Vierde klasse A (zondag)-De Warmunda-trein dendert voort en dit keer moest Oranjeplein er met 0-6 aan geloven. Spits Eric Smit is vanzelfsprekend zeer content: ,,We kenden weinig problemen met Oranjeplein eigenlijk. Alleen de eerste twintig minuten stonden er twee gelijkwaardige ploegen in het veld. Daarna waren wij het die het spel dicteerden.  Onze doelpunten vielen ook nog eens op cruciale momenten, zo scoorden we de tweede en derde respectievelijk vlak voor en vlak na de rust. Was er nog sprake van verzet, dan was het toen gebroken en speelden we de wedstrijd op ons gemak uit.”

Het gaat de laatste tijd van een leien dakje bij de ploeg van Alan Campfens. ,,Klopt”, zo gaat Smit (foto onder alinea) verder. ,,De winst van zondag was tekenend. Zelfs nu we nog een paar spelers missen vanwege blessures gaat het ons allemaal makkelijk af. Concurrent Leidsche Boys verloor en we staan nu op de tweede plek. Dat is ook ons doel voor dit seizoen. Ik heb het idee dat Kickers met kop en schouders boven de rest uitsteekt, maar dan komen wij. De wedstrijd tegen Kickers straks is natuurlijk wel een ijkpunt om te zien hoe goed we werkelijk zijn inmiddels. Ervan uitgaande dat zij kampioen worden en promoveren is de eerste periodetitel ook nog interessant voor ons. Delpia kan ons voorbij als ze beide inhaalwedstrijden winnen. Doen ze dat niet, dan is de eerste periode voor ons.”

Eric Smit Warmunda

Geen speld tussen te krijgen, alleen moet de ploeg uit Leimuiden dan wel kampioen worden. Definitief uitsluitsel omtrent het eerste periodekampioenschap volgt dus pas vermoedelijk ver in het voorjaar. Niettemin toch iets om in gedachten te houden. Smit is hier wel optimistisch over, maar ziet meer vrolijks in het verschiet: ,,Na de winterstop zie ik alle geblesseerden wel terug keren en kan het alleen maar nog beter gaan.”

Zijn positieve kijk wordt gedeeld door Nick Smith, die na een slepende enkelblessure een plek in de basis heeft veroverd: ,,Tja, in de spits nog wel. Van origine ben ik middenvelder, maar de trainer ziet me momenteel liever voorin. Twee keer scoren geeft dan ook wat extra’s.  Kickers mag dan ver voorstaan en ons thuis met 1-5 verslagen hebben, maar bij die nederlaag zijn wel wat kanttekeningen te plaatsen. Wij hadden een handvol blessures en er stond een heel nieuw team op het veld. Daarna hebben we geen nederlaag meer geleden en is er een hecht team ontstaan. Wij zullen in ieder geval veel meer weerwerk kunnen bieden.”

Voor Warmunda betekende de wedstrijd tegen Oranjeplein, waarin Nick Smith en Eric Smit twee keer scoorden, Sam Hassani  een keer en de van een blessure teruggekeerde Vincent Solleveld eveneens een keer, voorlopig even het einde van een uiterst succesvolle reeks. Alle redenen om om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

Warmunda selectie 1