ook bij inhaalwedstrijden in de avond wanneer het betreffende kunstgrasveld beschikt over een lichtinstallatie. Bij een bekerwedstrijd moet bij gedeeltelijke afgelasting altijd worden uitgeweken naar het kunstgrasveld.

Verenigingen die hebben aangegeven niet van het kunstgrasveld gebruik te maken, mogen met het eerste elftal bij gedeeltelijke afgelasting niet uitwijken naar het kunstgrasveld. Ook niet bij inhaalwedstrijden. Meer informatie hiervoor is terug te vinden in het Handboek competitiezaken amateurvoetbal, artikel 2.2.7.

Overige elftallen

Elftallen die in de reguliere competitie al op kunstgras spelen, spelen dus ook bij gedeeltelijke afgelasting gewoon op het kunstgrasveld. De regeling geldt alleen voor eerste elftallen mannen senioren veldvoetbal.   Alle overige elftallen zijn verplicht bij gedeeltelijke afgelasting uit te wijken naar kunstgras (zie Handboek competitiezaken amateurvoetbal 2.2.5.). In dit overzicht (bijgewerkt tot en met 10 september 2015) staat aangegeven welke verenigingen moeten uitwijken naar kunstgras. Het overzicht bestaat uit 3 tabbladen! De wijzigingen ten opzichte van de lijst van 3 september jongstleden zijn rood en vetgedrukt!