HomeBekerFC Rijnvogels met opgeheven hoofd uitgebekerd

FC Rijnvogels met opgeheven hoofd uitgebekerd

-

Districtsbeker, categorie 1- Je mag van een Katwijkse bekerwedstrijd alle leuke elementen van het voetbal verwachten. Strijd, fouten, mooie acties, doelpunten, gele- en rode kaarten en tot slot strafschoppen.

IMG_1011 (Small)

Het 1250 koppige publiek werd zo nu en dan op z’n wenken bediend, maar ging toch mopperend naar kantine, sponsorhome of huiswaarts.  De Katwijk aanhangers, omdat het niveau van de Topklasse bij lange na niet was gehaald en FC Rijnvogels wegens de nipte uitschakeling na een dapper optreden. De wedstrijd was kwalitatief niet hoogstaand en leefde pas op in de het laatste deel van de tweede helft, omdat beide ploegen alsnog voor de winst gingen.

IMG_1225 (Small)

FC Rijnvogels heeft wederom zijn spreekwoordelijke visitekaartje afgegeven. Op het eerste halfuur van de wedstrijd na, zijn de Vogels voetballend gelijk geweest aan Katwijk, ondanks dat de topklasser de wedstrijd ook in de 2e helft de vroegtijdig kon beslissen (Johan Plat met name).

IMG_1196 (Small)

Ja, het was wennen voor Rijnvogels in de eerste dertig minuten van de bekerstrijd. Katwijk was veel in balbezit. Met diepteballen in de weggegeven ruimte achter de Rijnvogels achterhoede werd veel gevaar gesticht en in de 12e  en 23e minuut door Stefan Stam en Johan Plat gescoord. Naast deze twee goals waren er nog een aantal kansen in 1 op 1 situaties voor de topklasser. Voornamelijk was dit te wijten aan de ver van het eigen doel verdedigende laatste linie van de gasten, die wat onwennig op 1 lijn speelden en regelmatig naar de buitenspelval greep. Ruimte aan de snelle spitsen, Donny van Oijen, Kevin Sterling en Sanchez Agulo moet je niet geven en dat zag Rijnvogels ná de 30e minuut wel in.

IMG_1171 (Small)

In plaats van bij balbezit snel met de lange bal  de eigen spitsen te bereiken, werd al “voetballend” met langer balbezit de controle op de wedstrijd gezocht. Al snel, pakweg tien minuten voor rust, scoorde Mitchel Beijersbergen de aansluitingstreffer en daarmee gaf hij zijn ploeg zoveel vertrouwen dat het zowaar weer een wedstrijd werd.

IMG_1419 (Small)

Vlak voor de rust strafte Niels van Veen fraai slecht uitverdedigen van Katwijk af, waarbij Martijn Tjon-A-Njoek de voorbereiding had. Een oppepper zo vlak voor de rust, waardoor de strijd nog lang niet gestreden was, ondanks een matig eerst halfuur van Rijnvogels zijde.

Het publiek ging ondanks de kou en regen er eens goed voor zitten, maar kwam in de tweede helft bedrogen uit. Er waren weinig uitgespeelde aanvallen en kansen. Van Rijnvogels zijde was dit wel begrijpelijk, omdat in de 61e minuut zij met 10 man verder moesten na het wegzenden van Wouter Soomer in verband met zijn tweede gele kaart.

IMG_1112 (Small)

Een periode van wissels van beide kanten maakte het geheel wel begrijpelijk, maar niet vermakelijker. Katwijk wisselde vooral aanvallend, omdat zij zich realiseerden dat zij toch echt aan hun stand verplicht waren een ronde verder te komen, mede ook voor het eigen thuispubliek. FC Rijnvogels anticipeerde op de wissel, maar vergat zeker niet hun voetballend vermogen te etaleren. Dit vooral lieten zij zien in de 87ste minuut toen Pieter van den Breggen, na een uitstekende dribble en combinatie, vanaf de 16 op de paal schoot.

IMG_1030 (Small)

Het slot was hiermee aangebroken en nadat Beijersbergen, namens FC Rijnvogels, en Steven Olsthoorn namens Katwijk in blessuretijd kansen misten,  was de pijp leeg en floot de scheids voor het einde.

IMG_1470 (Small)

Strafschoppen moesten direct een beslissing brengen en daar was het publiek, gezien het slechte weer, niet rouwig om. De strijd werd in de 12e penalty beslist doordat Sonny ten Hoope namens de Vogels op de lat schoot.

IMG_1481 (Small)

Einde districtbeker dus voor FC Rijnvogels, maar met opgeven hoofd stapten zij van het veld. Want na Rijnsburgse Boys, dat eerder met 5-1 een pak slaag kreeg, was het nu Katwijk dat niet heeft kunnen winnen van hoofklasser FC Rijnvogels. Het zegt zo zoetjes aan genoeg over de kwaliteiten bij de ploeg van Hein van Heek.

Opstelling Katwijk: O’Neill, Hamdi, Van Dam, Stam, Bolck (De Jel), De Lange (Jongeneelen), Aalders, Sanchez Angulo, Van Oijen, J.Plat, Sterling (Olsthoorn).

Opstelling FC Rijnvogels: Vlieland, Ten Hoope, Van der Gugten, J.Zandbergen, Soomer, Kooij (De Best), Van der Horst, Van den Breggen, A Njoek (S.Zandbergen), Van Veen, Beijersbergen)