DSC_0392 (Small)

Vierde klasse A (zaterdag)- De wedstrijd die om 13.00 uur zou beginnen tussen de zaterdagtak van FC Boshuizen en LSVV’70, werd op de klok af twee uur later afgetrapt. Scheidsrechter 1 zat in een file, zijn vervanger was ziek en de uiteindelijke leidsman moest hals over kop uit Middelharnis komen (volgens de ANWB-routebeschrijving 100 km heen en 100 km terug).

Heeft alle tegenslag de pret kunnen drukken? Nee, eerder het tegendeel. De spelers van FC Boshuizen en LSVV ’70 die elkaar in deze derby ontmoetten vermaakten zich uitstekend. Afwisselend volgden ze via FOX de Premier League ontmoeting Tottenham Hotspur – Liverpool (0-0, bij de rust was deze stand reeds bereikt…) en hielden ze de spieren soepel op de uitstekende grasmat.

Wijzend op het equipe van Leiden Amateur Voetbal, zei Wim Mugge, voormalige coach van Leiden Studenten Voetbal Vereniging: ,,Nu is de pers op volle sterkte aanwezig en kunnen wij laten zien hoe wij gegroeid zijn, gebeurt dit.”

Materiaalman Wil Nonkes, ooit UDWS-er, nu diep gelukkig bij FC Boshuizen: ,,Ik heb heel wat meegemaakt, maar dit is de meest bizarre voetbalmiddag van mijn leven. We zijn haast pas klaar als het donker is.”

Wim Mugge: ,,De toppertjes van LSVV ’70 zouden door het verlate eerste fluitsignaal wel eens de tobbertjes van de dag kunnen worden.” Wil Nonkes: ,,Wat denk je van onze penningmeester? Daar gaat de recette”, spreekt hij uit met een vette glimlach. Spelers van beide ploegen: ,,Wij gaan niet naar huis, als het een latertje wordt, maken we er een lichtwedstrijd van.”

Telefoon: Frans ‘Mr FC Boshuizen’ Stouten aan de telefoon: ,,Wat drie- nul achter? Wat 3 rode kaarten? Ik kom er aan.” Hij begreep voor de mal gehouden te worden: ,,Nog niet begonnen? Man, het is twee uur, aankleden en naar huis.” ,,Cancellen”, riep ook Wil Nonkes, die de vlaggen van veld 2 alvast verzamelt. Deze zaterdagmorgen heeft hij als consul van de KNVB de velden tweemaal gekeurd en even zo vele malen als ‘uitstekend bespeelbaar’ verklaard. Niks cancellen, niks afblazen. Er is goed nieuws, een arbiter is onderweg, Jan Fokker. ,,Van de vliegtuigfabriek? Bestaat die nog?”

Muurvast verkeer

Dit is één kant van de tragedie zich op deze zaterdagmiddag 17 oktober afspeelt. Er is meer aan de hand.  De toegangswegen richting Boshuizerkade zitten muurvast. Kanaalweg, Lammenschansplein, Lammenschansweg, Tomatenstraat, Zoeterwoudseweg, Vrijheidslaan: vol. Ook het verkeer dat van een andere kant (Herenstraat) het complex van FC Boshuizen wil bereiken loopt in een fuik. ,,Dit is een herhaling van vorige week”, vertelt een charmante dame van FC Boshuizen opgewekt. Zij  is zo vriendelijk  alvast een uitdraai te maken van het wedstrijdformulier.

De arbiter arriveert om klokke half 3. Zelden is een man-in-het-zwart zo onthaald als deze Jan Fokker. Hij ontvangt schouderklopjes, krijgt warme handdrukken en wat hij maar wil drinken wordt onmiddellijk aangereikt. ,,Ik heb een half uurtje nodig om me te verkleden en de spelerskaarten met de bijbehorende spelers te controleren”, vertelt hij. ,,Geen nood”, scheids, wij wachten.”

DSC_0635 (Small)

De wedstrijd

,,We gaan er een gezellige pot van maken,’ belooft Oktay Gezici, hij heeft er duidelijk zin in. Oktay is niet de enige die de komende 90 minuten op een aangename wijze wil doorbrengen. De matadoren zijn gretig. Na tien minuten haalt Erwin Humme (LSVV ’70) verwoestend uit, voor doelman Furkan Kirac is dat geen probleem. Wanneer even later van links een vrije trap wordt genomen door Neal Petersen weet Furkan de bal in eerste instantie te stoppen, in de rebound is het Guus van Kessel die 0-1 scoort.

DSC_0451 (Small)

Het is scheidsrechter Fokker ook ernst: hij wil er een sportieve pot van maken. Bij een harde charge van laatste man Hakim Bouchal roept hij daar niet van gediend te zijn.  Wanneer er tegen zijn leiding wordt geageerd houdt hij onmiddellijk geel voor, roept aanvoerder Armond Dzulakian bij zich en verzoekt hem dringend zijn spelers tot rust te manen. In feite zijn dit de enige incidentjes in een wedstrijd die uitermate vriendelijk verloopt. In de 18e minuut neemt Neal Petersen van links met zijn rechter pantoffel  een vrije trap, die er fraai inswingt, 0-2.

DSC_0445 (Small)

Handvol doelpunten

Een paar minuten later speelt Joppe Gloerich het leer op de vrijstaande Guus van Kessel, die het cadeautje verzilvert, 0-3. Van de vijf opgelegde kansen maakt LSVV ’70 ‘slechts’ driemaal gebruik. Langs de lijn worden ‘korfbalcijfers’ verwacht, er wordt gesproken van een ‘doelpuntenfestival’. De mannen van trainer Anuar Hamdi lijken aangeslagen, her en der hangen de koppies. De ‘studenten’ ruiken nog meer bloed. Freek Jansen legt de bal op het hoofd van Sander Mulder, die 0-4 laat aantekenen. Murat Bayrak verlaat het veld, met een hamstringblessure, hij wordt vervangen door Mehmet Demirbag. Boshuizen probeert iets terug te doen, maar stuit op de stevige verdediging van LSVV. Vijf minuten voor het rustsignaal wordt de vrijstaande Jochem van der Graaf door Neal Petersen aangespeeld, 0-5. Voor beide doelen is er nog enig dreigend gevaar. Aan de stand verandert echter niets meer. Jan  Fokker, de fluitist, dirigeert de spelers naar de kleedkamer.

DSC_0410 (Small)

Tweede helft

Na de pauze zijn er wissels bij LSVV ’70:  voor Sander Mulder en Joppe Gloerich komen Hubert Meulman en Alen Stjepanovic binnen de lijnen. Alles en iedereen van LSVV ’70 gaat er voor zitten. Vijf doelpunten in de tweede akte zou het doelsaldo zeer ten goede komen. Het scenario lijkt een andere wending te nemen. Pablo Janssens speelt de bal op Mehmet Demirbag, die doelman Dammes Waasdorp het nakijken geeft, 1-5. LSVV ’70 wisselt Erwin Humme voor Nils de Groot. Bij FC Boshuizen vertrekt Armond Dzulakian, hij geeft zijn aanvoerdersband aan zijn vervanger Rachid Oulgout. Ook Armond blijkt een hamstringblessure te hebben opgelopen. Met een frommeldoelpunt ,uit  een ouderwetse ‘scrimmage’ komt de stand door Demirbag op 2-5. Het ingedutte LSVV ’70 richt zich nog een keer op en maakt nog twee treffers.

DSC_0364 (Small)

Het laatste kwartier deint het spel op en neer. Met iets meer precisie bij schoten en een kopbal had het ’10, 10, 10’ gescandeerd kunnen worden. Maar LSVV ’70 blijkt tevreden en FC Boshuizen gelooft het ook wel. Frans Stouten loopt teleurgesteld richting kantine en mompelt boos: ,,In deze ploeg kan ik nog makkelijk meekomen, en ik kan niet eens voetballen.”

DSC_0551 (Small)

Opstelling FC Boshuizen: Furkan Kirac, Murat Bayrak (Mehmet Demirbag), Hakim Bouhchial, Victor Leonora, Pablo Janssens, Sadesh Mahesh (Evren Özberg), Yousef Harroui, Bilal Baddouri, Armond Dzulakian ( Rachid Oulgout), Anas Kouskous, Oktay Gezici

Opstelling LSVV’70: Dammes Waasdorp, Demian Filippo, Wouter Huisman, Neal Petersen, Sander Mulder Hubert Meulman), Erwin Humme (Nils de Groot), Jochem van der Graaf, Rick Baarda, Joppe Gloerich Alen Stjepanovic) , Freek Jansen, Guus van Kessel

Foto’s: met dank aan Hidde de Meij

DSC_0393 (Small)

Op onze app ook nog enkele interviewtjes van verslaggever Remco Mentink na deze langdurige middag!!