Leidsche Boys moest afgelopen zondag naar Zoetermeer om daar nog een helft af te maken van de eerder vanwege de weersomstandigheden gestaakte wedstrijd tegen Oosterheem. Het was 0-0 en daar bleef het ook bij. Dat feit was op zich niet zo opmerkelijk, maar wel dat dat Peurs Klavert met zijn 54 jaar meedoet. Klavert groeide op bij Leidsche Boys, verkaste naar wat andere clubs maar kwam terug bij de club waar zijn hart ligt. Al geruime tijd hanteert hij de vlag bij het eerste en is hij tevens leider, maar zondag was de nood aan de man en stelde Richard de Graaf hem op. Het scheelde maar weinig of de ‘vlaggenist’ had een assist bekroond gezien voor de 0-1.

Uiteraard even reden voor onze redactie om Klavert te spreken. Was hij geheel naar de filistijnen na afloop of viel het mee? ,,Het is mij enorm meegevallen. Als je het slim speelt, hoef je je niet gek te lopen. Ik heb voorheen op aardig niveau gespeeld en het spelletje verleer je niet. We speelden dus maar een helftje en eerlijk gezegd had ik nog wel even door willen gaan. Eigenlijk had ik nog het meest last van de hevige regenval en de storm.”

Klavert: ,,Het viel me niet eens tegen. Ik had meer last van het weer eigenlijk"
Klavert: ,,Het viel me niet eens tegen. Ik had meer last van het weer eigenlijk”

Klavert begon ooit bij de welpen van Leidsche Boys en doorliep de hele jeugd. Daarna wilde hij het eens hogerop proberen. Quick Boys en UVS waren geïnteresseerd , maar Klavert koos voor Roodenburg. In zijn optiek meer een club met ‘dezelfde cultuur als Leidsche Boys’ in die tijd, maar dan enkel hoger spelend. Klavert speelde interregionaal met mannen als Ger Rijsbergen, Nico van As en Hennie Koet. Later kwam hij kortstondig uit voor RCL en speelde hij zes jaar voor derdeklasser JAC en weer later voor RKAVV in Leidschendam.

Na zijn dertigste had hij het wel gezien en ging hij terug naar zijn oude liefde. Aanvankelijk in een lager elftal, maar al snel ook weer in het eerste van toen onder meer Erwin Pinas. Geleidelijk aan gingen de jaren tellen, maar Klavert hield zichzelf wel fit. Op zijn achtenveertigste vroeg de toenmalige trainer, Siem van der Linden, nog eens of hij kon invallen. Zo geschiedde. En nu werd er dus weer een beroep op hem gedaan.

,,We zitten nu eenmaal krap in de spelers en als ik kan helpen, laat ik dat niet na. Ik train ook twee keer per week mee en dus sta ik niet helemaal op nul. Uiteraard is het wel veel rennen met die jonge knapen, maar zoals ik al zei…je moet de bal het werk laten doen. Op dit niveau lukt het dan nog wel. Of ik er maandag weer bij ben als de Boys spelen? Dat zou zo maar kunnen. Raymond van Es vroeg al of ik weer naast hem wil staan. We hebben allebei hoger gespeeld en dus lezen we het spelletje wel aardig. Ik hoor wel of ik nodig ben. En hoewel ik eigenlijk middenvelder ben maakt het mij ook weer niet zoveel uit waar ze me willen zetten. Ik kan op zich op meerdere posities uit de voeten. Ik hoorde dat ik een van de beteren was, haha. Jammer dat we niet wonnen, want we hebben wel wat kansen gehad. Zou nog mooier zijn geweest: een assist voor de winnende. Ik had overigens gezegd tegen de trainer dat hij maar niks tegen de krant moest zeggen. Het gaat immers om het team en niet om mij. Hij heeft het toch gedaan, want ik las het terug afgelopen maandag. Toch ook wel weer leuk. En nu op jullie site. Het kan niet op, haha. Maar wel leuk, bedankt voor de aandacht.”