Vierde klasse A (zaterdag)- Waarschijnlijk speelde FC Boshuizen afgelopen zaterdag met het jongste standaardteam ooit. Mo Fathi was de ‘routinier’ met 21 lentes, maar voor het overige moest Charl van Goozen het doen met tien B-junioren. Overigens een gedwongen keuze omdat van de spelers die nog over zijn ten opzichte van de groep waarmee Van Goozen startte aan het begin van het seizoen, nog slechts een deel voor handen is. Echter kampt dat deel met blessures en dus speelde de Leidenaren met een ‘Benjamin-elftal’. Warmunda kon er niet mee zitten en pakte met 8-0 fors uit. Dat was overigens niet de grootste zege van het seizoen, want Leidsche Boys werd al een keer kleurenblind gespeeld (11-1).

Van Goozen had vorige week zwaar de smoor in. Zijn ploeg verloor toen nipt van de grootste titelkandidaat, Hazerswoudse Boys, maar vanwege tal van randverschijnselen was zijn plezier er wel vanaf. ,,Het valt dit seizoen niet mee, nee. We zijn met veel enthousiasme aan het seizoen begonnen, maar daar is weinig meer van over. Spelers bleven zo maar weg en lieten anderen staan. Daardoor is het een zware bevalling geworden. Gelukkig heeft het B-elftal ons geholpen, want we willen dit seizoen wel afmaken. Ik heb genoten van met name Raymond Adetona, Iliyas Kok, Tarek Azzahid en Basim Amro. En Mo (Fathi, red.) staat er ook altijd. Dat we niet zouden winnen, was evident. Maar ik vind dat we ons positief hebben opgesteld en we hebben getracht tegenstand te bieden.”

De vraag is wel wat nu voor wat betreft continuering van de zaterdagtak. ,,We willen in principe graag door volgend jaar en we werken hard achter de schermen om die intentie invulling te geven. Wel zullen we gaan voor betrouwbare gasten waar we van op aan kunnen. Die A zeggen, maar ook B doen. Het is de bedoeling om met Johan Peper te gaan samenwerken. Dat is nog niet helemaal rond, maar we hebben goede ideeën om weer bestaansrecht te krijgen. We willen onszelf niets hoeven verwijten als het niet lukt, maar met de hulp van de komst van spelers van andere clubs, die het bijvoorbeeld daar net niet redden in het eerste, moeten we ver kunnen komen. Het is denk ik goed om bij FC Boshuizen een zaterdag-en zondagtak te hebben. Dat is ook goed voor het Leidse voetbal. Iets wat verdwijnt, komt niet zomaar meer terug.”

Warmunda komt zeker niet terug volgend seizoen. Althans; de club besloot eerder om enkel door te gaan met prestatief zondagvoetbal. Warmunda speelt nog twee wedstrijden en dan is het over en uit. Peter Wansink vindt het jammer dat het einde nadert. ,,Ja, want we hebben een leuk team en Warmunda is een leuke club. De beslissing respecteer ik, maar ik had best door willen gaan. Aan de andere kant is het wel zo dat ik nu misschien nog een kans kan grijpen om bij een derdeklasser te ballen. We draaien met Warmunda onderin mee en dat was niet altijd even leuk. Hoewel we nog achtste kunnen worden wanneer we van Oosterheem winnen. Het verschil met alles daarboven is echter wel mega groot.”

Zo staat Oosterheem, dat achtste is en net boven Warmunda staat, liefst zeventien punten achter de nummer zeven. Vervolgens blijkt het verschil tussen de middenmoot en de laagvliegers ook nog groot te zijn. ,,Als je met 8-0 wint, kan je dat wel zo stellen. Maar ik zag ook veel jonge bekkies tegenover me en een aantal konden het niet belopen. Wel hadden we een dood spelmoment nodig om de eerste goal te maken. Daarna ging het vlotter en in de tweede helft kregen we ruim baan. Ik kan niet zeggen dat ik er heel veel plezier aan heb beleefd. Maar goed, ik heb er vier kunnen maken en dat is mij nog nooit overkomen. Voorheen was ik verdediger bij DoCoS en VV Leiden en daar kwam niet veel van scoren. Bij Warmunda sta ik op het middenveld. Ik pik wel eens een goaltje mee, maar vier is voor mij wel uniek te noemen.”

Waar Wansinks toekomst ligt, is nog onduidelijk. Ik moet nog een gesprek aan gaan met Alen Campfens, de nieuwe trainer. Ik heb voor nu nog niks besloten. Het hangt van een aantal factoren af. Op zich denk ik wel dat ik het niveau van de derde klasse aan kan. Voor zover ik nu weet gaan Martijn Zierikzee en Leo Verdegaal over van de zaterdag naar de zondag. Wat er met een aantal spelers zal gebeuren die nu nog in de A spelen en soms bij ons speelden weet ik niet. Ze zullen op zondag best een aardige groep krijgen.”

Voorlopig moet de zaterdagtak van Warmunda, waar vader Jan trainer is en nog onbekend is waar hij neer strijkt, nog twee wedstrijden afwerken. Te beginnen bij Hazerswoudse Boys. ,,Dat is nog een leuke pot. We willen het seizoen op een waardige manier afsluiten en het zou leuk zijn als we kunnen stunten. Ik ken een aantal jongens van Lugdunum en daar heb ik wat meer mee. Dus misschien kunnen we ze wel helpen om de titel alsnog te pakken. En dan kietelen we onszelf ook nog wat.”