FC Rijnvogels is terug op aarde na de winst van de eerste periodetitel. Quick Boys kende een week later geen genade met de prijswinnaar. Pakken de roodwitten de draad weer op? Voorschoten’97 greep de macht, maar zal nu dus opgejaagd gaan worden. Kan de ploeg van Dick Jan Ente de weelde dragen? Valken’68 is uit kwetsbaar, maar thuis moeilijk te kloppen. Blijft dit zo komende zaterdag? En voor wat betreft de zondag; is FC Boshuizen ook na de komende speelronde nog lijstaanvoerder? Een wekelijks rondje langs de velden.

ZATERDAG

HOOFDKLASSE B

FC RIJNVOGELS-TER LEEDE

Aanstaande zaterdag weer een (streek)derby op de Kooltuin als Ter Leede op bezoek komt. Beide teams verloren afgelopen weekend hun duel in eveneens derby’s. De Vogels van Hein van Heek schoten tekort op Nieuw Zuid en de equipe van Henk Wisman moest op De Roodemolen de meerdere in koploper Noordwijk erkennen. Een en ander houdt nu in dat Quick Boys nummer twee is en de Rijnvogels op doelsaldo nummer drie op de competitieladder, waarin Ter Leede na drie nederlagen op rij naar de zesde plek is weggezakt.  Toch zal het derhalve weer een interessant treffen kunnen worden. Het credo van beide teams is om aanvallend en aantrekkelijk voetbal op de mat te leggen. Beide ploegen kwamen afgelopen weekend niet tot scoren. Hopelijk gaat dit komende zaterdag op de Kooltuin wel gebeuren om het publiek te vermaken. Een wedstrijd zonder doelpunten is als een prakkie zonder een lekkere jus. Vorig seizoen waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Op de Kooltuin ging Ter Leede er met de 0-2 winst vandoor, maar in Sassenheim werd de balans met 1-3 in evenwicht gebracht. Zoals het er nu voor staat een open duel dat alle kanten op kan. Voor de Vogels de gelegenheid om het optreden op Nieuw Zuid weg te poetsen en de trouwe aanhang weer op een aantrekkelijk potje voetbal te trakteren en de terechte nederlaag tegen Quick Boys te doen vergeten. Kortom, hopelijk valt er voldoende te beleven voor de trouwe kern supporters.

EERSTE KLASSE B

VALKEN ’68-VITESSE DELFT

Beide formaties leden afgelopen weekend een nederlaag en bevinden zich derhalve in een positie die in deze fase van de competitie nog geen zorgen hoeft te baren, maar een beetje meer lucht zou uitermate welkom zijn. De Valkenburgers gingen bij CSW met 3-2 ten onder na een hopeloos lijkende 3-0 achterstand bij half-time. Zij knokten zich terug maar de nederlaag kon niet worden afgewend. Tijd dus om de ruggen weer te rechten en op het eigen Duyfrak tegen de bezoekers uit Delft voor de volle winst te gaan. De geelroden verloren diverse duels met slechts een doelpunt verschil en ook vaak bij het scheiden van de markt. Jaren geleden acteerde Vitesse nog op een hoger niveau en speelde onder andere tegen Quick Boys. Das was einmal. Times are changing. Nu is het de opponent van het destijds nog onbekende Valken ’68. De Delftenaren zullen aan den lijve ondervinden dat het op sportpark ’t Duyfrak op een behoorlijke portie tegenstand kan aanlopen. Alleen FC ’s-Gravenzande, een van de titelkandidaten ging er in Valkenburg met de volle buit vandoor. Laat Vitesse Delft niet de tweede zijn. Afgelopen zaterdag was Voorschoten’97 in elk geval heer en meester op sportpark Tanthof-Zuid.

CSW-V68 07-11-2015 (Small)

VOORSCHOTEN ’97-ZWALUWEN ‘30

De bezoekers uit het Noord Hollandse Hoorn sleepten de eerste periodetitel voor de neus van de Voorschotenaren weg met een doelpunt verschil in het voordelige saldo. Wat een goaltje meer al niet kan betekenen? Een mooi affiche om aanstaande zaterdag naar sportpark Adegeest te komen om te zien hoe de krachtsverhoudingen tussen koploper Voorschoten ’97 en de gasten uit het Noord Hollandse liggen. Beide teams lijken potentiele favorieten voor de titel ook al is de weg nog lang. In het Voorschotense kamp overheerst vooralsnog de nuchterheid. ,,Nu gaat het lekker, maar het tij kan ook gaan keren. Laten we vooral lekker gewoon blijven doen”, spraken trainer Dick Jan Ente en centrale verdediger Steven Knijnenburg min of meer in koor na de winstpartij van afgelopen zaterdag. Vorig seizoen leek de balans in evenwicht. In eigen huis werd een 2-3 nederlaag geleden maar in de uitbeurt werden de zaken dankzij een 0-1 overwinning recht getrokken. Gaat koploper Voorschoten ’97 haar koppositie continueren? Bij winst is dit een zekerheidje. Als de knikker de verkeerde kant op rolt kunnen de roodzwarte Zwaluwen zomaar langszij vliegen. Of wordt FC ’s-Gravenzande de lachende derde? Kortom, een duel waarin alle ingrediënten voor een spannend gevecht voor handen zijn. Er staat een en ander op het spel.

ZONDAG

EERSTE KLASSE B

DRL-FC BOSHUIZEN

Dat trainer Stefan Roodakkers de zaken goed op een rijtje heeft staan werd dit seizoen al meerdere malen duidelijk. Zijn manschappen staan op de hoogste trede van de competitieladder met een puntje voorsprong op IFC. Zondag wachten de kadebewoners een uitdaging om deze fraaie positie te handhaven als zij op bezoek gaan bij middenmoter DRL. De Rotterdamse Leeuw. Hoe zullen deze van zich af bijten in de ontmoeting met de lijstaanvoerder? Zijn de Rotterdammers bekomen van het pak slaag (6-0) dat zij bij VOC voor de broek kregen? De Leidenaren zelf behaalden een 0-2 zege bij het zwakke TAC ’90. Als geelblauw gewoon doet en moet doen waar het dit seizoen mee bezig is dan zullen de punten ongetwijfeld in de eigen bagage kunnen worden gestopt. Maar onderschatting is een fenomeen dat in de voetballerij vaak over het hoofd wordt gezien. Dus koppie er bij houden en dan zullen de drie punten sowieso in de geelblauwe knip kunnen worden bij gestoken. Een twee op het totoformulier lijkt derhalve voor de hand liggend. Met een gemiddelde van bijna drie doelpunten per wedstrijd zal het vertrouwen nog immer groeiende zijn bij de Kadeclub.