Vierde klasse A (zaterdag)- En weer lukte het VV Leiden niet om een wedstrijd in winst om te zetten tegen een ploeg die hoger op de ranglijst staat. Voor de ploeg van Maurice Jansen wordt het welhaast een obsessie. Haagse Hout was op eigen veld met 2-1 te sterk en daardoor werd de kans vergroot dat VV Leiden zich als een grijze muis door de laatste twee maanden moet worstelen.

De top vier raakte verder uit zicht en Blauw Zwart kwam weer voorbij aan de Leidse ploeg. De zesde plaats is voor Bjorn Siera dan ook teleurstellend. In de derde periode staat er nu een winst-en verliespartij op de teller. Volgende week wacht Hazerswoudse Boys, een resterend duel voor de tweede periode.

Eerst terug naar de nederlaag die werd geleden aan de Vlamenburg in Den Haag. Siera daarover: ,,De eerste helft was dramatisch van onze kant. Er was niet te zien dat we ergens voor gingen en dat is onbegrijpelijk wanneer je weet dat je aan je laatste kansen bezig bent om het seizoen wat meer kleur te geven. In de rust kregen we dan ook een volkomen terechte uitbrander van de trainer. Na de pauze pakten we het goed op en kwamen we ook op gelijke hoogte. Door een fout kwamen we vervolgens weer op achterstand en die klap zijn we niet meer te boven gekomen. Dit is simpelweg k.t met peren.”

Siera, die nog niet heel lang een basisplaats in de pocket heeft, was zelf de maker van de 1-1. ,,Het scoren gaat de laatste tijd lekker. Ik kreeg enkele weken terug de kans als rechtsbuiten door de afwezigheid van Erik Bakker en maakte er toen vijf tegen Oosterheem. Daarna maakte ik de winnende tegen KSD/Marine en nu ging er dus weer eentje in, met dank aan het goede voorbereidende werk van Rick Boot. Maar ja, wat koop je ervoor wanneer je verliest?”

Siera, die aangeeft op veel posities ingezet te kunnen worden, weet niet of hij blijft staan in de voorste linie. ,,Erik is nu geblesseerd en is normaal gesproken een vaste waarde. We kunnen echter allebei zowel linksbuiten als rechtsbuiten spelen dus het is zeker ook een optie om ons allebei in te zetten. Dat is verder niet aan mij. Ik wil in elk geval graag van waarde zijn voor het team.”

Het duel verliep sportief, in tegenstelling tot de eerste ontmoeting waarin de nodige commotie vrij kwam. ,,Daar was nu niets van te merken. Gelukkig ook maar. Angst hadden we in elk geval niet, maar we hebben het zonder meer ondermaats gedaan en dat mogen we onszelf aanrekenen.”

VV Leiden gaat volgende week op de thee bij Hazerswoudse Boys, een ploeg waar eerder met 1-4 van werd verloren. ,,Het is duidelijk dat zij de te kloppen ploeg zijn. Het is en voorname titelkandidaat. Ik vind echter dat we wat recht te zetten hebben na vandaag. VV Leiden is het zich aan de stand verplicht om daar te winnen om zodoende nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Laten we afspreken dat jullie mij de volgende week ook spreken en dat er dan met een gezellige Bjorn wordt gesproken.”

Opstelling VV Leiden: Van de Born, Van Dop, Schreuder, Meijers, Van de Berg, Nolet, Devilee, Van Duivenbode, Siera, Van der Tuin, Boot.