Hoofdklasse B (zaterdag)- Momenten kunnen een wedstrijd bepalen. Hoe anders had het kunnen lopen als Niels van Veen al in de eerste minuut de bal over de uitstekende doelman Moustafa Amerzine had gelobt. Nu kreeg de sluitpost er zijn vingertoppen nog tegenaan. Een ander cruciaal moment was het missen van de strafschop van Rob Zandbergen toen bij een 2-0 achterstand het team van Hein van Heek vaak dreigend was. Derhalve bleef de verdiende anschlustreffer uit om er nog een spannende slotfase van te maken.

no 2 (Small)

De Rijnvogels kwamen tegen de koploper onbevangen uit de startblokken en hadden zomaar binnen de minuut de leiding kunnen nemen maar zoals vermeld redde Amerzine op de inzet van Van Veen. Enkele tellen later werd een geplaatste bal van Sander van der Horst door de Noordwijk-goalie van de lijn gepakt. De eerste speldenprikken waren uitgedeeld. Vervolgens ontspon zich een levendig duel waarin de thuisclub veelvuldig de vleugels opzocht en rechtsachter Raymond Manuputty met grote regelmaat mee op kwam. Hij was het ook die de voorzet gaf die uiteindelijk door Marios Lomis tot de openingstreffer werd gepromoveerd. Voordien hadden de Vogels bij de spaarzame kansen van de thuisclub nog wel een keer het leer van de doellijn moeten halen. Noordwijk was optisch gevaarlijk met snel combinatiespel tot aan de zestien, de Rijnvogels het meest dreigend binnen de Noordwijkse zestien. De gelijkmaker bleef echter achterwege.

no 10 (Small)

Kort na de thee vergrootte Emiel Wendt namens de gastheren de marge. De bezoekers moesten dit even verwerken maar halverwege de tweede helft volgde het herstel en zij meldden zich steeds vaker voor het Noordwijkse doel. Het was in een fase waarin de Katwijkers weer minimaal de evenknie van de thuisclub waren. Een prachtige poeier van Mitchel Beijersbergen werd door Amerzine over de lat getikt. De voorbode van nog meer Rijnvogels aanvalslust? De ingevallen Martin Onderwater- lang geblesseerd geweest werd binnen de zestien gevloerd en de uitstekend leidende arbiter Ruud Bossen kon niet anders dan naar de stip wijzen. Normaal een klusje voor Mitchel Beijersbergen maar nu zette Rob Zandbergen zich achter de bal, die overigens niet in de basis startte vanwege te laat komen. De aanloop van de ex-Rijnsburger was niet overtuigend. De inzet was wel geplaatst maar te zacht. Amerzine bevestigde zijn uitstekende vorm.  De Rijnvogels gingen na de tegenslag op zoek naar de kast om er alles nog uit te halen. Aan inzet ontbrak het niet, maar de dadendrang leverde ruimte op aan de overzijde. Bij een counter bediende Danzel James Jeroen Borsboom op maat en die mocht van dichtbij nummer drie binnen knallen. Einde verhaal. Nog niet helemaal want Martin Onderwater vond Mitchel Beijersbergen die nog iets terug mocht doen, 3-1.

no 3 (Small)

Er had zelfs nog iets meer ingezeten want na een fraaie combinatie over drie schijven schoot verdediger Sonny ten Hoope in kansrijke positie in het zijnet. Ook de laatste pogingen op een beter resultaat liepen op niets uit. De balans opmakend leert dat beide teams aan elkaar gewaagd waren maar dat de cijfers in het voordeel van de thuisclub uit vielen. Door deze uitslag blijft Noordwijk lijstaanvoerder en zakken de Vogels terug naar een gedeelde derde plaats. Quick Boys, dat won van Hoek (2-1), staat daar nog tussenin.

no 9 - kopie (Small)

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer, Wouter Soomer, Andreas Stam (58. Rob Zandbergen), Pepijn Kooij (70. Martijn Tjon-A.Njoek), Sander van der Horst, Pieter van den Breggen, Mitchel Beijersbergen, Niels van Veen, Sammy Zandbergen (58.Martin Onderwater).

Verslaggever Remco Mentink sprak ter plekke met Sonny ten Hoope over de nederlaag van de Katwijkse formatie:

no 11 (Small)