Adam Atif groeide in de eerste weken van het seizoen uit tot een zeer belangrijke pijler in het elftal van Lugdunum. Bijna wekelijks honoreerde trainer Henk de Cler zijn optreden met punten voor het spelersklassement. Inmiddels staat hij al vijf weken op negen punten. Oorzaak: een slepende blessure. De aard ervan was aanvankelijk onduidelijk, maar inmiddels blijkt een hamstringpees de boosdoener. Tergend langzaam begint er verbetering in te komen. ,,De eerste vier weken zat er geen verbetering in, maar nu kan ik al wat hardlopen. Het is een begin, maar er is nog een flinke weg te gaan. Ik hoop in de laatste wedstrijd voor de winterstop een paar minuten te maken en er na de winterstop weer helemaal te staan.”

Atif heeft inmiddels het plezier weer helemaal terug in het spelletje, plezier wat hij een tijd gemist heeft. ,,Twee jaar geleden voetbalde ik bij Boshuizen zondag. Op dat niveau is het een struggle for life soms. Ben je geblesseerd? Jammer dan, een ander neemt natuurlijk je plaats in, maar zie maar eens terug te komen. De sfeer was er een van onderlinge concurrentie in plaats van gezamenlijk en als team naar een doel te streven. Dat ligt me niet zo en ik was het op een gegeven moment zat en ik ben bij een vriendenteam bij Voorwaarts Rotterdam gaan voetballen. Dat was me weer te vrijblijvend en ik kwam vervolgens bij Lugdunum terecht. Ik kende Henk de Cler als een aardige vent en een goede trainer en bovendien speelt mijn broer Nadil hier ook. Nu zeg ik dat het een goede keuze was.”

Adam Atif (Small)

Lugdunum speelt als nieuwkomer in de derde klasse inmiddels een rol van betekenis, iets waar Atif vanzelfsprekend gelukkig mee is, maar honderd procent tevreden niet. ,,We staan nu zes punten achter op koploper BSC’68. Dat hadden er minder moeten zijn. Tegen de hoger geplaatste teams doen we het goed, maar tegen clubs die wat lager staan missen we nog wel eens de concentratie. Dat kan gewoon beter.”

Voetbaldier Atif vindt het een absolute kwelling om langs de kant te staan en zelf niet te kunnen spelen. ,,Voetballen is een heerlijke sport en voor mij ook een uitlaatklep. Ik kom terug van die blessure en ik denk dat we het als team ver kunnen schoppen in de tweede helft van het seizoen.  Waarom zouden we geen kampioen kunnen worden? We speelden Koudekerk een tijdje helemaal zoek en dat was geen toeval: we kunnen gewoon heel goed voetballen.”

Aan een plek in de top zal Atif zeker zijn steentje kunnen bijdragen, gewend als hij is op een hoger niveau te voetballen. Het wachten is op het verdwijnen van de blessure. Komende zaterdag komt de ploeg uit de Kikkerpolder uit tegen het kwetsbare NSV’46. Vorige week werd Lugdunum op eigen veld uitgeschakeld in de strijd om de districtsbeker. Zonder Atif en andere sterkhouders als Tim de Cler en Peter du Prie werd met 2-3 verloren van DoCoS.