HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 verliest voor de vierde keer op rij (plus podcast)

Valken’68 verliest voor de vierde keer op rij (plus podcast)

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Het was een prachtige en zonnige zaterdagmiddag daar op het sportpark Middenmeer in Amsterdam. De Valkenburgers moesten het opnemen tegen WV-HEDW, de  gepromoveerde ploeg die nog maar 1 punt uit 4 wedstrijden had binnen gesleept. Niet dat de mannen van trainer Gerard de Geus er zoveel meer hadden (ook nog maar 3), maar het moest dan maar gebeuren in de hoofdstad.

Helaas, het mocht niet zo zijn. Al na tien minuten moest keeper Erwin van der Nagel de bal uit het doel halen na een doelpunt via de onderkant van de lat van de razendsnelle vleugelspits Floris Reurts. In deze periode lieten de Amsterdammers zien een fysiek sterke ploeg te zijn met twee snelle vleugelspitsen. De Valkenburgse defensie had het daar dan ook knap moeilijk mee. In de 19e minuut was er weer zo’n snelle counter, waarna clubgrensrechter Wim Masmeijer zijn vlag op stak voor buitenspel. Er stond inderdaad iemand “buitenspel” maar die kreeg de bal niet, wel een collega van hem.

Scheidsrechter Kuup ging daarom naar zijn assistent toe om hem hierover terecht te wijzen. Hierna ontstond een discussie, waarbij Masmeijer voor iedereen duidelijk hoorbaar woorden gebruikte die niet tussen scheidsrechter en zijn assistent horen te worden gebezigd. De Valkenburgse vlagger werd voor zijn diensten bedankt en moest zijn vlag inleveren. Na wat geharrewar tenslotte moest reservespeler Phinney Disseldorp de ontstane vacature invullen.

Hierna kwamen de Valkenburgers wat meer in de wedstrijd en ontstonden er kleine kansjes, maar het bleef opletten voor de door de Amsterdammers gehanteerde lange bal met die snelle flankspelers. Vlak voor het rustsignaal vestigde scheidsrechter Kuup weer de aandacht op zich. Sven de Ridder werd zwaar getackeld en blesseerde zich enigszins maar de scheids liet het spel doorgaan. Toen in het vervolg een speler van WV-HEDW getackeld werd, ging de fluit wel af. Toen De Ridder zich hierover verbaal uitte, kreeg hij geel gepresenteerd. Kort na dit akkefietje was er bij de cornervlag van de thuisploeg een ingooi voor de Valken. Plotseling zette scheidsrechter Kuup het op een rennen naar het andere doel en gaf hij aanvoerder Nagel een waarschuwing. Waarvoor? Van der Nagel: ,,Hij zei tegen mij dat hij de aanmerkingen op zijn leiding door mensen achter het doel niet meer pruimde en omdat het belangrijke mensen van mijn vereniging waren, moest ik daar wat aandoen. Ik kon weinig anders doen dan deze boodschap doorgeven, maar ik vraag me af of supporters dit niet mogen doen. Dit vooral gezien de zaken die daar net tevoren waren gebeurd. Er werd geen beledigende taal gebruikt en als je als scheidsrechter hier niet tegen kan dan moet je  niet gaan fluiten.”

De tweede helft was nog geen vier minuten oud toen Matthijs de Mooy volkomen onverwacht met een intikkertje de 1-1 op het scorebord bracht. In de rust was de dit keer tegenvallende Corstiaan Paap vervangen door Ronald Kuyt. Het ging daarna inderdaad wat beter met de bezoekers. Men kwam wat meer tot aanvallen, maar het leverde nog niets op. Wel moest keeper Van der Nagel nog een keer knap redden en ook Mark van der Plas voorkwam onheil door een knappe block te zetten. Daarentegen was het John van Rijn die na een vrije trap een goede kans kreeg, maar keeper Freriks bracht tot twemaal toe redding.

Toen invaller Cees Smaal via weer zo’n indrukwekkend snelle uitval er 2-1 van maakte en Reurts daarna met zijn tweede doelpunt de stand op 3-1 bracht was het over en uit voor de moegestreden Valkenburgers. Aanvoerder Van der Nagel had het er maar wat moeilijk mee. ,, Het was geen leuke middag. We hadden niet altijd evenveel grip op hun speelwijze en zijn te vaak afgetroefd. Hier moeten we wat van leren. We hebben nog wat moeite met onze nieuwe speelwijze. Maar er is zonder meer vertrouwen dat we dat snel gaan oppakken. Geen enkele reden voor paniek.”

Opstelling Valken’68: van der Nagel, van Duyn, van der Plas, A.Haasnoot, J.Haasnoot, De Ridder, Boonstoppel, De Mooy, Paap (Kuyt), Van Rijn, Van Klaveren.

Scoreverloop: 1-0 Reurts, 1-1 de Mooy, 2-1 Smaal, 3-1 Reurts.

Redactie: na afloop sprak Jan Vos met trainer Gerard de Geus. Hierbij de podcast via onze mediapartner RTV Katwijk.