In deze rubriek zetten wij de schijnwerpers op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is het de beurt aan Marco Hockx, speler van Football Factory.

VraagAntwoord
marco HockxIk ben Marco Hockx, geboren op 13-08-1993 in Leiden. Ik ben nu dus 22 jaar. Ik doe de duale opleiding SPH, waarvoor ik nu voor een activiteitencentrum werk met verstandelijk en lichamelijk gehandicapten. Ik woon thuis, samen met mijn ouders en zusje.
Mijn voetballoopbaanIn de jeugd heb ik altijd gevoetbald bij Lugdunum, tussendoor heb ik in de E en D jeugd 2 jaar bij vv Leiden gevoetbald. Na Lugdunum heb ik gespeeld bij FC Rijnland en Roodenburg. Nu voetbal ik bij Football Factory.
Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal Naast het voetbal ga ik in mijn vrije tijd sporten, met vrienden op stap of ben ik samen met mijn vriendin.
Naam en plaatsen lagere en middelbare school waar je vertoefdeDe basisischolen waar ik op het gezeten zijn 'De Springplank' en 'De Zijlwijkschool', beide in Leiden. De middelbare school waar ik op heb gezeten is de DaVinci Noachstraat, ook in Leiden.
Welke club wordt kampioen in de eredivisieAjax wordt dit jaar kampioen.
Welke clubs bij laatste 4 in Champions League?Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen en PSV
Mooiste voetbalcomplex uit de regioDie van Football Factory natuurlijk!
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds 1. De keren dat wij in de jeugd van Lugdunum kampioen werden 2. Mijn debuut in het eerste van Lugdunum onder Ed Kluivers toen ik 16 was 3. De tweede plaats bij de penaltybokaal van West 2 toen ik 13 jaar was.
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Na mijn kruisbandblessures voorlopig eerst maar eens fit en blessurevrij blijven! En ik hoop zo snel als mogelijk af te studeren.
Deze clubs in het amateurvoetbal volg ik meestal welAlleen mijn eigen club. Op Leidenamateurvoetbal.nl lees ik vaak wel de berichten over andere clubs.
Social mediaHeb ik niet, moet ik misschien maar eens aan gaan beginnen.
Zo ziet mijn weekend er doorgaans uitZaterdagmiddag voetbal ik, daarna ga ik 's avonds met vrienden op stap en zondag heb ik de hele dag om bij te komen en ben ik met mijn vriendin.
Te triest voor woordenHet vluchtelingenleed
Dat vind ik nou humorJochem Myjer
Dat zou ik nou nooit doenDrugs
Daar had ik beter over na moeten denkenDie kopbal waar ik een paar dagen van de kaart van ben geweest.
Spijt vanToch ook weer die kopbal. Dat zal ik dit seizoen nog wel blijven horen.
Wat een afgangHoe het Nederlands elftal het op dit moment doet.
Mijn voorbije vakantieAfgelopen zomer ben ik met mijn vriendin naar Torremolinos in Spanje geweest.
LevensmottoEen dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.
Lekker dingoh, bedankt!
Kijk ik naar uitDe rest van dit voetbalseizoen!
Top 2000Ja, gezellig!
Wat ik over zou willen doenNiks, het is zoals het is.
Zou ik graag beter beheersenTechniek
Dat mis ik wel eensGeduld
Mijn club en de verwachtingen voor dit seizoenIk voetbal nu bij Football Factory. We hebben een hele nieuwe groep en gaan tot nu toe met de week beter spelen. Ik verwacht dat de punten vanzelf zullen gaan komen als wij zo doorgaan. Ik verwacht dat wij in de middenmoot mee moeten kunnen draaien. Vanuit daar zullen wij wel zien wat er dit jaar mogelijk is.
Verschrikkelijk overgewaardeerdBruno Martins Indi
Mijn mening over Leidenamateurvoetbal.nlIk vind Leidenamateurvoetbal een leuke site. Per week kijk ik meerdere keren op deze site om het amateurvoetbal een beetje te blijven volgen.
Dat wil ik graag nog even kwijtWij gaan er dit jaar met Football Factory nog een goed en leuk seizoen van maken!