Komend weekend is er een inhaalprogramma en komt bijvoorbeeld koploper Woubrugge niet in actie in 4C en moet het afwachten wat de concurrentie doet. Over concurrenten gesproken; in 4A treffen Lugdunum en Hazerswoudse Boys elkaar, een wedstrijd tussen twee ploegen die strijden om de titel. Die wedstrijd zal door onze redactie separaat worden voorbeschouwd, later in de week. Maar er blijft genoeg over om even bij stil te staan. Een wekelijks rondje langs de velden, al slaat de redactie dus wat velden over vanwege een incompleet programma dit keer..

Zaterdag

4A:

Op Sportpark Morsch vindt zaterdag de stadsderby plaats tussen Leiden en Football Factory. De thuisploeg is favoriet voor de zege. Het verschil op de ranglijst bedraagt negen punten en drie plekken in het voordeel van het team van Maurice Jansen. Bovendien zegevierde Leiden in de voorgaande confrontatie met maar liefst 0-5. Of het kwaliteitsverschil wederom dermate groot zal zijn, valt echter te betwisten. Na vier nederlagen in de eerste vier wedstrijden van het seizoen richtte de ploeg van Pieter van Schie zich op en boekte het inmiddels ook al weer vier overwinningen. De universiteitsclub kwam afgelopen zaterdag voor het eerst weer serieus in actie in 2015. Op eigen veld was titelkandidaat Hazerswoudse Boys met 1-5 een maatje te groot. Leiden kwam halverwege januari voor het laatst in competitieverband in actie, toentertijd beten de roodwitten het spits af met een 1-0 nederlaag bij een andere titelkandidaat, Lugdunum.

Het geplaagde Boshuizen ontvangt zaterdag Oosterheem. Terwijl Boshuizen met zes punten in de onderste regionen van 4A bivakkeert, voert Oosterheem het rechterrijtje aan. Daarbij moet gezegd dat Boshuizen samen met Leidsche Boys het minste aantal wedstrijden speelde van de competitie. Mocht Boshuizen de wedstrijden van zaterdag en volgende week zaterdag, tegen mede-laagvlieger Wilhelmus, winnend afsluiten, dan kan het stilaan denken aan een betere positie op de ranglijst. Aan het voorgaande duel met Oosterheem hield Boshuizen een spaarzaam punt over: 2-2.

Leidsche Boys kreeg afgelopen zaterdag onverwacht de rode lantaarn overgedragen. Wilhelmus won voor het eerst dit seizoen, thuis tegen sv Wassenaar (2-1). De Boys krijgen echter direct al de kans om de laatste plaats te verlaten. Komende zaterdag komt Wilhelmus namelijk op bezoek om het restant van de eerder gestaakte wedstrijd uit te spelen. Halverwege de tweede helft, met de brilstand nog op het bord, werd het duel gestaakt wegens wanordelijkheden. Nadat de verzorger van de thuisploeg de rode kaart kreeg toebedeeld, ontstond er tumult en besloot de scheidsrechter van dienst het duel vroegtijdig te beëindigen. Met tien tegen elf hoopt Johan Peper komende zaterdag in vijfentwintig minuten het duel alsnog naar zich toe te trekken en zo de laatste plaats gauw weer te verlaten.

Zondag

4A:

FC Rijnland nam zondag revanche op Warmunda (1-2) na de eerdere verliespartij (0-1) en mag daardoor blijven hopen op nacompetitie voor een ticket in de derde klasse. Dat zou een fraai cadeau zijn in een jubileumjaar van de club. Door goals van Boudewijn Kamphues en Mark Cerdijn rukte de ploeg van Henk Brandt op naar de vierde plek van het klassement, waar het wel nog van verstoten kan worden door Stolwijk. Komende zondag wacht Rijnland de confrontatie met laagvlieger Cabauw. De gasten uit de gemeente Lopik baarde afgelopen zondag opzien door koploper ASW met 2-0 te verslaan. Rijnland is dus gewaarschuwd voor het team waar het nog niet eerder tegen speelde dit seizoen.

De laatste maanden is het kommer en kwel bij Leidsche Boys. Onlangs volgde een nieuw dieptepunt. Slechts acht spelers kon de zondagtak op de been brengen voor het uitduel bij Stolwijk. De  manschappen van Richard de Graaf hadden echter geen trek aan te treden met dermate weinig spelers, dat de wedstrijd op de speeldag zelf moest worden afgelast. Komende zondag volgt een herkansing voor de uitwedstrijd bij Moordrecht. Een tegenstander die onder normale omstandigheden haalbare kaart moet zijn voor de Boys. Op Sportpark de Vliet werd het eerder dit seizoen 2-0 voor de thuisploeg. Het valt te bezien of en in welke samenstelling Leidsche Boys zondag aantreedt. Afwachten dus. J.l. zondag werd het treffen met Bernardus aan de Vliet afgelast.

Roodenburg en Warmunda hadden zich ongetwijfeld een ander seizoen voorgesteld dan tot noch toe. Het treffen tussen de twee komende zondag op Sportpark Noord is er een tussen de nummer laatst en de nummer voorlaatst. Roerige tijden met diverse problemen aan het Roodenburg-front neep het bestuur er toe de boel rigoureus om te gooien. Met een nieuwe staf en een fors gemuteerde selectie hoopt de Leidse club van weleer de boel weer op de rit te krijgen. Afgelopen zondag wierp dat nog niet zijn vruchten af. Bij het hoog geklasseerde Bodegraven werd met 5-0 verloren. Komende zondag hoopt het team, dat nu onder leiding staat van Nouri Essaoui, Ramon Paardekooper en Lotsy Omrani, op meer succes tegen Warmunda. De Warmonders hopen op hun beurt zondag weer eens drie punten bij te kunnen schrijven. Het kan daarom wel eens een heet middagje worden zondag in Leiden Noord. Een laatste plaats laat je als team liever aan anderen over.