De zaterdagtak van FC Boshuizen haalde het einde van de competitie net niet. Al langere tijd waren er personele problemen en omdat een wedstrijd van de Leidse club tweemaal geen doorgang kon vinden, besloot de KNVB in te grijpen en FC Boshuizen uit de competitie te stoten. Deze week ontving onze redactie een schrijven van de trainer Charl van Goozen aangaande de gebeurtenissen en zijn visie op de streep door de rekening. ,,Want zaken moeten wel juist worden weergegeven”, bijt Van Goozen van zich af.

 
,,Als voetballiefhebber betreur ik het om zo met FC Boshuizen zaterdag uit de competitie gezet te zijn. Ik ben van mening dat de KNVB tekort door de bocht is gegaan en onze vereniging onnodig in een kwaad daglicht heeft gezet.
Het bestuur, de spelers en ik hadden de intentie om het seizoen goed af te maken, met de B-jeugd en de vier overgebleven selectiespelers Akouch, Bouchlaf, Fathi en Uygun. Bij Leidsche Boys uit liep de wedstrijd van de B-jeugd uit waardoor zij iets later aanwezig waren. Een rapporteur besloot om de wedstrijd niet te spelen terwijl alle betrokkenen inclusief de tegenstander graag wilde spelen. Dus mijnsinziens niet de schuld van FC Boshuizen, maar van een anti-voetbalman in KNVB dienst, die regeltjes veel belangrijker vindt dan het spelplezier van 30 man.”

Van Goozen gaat verder: ,,VVSB uit was de eerste keer dat we niet konden spelen in verband met een vervoersprobleem. Dit was vooraf goed geregeld, maar door calamiteiten ontstaan. Bij deze dus even de juiste feiten op een rij. VVSB was dus de eerste keer dat we als team niet konden spelen. Het verwijt van de KNVB dat we al twee keer niet waren geweest is dus onzin en erg misplaatst! Er gebeuren in mijn ogen in de regio slechtere zaken waar de KNVB beter kan en moet ingrijpen om competitievervalsing te voorkomen. Mijn spelers en ik voelen ons van achteren getackeld door de heren van de bond.”

,,Voorts wil ik van de gelegenheid gebruik maken om het volgende onder de aandacht te brengen: ,,Er zal een open training plaatsvinden op dinsdag 26 mei, aanvang 19.30 uur bij FC Boshuizen. Voor het seizoen 2015-2016 zoeken wij nog een aantal enthousiaste spelers vanaf 17 jaar die zich onder begeleiding van twee ervaren trainers verder willen ontwikkelen.
FC Boshuizen zaterdag 1 speelt in de vierde klasse en wil graag opbouwend en aanvallend voetbal spelen. We beschikken over een prima accommodatie waar altijd getraind en gespeeld kan worden. Graag aanmelden via [email protected]