Vierde klasse C (zaterdag)- Robbert van der Post keerde dit seizoen terug naar zijn eigen dorp Woubrugge. De doelman van onder meer ARC en Voorschoten’97 wilde zich gaan richten op afstuderen en daarna werken, terwijl hij in derde zou gaan ballen met vrienden. Zover kwam het tot dusverre niet. Van der Post staat gewoon tussen de palen bij 1 en was er medeverantwoordelijk voor dat Woubrugge ook na afgelopen zaterdag ongeslagen bleef. De formatie van Erwin van der Zee won met 0-1 van Siveo’60 en blijft medelijstaanvoerder.

Van der Post hield voor de tweede keer de nul en kwam ook amper in gevaar. ,,In de eerste helft heb ik weinig te doen gehad. Er werd welgeteld eenmaal op doel geschoten en die kon ik makkelijk pakken. Het was niet zo dat wij de kansen op elkaar stapelden, maar we kregen wel een grote kans vlak voor rust met Menno van der Ley. Voor het overige lieten we hen het balbezit hebben, maar daar kwam geen gevaar uit.”

In de tweede helft veranderde er weinig. Woubrugge ving de thuisploeg op, maar verdedigde over het algemeen wel zo’n dertig meter van het eigen doel af. ,,Ze hebben daar twee leuke spelers rondlopen, maar verder is er niet veel creativiteit. Het stond ook gewoon goed en van daaruit probeerden we uit te breken. Een minuut of twintig na rust was het raak voor ons via Justin (Verberg, red.). Vergeef me dat ik zijn achternaam niet ken, ik ben daar niet zo goed in.”

Woubrugge mikte in de persoon van Dennis Boer ook nog op de paal, maar de kansen waren over het algemeen schaars in Zegveld. ,,Ik heb in de slotfase wat vangballen gehad, maar dat was het dan ook wel. Natuurlijk maak je liever de 0-2 en is het over en sluiten, maar zo is het ook okay. We hebben tot nu toe nog niet echt top gespeeld. Enkel tegen Oudewater een helftje, maar gelukkig hebben we nog geen averij opgelopen. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen. Woubrugge moet nu toch echt eens naar de derde klasse.”

Of Van der Post nog lang zal keepen in de hoofdmacht valt te bezien. ,,Sven Tourné is hier de eerste keeper en daar heb ik ook geen probleem mee. Hij keepte trouwens ook geweldig vorig seizoen. Ik kwam terug op het nest om centrale verdediger te worden in het derde. Enkel is Sven geopereerd aan zijn knie en hij is nog niet helemaal hersteld. Hij denkt dat het nog een week of vier duurt. Tot die tijd keep ik dus. Tegen die tijd zien we wel verder hoe het met hem gaat. Als hij fit is, trap ik gewoon een balletje in het derde als centrale verdediger. Daarnaast is het ook nog eens zo dat ik er negen maanden ben uit geweest met een schouderblessure. Nu gaat het weer goed op zich, maar dat was ook wel een reden om mijn tijd anders te gaan invullen. Het is op dit moment gewoon nood breekt wet.”

De komende week staat Van der Post in elk geval onder de lat, te beginnen tegen Alphia thuis volgende week. ,,Dat zal vast een aardig potje worden. Niet dat ik ze echt ken, maar het is een streekderby. Van de andere ploegen weet ik overigens ook bar weinig, maar ik weet wel dat Woubrugge gewoon ver moet kunnen komen.”

Nieuwkoop is de andere formatie met negen uit drie en wat verder opvalt is dat er eigenlijk maar vier ploegen zijn, zoals het er nu naar uitziet, waar rekening mee moet worden gehouden. ,,Siveo’60 was op papier een lastige tegenstander, maar we hebben ze goed kunnen bestrijden.”