Vierde klasse A (zondag)- Waar het de zaterdagtak van Warmunda lukte om drie punten bij te schrijven en zo de vijfde winst te pakken, verzuimde de zondagtak dat ook te doen. De ploeg van Stephan Spruijt stond met 3-1 voor tegen Ammerstolse SV, maar zag de opponent toch nog op gelijke hoogte komen. Het is alweer drie maanden geleden dat de bierpullen gevuld konden worden na een overwinning in Warmond.

Net als Warmunda is ook Ammerstolse SV bezig aan een moeizaam seizoen. Beide ploegen ontliepen elkaar vooraf vijf punten op de ranglijst en de Warmonders konden het gaatje terug brengen naar twee punten. In de tweede helft had het er ook alle schijn van, maar de bezoekers kwamen terug tot 3-3. De gelijkmaker viel ook nog eens kort voor tijd, tot groot ongenoegen van spits Falk van Grieken. ,,Daar kon ik natuurlijk niet vrolijk van worden, maar het had ook zomaar nog 3-4 kunnen worden. Snappen doe ik het niet, want met 3-1 leek de buit wel binnen. Maar op de een of andere manier worden we zenuwachtig bij een voorsprong en die hebben we ook vaker verspeeld.”

Niels van der Meij had Warmunda een kwartier voor rust op voorsprong gezet en daar bleef het ook bij voor wat betreft de doelpunten in de eerste helft. Van Grieken verdubbelde de score na de pauze door zijn lichaam goed te gebruiken en koeltjes af te ronden. Ammerstolse kwam terug tot 2-1, waarna het weer de beurt was aan de dit seizoen voor het eerst in het eerste spelende aanvaller. Zijn inzet ging dit keer in de linkerbovenhoek. 3-1 dus en geen vuiltje aan de lucht, zou je denken. Het ging echter weer fout en dus hield Warmunda maar weer een puntje over aan de wedstrijd.

Van Grieken: ,,Het scoren vergaat ons niet eens zo slecht, maar te vaak krijgen we ze net zo makkelijk tegen. 2-3, 3-2, 3-3, 3-4. Dat soort uitslagen rolden er al regelmatig uit. Soms denken we er al te zijn en worden we onnauwkeurig. Ik denk dat veel terug te voeren is op de onervarenheid van de ploeg. We hebben niet echt oudere spelers die de rust kunnen bewaren of overbrengen. Dat komt dan weer door de lijst aan langdurige blessures. Tot overmaat van ramp is er vanmiddag weer een speler toegevoegd aan de lappenmand bij ons. Michael Wijsman ging er vanaf, nadat hij zich verstapte op ons dramatische veld. Hij ging daarna direct naar het ziekenhuis, want het zit niet goed met zijn kuit. Dat gaf hij zelf al aan. Tja, en zo wordt de spoeling bij ons dunner en dunner.”

Van Grieken laat een ander probleem al vallen tussen neus en lippen. ,,Ons veld is dramatisch slecht. Daar ontstaan blessures door. Het vervelende is ook dat we doordeweeks trainen op kunstgras. Dan zit er veel meer voetbal in. Op het hoofdveld valt nauwelijks fatsoenlijk te voetballen. Die overgang is heel groot. En bovenal levert het dus blessures op. Het is een grote afvalrace geworden. We zijn gestart met dertig man, maar nu is het elke week poppetjes tellen bij 1 en 2. Ik ben blij dat we nog maar zes wedstrijden hoeven te spelen. Daarin moeten we zeker nog wat potjes kunnen winnen. En verder is het zaak om heel te blijven.”

Te winnen valt er verder niet veel voor Warmunda, maar al wel is de club bezig met volgend seizoen. ,,Dat klopt. Men is bezig om te inventariseren wie er van het zaterdagelftal over willen en kunnen komen. Volgens jaar worden we 1 team zoals bekend en als we dan breder zijn met de selectie moeten we in staat zijn om het beter te doen. Dat alles met een nieuwe trainer (Alan Campfens, red.). Voor mij is duidelijk dat we ons portie pech wel hebben gehad zo zoetjes aan.”