Zaterdag werd de trainingswissel bij Woubrugge dan definitief. De van DOSR komende Erwin van der Zee tekende een contract voor een jaar. Al eerder werd bekend, dat men niet zou doorgaan met de huidige oefenmeester Arie van Duijn. Op zijn prestaties valt niets af te dingen zou men zeggen als men kijkt naar de prestaties van de selectie.: Woubrugge prijkt bovenaan de vierde klasse C. De voetbalwereld kent echter zijn eigen wetten en logica en vanaf het volgende seizoen neemt Van der Zee het roer over.

Trainer van der Zee

..Ik zat te dubben,” vertelt Van der Zee, ,,Ik wist dat ik zou stoppen bij DOSR, maar wat dan? Dat ik naar een zaterdagvereniging zou gaan stond voor mij vast. Ik was het hele weekend met voetbal bezig en dat wilde ik niet meer. Mijn werk is veranderd en ik moet veel meer op de weg zitten door de week. Dat kost tijd en energie. Belangrijker nog: ik wil meer tijd vrij maken voor mijn opgroeiende kids. In alle eerlijkheid: de mogelijkheid diende zich aan om Bolnes te gaan trainen. Dat is een eersteklasser en dus een stap hoger. De afstand was toch wel een breekpunt en Woubrugge heeft mij ook veel te bieden. De vereniging bloeit, heeft een prachtig complex en talentvolle jeugd. Ik denk dat ik me hier snel thuis ga voelen.”

Woubrugge is bij het aantrekken van Van der Zee niet over een nacht ijs gegaan. Voorzitter Hans de Boer: ,,Natuurlijk hebben we links en rechts eerst informatie gezocht en gevonden over Erwin. Dat was louter positief. Daarna zijn er gesprekken geweest met de spelers en technische commissie en ook die verliepen tot volle tevredenheid. Uiteindelijk mondde dit uit in de ondertekeing van het contract vandaag.”

De nieuwe trainer ziet het inpassen van de jeugd als een van zijn doelstellingen: ,,In principe speelt bij mij het sterkste elftal. Heb ik echter de keus tussen een wat oudere speler of een jeugdspeler, dan zal die wat sneller de voorkeur krijgen. Jeugd heeft de toekomst. Bij oefenwedstrijden deins ik er niet voor terug om een jongen met talent uit de B1 eens op te stellen. Dat geeft anderen ook een prikkel: zij zien dat trainen, talent en jeugd kan resulteren in een plaats bij de selectie. Pas op he, jeugd krijgt bij mij net per definitie die kans. Ze moeten laten zien dat ze het waard zijn. Bovendien zullen sommige wedstrijden vragen om meer ervaring of kracht. In dat geval staan ,,de ouderen” gewoon in de basis hoor.”

Voorzitter en nieuwe trainer hopen van harte dat promotie naar de derde klasse dit jaar wordt afgedwongen. De Boer: ,,We staan bovenaan en dat is zeker ook de verdienste van onze huidige trainer Arie van Duijn. We zijn er zeker van dat Van der Zee die lijn kan doortrekken.” Van der Zee: ,,Mocht Woubrugge onverhoopt niet promoveren, dan wordt dat het doel van volgend jaar. Mocht de derde klasse wel bereikt worden, dan heeft handhaving natuurlijk prioriteit.”