woensdag, april 17, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend Vuurtje (deel 8), 22-28 oktober

Lopend Vuurtje (deel 8), 22-28 oktober

-

Lopend Vuurtje, deel 8. Voor en door de clubs. Door onze redactie geplukt van de diverse websites, aangeleverd gekregen en/of aangevuld. Een wekelijkse ronde langs de regionale voetbalvelden. Bruikbare nieuwtjes zijn altijd welkom! Mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Deadline voor nummer negen is woensdag 4 november.

 • Op regelmatige basis gaat onze Cees Mentink op pad om oude voetbalhelden te ontmoeten. Hoe is het met de ‘oude knarren van weleer’? De verhalen worden gevreten door ons publiek. Mentink sr. heeft nog diverse afspraken staan, maar mocht u suggesties hebben om een oude topper van vroeger aan het woord te laten, kunt u dat gerust melden via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Wel is het handig om een adres of telefoonnummer van de desbetreffende kanjer mee te sturen!
 • Komende zondag presenteert eersteklasser FC Boshuizen een nieuwe shirtsponsor, voorafgaand aan de tweestrijd tegen VELO. Adviesbureau Kaskon heeft getekend voor de komende twee jaar.
 • Opnieuw leverde de Henny’s Rits Toto een record aantal deelnemers op! Niet vreemd ook, want er zijn wekelijks leuke prijzen te winnen. Deelname is gratis en je hoeft per week maar vijf wedstrijden te voorspellen. Op naar een nieuw record aan participanten!
 • Deze week geen weekelftallen. Dit om de eenvoudige reden dat er te weinig competitiewedstrijden werden gespeeld. Wel werd er gebekerd, maar de bekerduels vallen buiten het spelersklassement. De ranglijsten zijn wel aangepast en worden dus gepublceerd, omdat diverse clubs wel in actie kwamen. Zo werd er op zaterdag summier ingehaald en was er een compleet programma in 3A op zondag. Ook Warmunda, spelend in 4A, kwam in actie.
 • Deze week kreeg onze redactie goed nieuws binnen van LEWO b.v., Metsel –en Stukadoorsbedrijf alsmede Loodgietersbedrijf Pennenburg. Beide bedrijven zullen Leidenamateurvoetbal.nl ook dit seizoen steunen. Een woord van dank is op zijn plaats. Bij deze. Klasse! En nog meer goed nieuws: ook het Old Stamcafé doet een duit in ons zakje, ter ondersteuning. Leidenamateurvoetbal.nl wil zich verder professionaliseren, maar heeft daar wel steun bij nodig. Hopelijk mag onze redactie op nog meer bijval rekenen de komende tijd. Interesse in een van onze aanbiedingen? Neem contact op met redactie@leidenamateurvoetbal.nl of Remco Mentink (06-4959 0748).
 • Ingezonden door RCL: ,,Beste Allemaal, Wij ( vv RCL ) hebben een samenwerking afgesloten met de Hartstichting, wij willen a.s. zaterdag 31 oktober hier extra aandacht aan besteden. In verband met het belang voor de gezondheid sturen wij u deze onderstaande uitnodiging namens het Hoofdbestuur van RCL Kees van den Kommer, Secretaris voetbal vereniging RCL. Uitnodiging aftrap RCL op weg naar rookvrij – 31 oktober 14:00 uur. Graag nodig ik u, mede namens Floris Italianer (directeur Hartstichting) en Kees van der Burg (voorzitter voetbalvereniging RCL te Leiderdorp), uit voor een feestelijke aftrap op zaterdag 31 oktober. U bent welkom om 14:00 uur, waarna om 14:15 uur RCL zal aftrappen op weg naar een rookvrij sportterrein. Erna start de competitiewedstrijd RCL1 – Be Fair 1 om 14:30 uur.
 • Geplukt van de website van vv Oegstgeest: ,,Voor alle ouders, leiders en senioren-spelers van UDO en v.v. Oegstgeest: de scheidsrechterscommissie wil jullie van harte uitnodigen voor de thema avond Assistent-Scheidsrechters op dinsdag 10 november. Aanvang is om 19:30 uur in het clubgebouw van v.v. Oegstgeest door een docent van de KNVB. Aan de hand van beelden en een presentatie licht de docent de rol en de vaardigheden van de assistent-scheidsrechter toe. Misschien zie je regelmatig assistent-scheidsrechters bezig tijdens een wedstrijd en denk je dan soms: dat kan ik (veel) beter. Of wellicht assisteer je al regelmatig langs de lijn en wil je de fijne kneepjes leren. Dan is deze avond uitermate geschikt voor jou.” Meer info hierover te vinden op de website van vv Oegstgeest.
 • Salman Khawaja praat u weer bij over het vrouwenvoetbal; het was voor de landelijk spelende vrouwenteams ook een beker– of inhaalweekend. De VR1 van Ter Leede waren dit weekend vrij. Zoals wekelijks het geval is maakt Salman een rondje langs de velden. RCL wist in de uitwedstrijd voor de KNVB beker niet tot winst te komen. Tot aan de rust was er niets aan de hand, maar individuele foutjes werden na rust door Fortuna Wormerveer afgestraft.  De doelpunten kwamen op naam van Riejette de Roo en Dominique van Wensveen…..meer lezen, check de homepage of het kopje ‘Vrouwenvoetbal’ onder ‘Overig’.
 • Roodenburg meldt u het volgende in Actueel nr 43: ,,Meerdere clubs tonen interesse voor uitwisseling. Roodenburg mini F spelers krijgen tweemaal per week speltraining. Spelenderwijs en via speloefeningen wordt het voetballen aangeleerd. Iedere week vier tegen vier is niet goed voor de ontwikkeling van de kinderen. Toch willen we vier tegen vier als extra activiteit introduceren en dit doen we door een club uit te nodigen. Die verenigingen komen dan met twee of drie teams en beide verenigingen komen dan in een competitie van een tot twee uur tegen elkaar uit. De clubs organiseren een thuistoernooi en vervolgens gaan ze op bezoek. De clubs kunnen zelf de data vastleggen. Bij Roodenburg is er gelegenheid om op zaterdag / zondag of mogelijk doordeweeks in actie te komen. Met name als er op zaterdag maar een thuiswedstrijd staat gepland op het kunstgras is er voldoende speelgelegenheid. Heeft uw vereniging interesse? Stuur een e-mailbericht naar administratie@lvroodenburg.nl en vermeld: uitwisseling mini’s.”
 • Het treffen tussen Lugdunum en Kagia werd op de eerste speeldag afgelast en verschoven naar het eerste inhaalweekend. Onze cameraman, Milo Braun, was er bij en maakte de volgende samenvatting. Interviews en het verslag zijn ook terug te vinden op de website.
 • Vrijdag 23 oktober mocht GHC het tweede  Old Stars Sportcafe organiseren. Een gebeuren dat bedoeld is om zeker de oude Leidse voetbalsterren bij elkaar te brengen met uiteraard hun supporters van weleer. En dan maar bomen over die o zo gezellige oude tijd, maar zeer zeker ook over het heden en de toekomst van het Leidse voetbal. Hier waren de meningen aardig over verdeeld zo te horen. Met name de mogelijke fusies binnen het Leidse waren onderwerp van gesprek. De mogelijk- en onmogelijkheden van samen gaan kwamen ter sprake. Ook ditmaal wisten vele tientallen bezoekers/sters de weg te vinden naar de gezellige kantine van GHC. De vraag kwam zelfs van iemand:  “of het niet iedere maand hier gehouden kon worden.” Ja voor een gezellig  feessie bouwen draait men bij GHC nog steeds gelukkig de hand nog niet om. Ook de organisatoren van deze avond Leen de Goey, Paul de Tombe en Ger Wassenaar, gingen aan het eind van de lange avond voldaan naar huis. Verder nog dank aan de anonieme sponsor voor het mogelijk maken van het optreden van zanger  Ray van der Heiden. Een trouw aanhanger van het Old Stars Cafe. Goed om te lezen om de website van GHC.
 • Het beloofde een interessante middag te gaan worden toen nummer negen van de derde klasse A zondag FC Rijnland, op bezoek ging bij nummer acht Stompwijk. Uiteindelijk bleven de drie punten in Stompwijk, maar minder makkelijk dan in minuut zestig werd gedacht. Toen stond de ploeg namelijk met 3-0 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. Wie had voorspeld dat er uiteindelijk een 4-3 eindstand op het scorebord zou staan was voor gek verklaard. ,,Vorige week wist Rijnland met 3-1 te winnen van MMO en zondagmiddag wilde de formatie van Paul Pikaar die lijn graag doortrekken. Door die overwinning klom de promovendus naar een mooie plek in de middenmoot, iets waar het ook graag aan het…” Steef Brandsma klom in de pen voor u, te lezen op de home-clubpage.
 • ,,Jarenlang was de zondag het domein van de senioren voetballers. De zaterdag was voor de jeugd. Bij UVS was het niet anders. Tijden veranderen echter. De jeugd bleef op zaterdag voetballen maar de senioren kwamen erbij. Het zaterdagvoetbal was (en is) met een opmars bezig. Dat is niet vreemd, want de zondag wordt nu veelal gebruikt voor gezinsuitjes. Het heeft ook te maken met de uitbreiding van de mogelijkheden die er op recreatief gebied zijn. Vroeger speelde je nog buiten en ging je met je vrienden op het plein voetballen. Jassen als doelpaal en ballen maar. Twee keer in de week kon je gaan trainen bij je club en zaterdags was je de hele dag bij de vereniging. Door de opkomst van de computer en het gebruik hiervan werden de spelactiviteiten veelal binnen uitgevoerd. Buiten spelen raakte uit de gratie en het pleintjesvoetbal was bijna ten einde. Jammer maar het is niet anders…..” Wilt u het gehele verhaal van Jos van Alphen lezen? Bezoek dan de website van UVS.
 • Hazerswoudse Boys meldt het volgende: ,,Op woensdagmiddag 11 november  wordt er op het complex van  Hazerswoudse Boys voor D, E en F leden  een clinic van ADO Den Haag georganiseerd. Doelstelling is de D, E en F jeugd een onvergetelijke voetbalmiddag aan te bieden, waarbij ze verschillende vormen van voetbal aangereikt krijgen. Alle oefenvormen worden in groepen van vier of vijf spelers doorlopen. Na negen onderdelen strijden de spelers die in hun leeftijdscategorie de meeste punten hebben verzameld in de finale om te bepalen wie de beste spelers worden. Uiteraard is er voor de winnaars een leuke prijs. Ook zal er tijdens de clinic een verrassing aanwezig zijn, wat vertellen we nog niet. De clinic duurt van 14:30 tot 17:00 uur. De verzameltijd voor de deelnemers is 13:45 uur.”
 • ,,Als de uitslag al geflatteerd was hield dat in dat Rijnsburgse Boys er met 5-1 nog genadig van afkwam. Een ontketend FC Rijnvogels overklaste de tergend zwakke topklasser op alle fronten. Uiterlijk onbewogen onderging Niek Oosterlee de wanvertoning van zijn ploeg bij de koploper van de hoofdklasse B. ‘Met verbijstering’ had hij het verloop van het duel om de districtsbeker gadegeslagen. ,,Ik weet uit het verleden dat het voor ons moeilijk is om het in dit soort wedstrijden op te brengen. Daarom speelden we over het hele veld één-op-één, zodat niemand zich kon verschuilen en ieder verantwoordelijk was voor zijn…… ” Onze Robert Toret was bij deze sensationele wedstrijd….lees meer op de home-clubpage.
Met bijdragen van Remco Mentink, Ruud Fraij en Hennie Kanbier
Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read