Eerste klasse B (zondag)- Voor FC Boshuizen stond er niets meer op het spel tegen Xerxes. De wedstrijd was voor de Rotterdammers wel degelijk van groot belang: bij winst kon rechtstreekse degradatie wellicht ontlopen worden. Boshuizen-verdediger Virgilio Hagens reageert de ochtend voor de wedstrijd verontwaardigd op de vraag of het nou wel leuk is zo’n laatste wedstrijd waarbij het belang gering is: ,,Als je geen zin hebt in een wedstrijd moet je stoppen. Zoek dan een andere hobby op de zondagmiddag. Natuurlijk heb ik er zin in en natuurlijk gaan we er als team volop tegenaan straks! Vergis je daar alsjeblieft niet in.”

 

Voor Hagens heeft de match nog een extra toevoeging: ,,Ik ken een flink aantal jongens uit het team. Rotterdammers onder elkaar he? We hebben deze week een paar keer contact gehad. Of ik om te kopen was en of ik er eentje in eigen doel kon schieten vroegen ze. Nou, dat kunnen ze vergeten, sorry jongens.” Om er enigszins ongerust aan toe te voegen dat het hem maar zal gebeuren dat de bal via hem als laatste over de lijn verdwijnt. ,,Ja, dan ben ik voor eeuwig verdacht natuurlijk.”

 

Hagens weet dat de wedstrijd de hele week al leeft bij Xerxes en dat de selectie uitkijkt naar de confrontatie met Boshuizen. Hoe strijdlustig Hagens ook klinkt, dat gevoel van moeten winnen zal toch bij zijn elftal minder zijn.
De realiteit pakte anders uit; Boshuizen boekte een simpele 1-3 zege. Van de verwachte felle tegenstand heeft Hagens niets gemerkt; ,,Nee, we zijn geen moment in gevaar geweest. Je zou zeggen dat Xerxes de laatste strohalm had willen grijpen en er vol voor zou gaan, maar het was van hun kant heel gelaten. Het leek wel of ze de moed al hadden opgegeven. Daar verbaasde ik me wel over. We kregen een zee van ruimte en daar hebben we gebruik van gemaakt,” aldus de verdediger.

 

Het eerste doelpunt kwam tot stand via een benutte penalty van Michael Schouten. Hagens werd in het strafschopgebied onderuit gehaald waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Later zorgde de ex-VVSB’er ook voor het tweede doelpunt.
Hagens beleefde in zekere zin een aparte voetbalmiddag. In zijn voetballoopbaan had hij nog nooit gezien dat zo vaak de (onderkant van) de lat getroffen werd. De vraag was telkens of de bal de doellijn was gepasseerd. Bij een inzet van Jesper Neuteboom constateerde de op de achterlijn staande scheidsrechter dat dit inderdaad het geval was geweest: 1-3. ,,Het was warm en het was een leuke wedstrijd. Ik vond het een mooie afsluiting van het seizoen.”

 
Terugblikkend: ,,In mijn ogen hadden we hoger kunnen eindigen, sterker nog, een plaats in de top drie had zomaar gekund. Waar ging het dan fout? In de eerste plaats is daar de te smalle selectie waar we mee eindigden. We begonnen het seizoen met een heel grote groep. Elke plaats was min of meer dubbel bezet. Door oorzaken die hier niet toe doen eindigden we met een groep van pakweg dertien of veertien man. Zo kun je blessures en schorsingen slecht opvangen. Een tweede reden is het puntverlies tegen de ,,mindere” clubs. Tegen de toppers hebben we soms uitstekende resultaten geboekt. Denk eens aan de zeges op Goes en zeker die op RKAVV. Dan heb je het dus over de beter voetballende clubs uit de afdeling. Dat zijn twee zaken om aan te werken voor de club volgend seizoen.”