Vierde klasse C (zaterdag)- Voor de wat ouderen onder ons is de tv-serie MASH nog wel bekend. De serie handelde over de avonturen van de bemanning van een mobiel veldhospitaal tijdens de Koreaanse Oorlog in de jaren 50. De tragiek en ellende van alledag werd verdrongen door humor. De afkorting M.A.S.H. staat officieel voor Mobile Army Surgical Hospital. Het voert wat ver door, maar Woubrugge heeft voor wat betreft het aantal ‘slachtoffers’ wel overeenkomsten met de genoemde serie. De personele bezetting vanaf de voorbereiding tot nu toe geeft trainer Erwin van der Zee wekelijks hoofdbrekens. Vorige week werd de eerste tik uitgedeeld aan de ‘patiënt’ , maar gisteren werd nieuwe averij voorkomen. Woubrugge won van en in Kamerik met 0-3.

Eerst nog even terug naar vorige week. Woubrugge verloor thuis met 1-4 van Alphia. ,,Over die nederlaag is uitvoerig gesproken. Wat ging er fout en wat konden we daar zelf aan doen? Het was natuurlijk niet prettig dat we twee rode kaarten pakten, zeker niet gezien het feit dat we al tijden gemankeerd zijn. Overigens was een van die rode kaarten terecht, de ander niet. Maar verder staat daar een vette streep onder. Het was nu zaak om weer op te staan tegen Kamerik en dat is gelukt.”

Van der Zee moet dus al tijden passen en meten, maar op Alphia na leverde dat nog geen schipbreuk op. ,,We moeten roeien met de riemen die we hebben en dat is even niet anders. Straks komt er een moment dat we alles weer aan boord hebben. Zolang moeten we ervoor zorg dragen dat we blijven winnen. Voorlopig gaan we mee in de kopgroep, maar het is duidelijk dat Nieuwkoop makkelijker wedstrijden wint dan Woubrugge. Of de duvel ermee speelt, moesten we nu weer twee spelers naar de kant halen met blessures. Dat was al in de eerste helft met Martijn van Luling en Thom Buntsma. Daardoor hebben we wat andere spelers, zoals Joris van der Hoorn en Erwin van der Salm, moeten brengen die we liever voorzichtig hadden gebracht, maar dat is even niet anders. Gelukkig zijn we verder zonder kleerscheuren weggekomen uit Kamerik.”

Erwin van der Zee (Small)

Zonder dat Woubrugge groots speelde, was de winst wel terecht te noemen. Jimmy van der Weijden opende de score, waarna de eerste helft redelijk gelijk op ging. Na de doelwisseling kwam Woubrugge bovenop te liggen en kon het relatief simpel uitlopen naar 0-2 (Dennis Boer) en 0-3 (Van der Hoorn). ,,Daarna was het zaak om heel te blijven en dat is ook het credo voor de komende weken. Het is even afwachten hoe de knieblessures van Buntsma en Van Luling zullen uitpakken. Goed nieuws is dat Emiel Buntsma komende dinsdag weer minuten gaat maken in een oefenpot tegen vv Leiden. Ook Sven Tourne sluit weer aan. Daarnaast kunnen Van der Salm en Van den Hoorn die extra minuten ook goed gebruiken.”

Met twaalf punten uit vijf wedstrijden doet Woubrugge het wel naar verwachting. Van der Zee is daar niet ontevreden over. ,,Er is wel een schifting zichtbaar in deze klasse en we staan er op zich goed op. Het is eerst van belang om je veilig te stellen voor de bovenste vier plekken. Dan speel je in elk geval minimaal nacompetitie. Zover is het natuurlijk nog lang niet, maar met vier keer winst en eenmaal verlies is de opening okay. Wel had het ook iets minder florissant kunnen zijn, als ik bijvoorbeeld denk aan de wedstrijd tegen Siveo’60. We moeten er voorlopig het beste van maken. Daarna heb ik weer keuzes en kunnen we kijken of we in staat zijn om dichterbij het niveau te komen van Nieuwkoop.”

Basisopstelling Woubrugge: Van der Post, T. van der Geyn, Mourits, Verhoef, Van Luling, Verwoerd, Van der Ley, Van der Weijden, Boer, Verberg, T.Buntsma.

 

Comments are closed.