dinsdag, mei 17, 2022
HomeVierde klasseLSVV'70LSVV'70 wint stadsderby tegen Leidsche Boys en rukt op

LSVV’70 wint stadsderby tegen Leidsche Boys en rukt op

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Het Wim Mugge Sportpark was afgelopen zaterdag het decor van de stadsderby tussen LSVV’70 en Leidsche Boys. De studentenploeg zit in een positieve flow en wisten de laatste twee wedstrijden in winst om te zetten. Leidsche Boys daarentegen kent een wisselvallige competitiestart. In een boeiend duel, dat twee gezichten kende, ging LSVV’70 met de winst aan de haal. Het werd 4-2.

De studentenploeg kwam goed uit de startblokken. Met goed positiespel werd massaal de aanval gezocht. Het eerste schot op doel viel te noteren door aanvaller Guus van Kessel. Aan de andere kant konden de Vlietbewoners op voorsprong komen door Michel Schouls. Met een attente reflex wist LSVV goalie Thomas Waasdorp zijn doel schoon te houden.

Dit was het startschot voor een ware run op het doel van de bezoekende ploeg. Van Kessel schoot in de handen van Leidsche Boys doelman Colin Oudenaarden. Freek Jansen vuurde een aantal afstandschoten af op het vijandelijke doel en Nils de Groot was ongelukkig in de afwerking. Halverwege de eerste helft leidde dezelfde De Groot de openingsgoal van de middag in. Na een goeie actie behield hij het overzicht, speelde terug op de vrijstaande Jansen die met een pegel met links doel trof.

Amper van de schrik bekomen kon Oudenaarden een aantal minuten later de bal wederom uit het net vissen. Een voorzet van Van Kessel werd matig uitverdedigd en belandde voor de voeten van Jansen. Met een droog schot tekende hij voor zijn tweede van de middag.

LSVV kon frank en vrij voetballen en er werd hen geen strobreed in de weg gelegd door de bezoekende ploeg. Na pakweg een half uur vond Jansen met een fraaie steekbal de opgekomen Sander Mulder die onberispelijk binnenschoot. Leidsche Boys oogde aangeslagen en voetbalde ronduit slordig en moest waken voor een flinke oorwassing. Toch deed de ploeg van trainer/speler Houssin Bezai op slag van rust wat terug. Schouls speelde zichzelf vrij en vond teamgenoot Kay Oudenaarden die koelbloedig binnenwerkte.

De tweede helft kende een heel ander wedstrijdbeeld. Getergd kwam Leidsche Boys uit de kleedkamer. Er werd meer druk gezet op het middenveld door de rood-witten en aggresiever op de bal gespeeld. Een schot van Oudenaarden werd gesmoord in de verdediging van LSVV en Bezzai kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal uit een voorzet.Ook moest Waasdorp ingrijpen na een vrije trap van Bezzai.

Dezelfde Waasdorp wist Van Kessel te bereiken met een fraaie uittrap die alleen op de keeper af kon. De attente keepende Colin Oudenaarden was op tijd uit zijn doel en wist dit buitenkansje om zeep te helpen. Via Alphert Christina en Jansen hadden de studenten de score kunnen vergroten maar ook zij vonden Oudenaarden op hun weg. Vervolgens golfde het spel op en neer en een minuut of vijf voor tijd kwam de aansluitingstreffer. Een afgevallen bal kwam voor de voeten van Jaap Schilthuizen. Met een verwoestende streep vanaf 25 meter joeg hij de bal tegen de touwen.

De Vlietbewoners perste er nog een slotoffensief uit om er een gelijkspel uit te halen. Dit leverde de nodige ruimte op achter de verdediging van de bezoekers en in de tegenstoot wist LSVV hier wel raad mee. De Groot ging er op rechts vandoor en schudde zijn directe bewaker van zich af. Met een pass op maat vond hij Van Kessel. Overtuigend bepaalde hij de eindstand op 4-2.

Dit betekent de vierde overwinning van het seizoen voor de flamboyante studentenploeg. Vol vertrouwen zal de ploeg van trainer Freek Jansen volgende week afreizen naar Haagse Hout en nestelt het zich in de subtop van de ranglijst. Leidsche Boys mag het thuis opnemen tegen VVSB. Als de instelling en inzet van de tweede helft wordt tentoongespreid ligt er zeker een driepunter in het verschiet voor de Boys.

LSVV-Leidsche Boys 4-2 (3-1).23.Jansen 1-0, 26.Jansen 2-0 , 30.Mulder 3-0 , 45.Oudenaarden 3-1 ,85.Schilthuizen 3-2, 95.Van Kessel  4-2. Scheidsrechter: Bont

Opstelling LSVV: Tom Waasdorp, Jochem van der Graaf, Flippo Demian, Wouter Huisman, Sander Mulder, Nils de Groot,Rick Baarda (Erik van de Haak), Christina Alphert, Joppe Gloerich (Erwin Humme), Freek Jansen, Guus van Kessel.

Opstelling Leidsche Boys: Colin Oudenaarden, Raoul Frankhuizen, Sem Schilthuizen, Houssin Bezzai, Jaap Schilthuizen, Emrah Kaya, Michel Schouls, Kay Oudenaarden, Michael Derksen, Mitchel Netjes (Regillio Nooitmeer), Nicky Neuteboom (Leon Marks).

Op onze app zijn nog korte interviews te beluisteren met Kay Oudenaarden en Demian Filippo!

Maar ook hier te beluisteren:

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read