Valken’68 en UVS hebben hun eerste oefenpot erop zitten. Op ’t Duyfrak baarde de uitslag meteen enig opzien, voor wat dat waard is in de oefencampagne. De Leidse kersverse tweedeklasser schoof de eersteklasser ruimschoots aan de kant: 1-5.

 
De Valkenburgers, die zich in het voorbije seizoen in de staart van de competitie veilig speelden, begonnen vorig seizoen de oefenreeks nog overtuigend met een ruime zege op GHC, later tegenstander in de competitie. Gerard de Geus, opvolger van Andries Wendt, zag zijn ploeg nu ook vastberaden uit de startblokken komen, maar de Leidenaren toonden zich ontaard efficiënt en hadden ook bij fases het betere van het spel in de onderhoudende tweestrijd.

 
Halverwege was het al 0-2 door doelpunten van Bart van der Weijden, terug op het blauwwitte nest, en Thom Ligtvoet. Na de rust trof Cenny Scheffer de roos, alvorens Robin Noort iets terug kon doen. Ronald Mink, terug van een avontuur bij RCL, en weer Scheffer zorgden voor de opvallende eindstand in het sportieve treffen, waarbij de duels overigens niet werden geschuwd. Valken’68 heeft nog ruim een maand om orde op zaken te stellen. Bij UVS lijkt de finetuning al in een verder gevorderd stadium, maar oefenwedstrijden geven nu eenmaal geen waarborg op succes voor de toekomst.

 
Opstellingen:
Valken’68 (eerste helft): Van der Nagel, S.van der Duijn, M.van der Plas, De Mooij, J.Haasnoot, De Ridder, J.van Duijn, D.Guijt, Disseldorp, Paap, Verschuren.
Valken’68 (tweede helft): De Wit, Ravensbergen, A.Haasnoot, Heemskerk, Binnendijk, Schaap, Vijlbrief, van der Ham, Vooijs, Noort, Van Wetten.
UVS (eerste helft): De Groot, Pison, Boogmans, Westdorp, Hermenet, Smit, Van der Weijden, Jonk, Van der Plaat, Kort, Ligtvoet.
UVS (tweede helft): Van den Burg, T.van Rest, Maaskant, De Vrind, Van der Voort, Mink, Seghrouchni, A.Menken, E.van Rest, Scheffer, Van der Plaat.