vrijdag, april 26, 2024
HomeVan amateur naar profVan Amateur naar Prof (deel 14): Alfons Groenendijk en Stanley Elbers blijven...

Van Amateur naar Prof (deel 14): Alfons Groenendijk en Stanley Elbers blijven in de Eredivisie

-

In deze rubriek volgt de redactie onze regiogenoten die momenteel in het profvoetbal actief zijn, onder de noemer  ‘van amateur naar prof’. In deel 14 blikken we terug op de periode van 19 april tot 11 mei. Hoe verging het onze helden uit Leiden en omstreken?

Eredivisie

Voor Lucas Woudenberg zit het seizoen erop. De linksachter, die in de jeugd actief was voor VV Zwammerdam, haalde met NEC de play-offs niet door de nederlaag bij Feyenoord (1-0). Hij keert vanaf de zomer terug naar Feyenoord, die club verhuurde hem afgelopen seizoen aan de Nijmegenaren.

Katwijker Dirk Kuijt zorgde hoogstpersoonlijk voor de nederlaag van NEC door het enige doelpunt te maken in de 55e minuut. Jens Toornstra speelde ook mee bij Feyenoord. Dankzij de zege eindigden Kuijt en Toornstra op de derde plek, maar dankzij de bekerwinst na de zege op FC Utrecht (2-1) waren zij al zeker van Europees voetbal.

Leidenaar Ricardo van Rhijn sloot het seizoen af in mineur met Ajax door het mislopen van de titel. De rechtsachter van Leidse komaf zag vanaf de tribune toe hoe zijn ploeggenoten gelijkspeelde op bezoek bij De Graafschap (1-1). Van Rhijn zal deze zomer op zoek gaan naar een nieuwe werkgever, aangezien zijn contract bij Ajax afloopt.

Erik Falkenburg moet ondanks zijn doelpunt afgelopen zondag in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC toch play-outs spelen. De aanvallende middenvelder scoorde de 1-1 in Kerkrade, maar dat was niet genoeg om nacompetitie te ontlopen. Want het Excelsior van Alfons Groenendijk en Stanley Elbers won eveneens. Elbers was tien minuten voor tijd invaller bij de 2-0 zege in Leeuwarden op Cambuur. Coach Groenendijk kan zich daardoor nu al richten op komend seizoen.

Jupiler League

Randy Wolters eindigde met Go Ahead Eagles op een vijfde plek in de Jupiler League. Dat betekent dat de Leidse buitenspeler aanstaande vrijdag speelt thuis tegen VVV-Venlo. Bij winst in de tweeluik moeten Wolters en de Eagles nog een play-offronde overleven om te promoveren naar de Eredivisie.

Voorhouter Django Warmerdam kwam met Jong Ajax terecht op een knappe negende plek. De verdediger kwam in totaal tot dertig duels voor het tweede elftal van Ajax. Wat Warmerdam komend seizoen gaat doen is nog onbekend. Wel verlengde hij in april zijn contract tot 2018. komt dat wel voor Jong Ajax. Op de veertiende plek komen we voormalig Lisse-doelman Wesley Zonneveld tegen met Telstar.

Oud-UVS’er Sven Verlaan (FC Den Bosch) kwam dit jaar maar weinig in actie. De verdediger eindigde met FC Den Bosch op een achttiende plek. Eén plek lager staat Nick Coster, voormalig speler van Alphense Boys, met RKC Waalwijk.

Buitenland

Voor Katwijker Aleksander Bjelica zit het seizoen er ook op bij KV Mechelen. De verdediger kwam in de nacompetitie voor Europees voetbal met zijn ploeg te kort tegen teams als Sporting Charleroi en Lokeren. In Griekenland speelt voormalig FC Boshuizen-speler Garry Mendes Rodrigues met PAOK Saloniki nog nacompetitie op zich te plaatsen voor de voorrondes van de Champions League. Met drie andere teams, AEK Athene, Panathinaikos en Panionios zit PAOK in de poule van vier. Het seizoen van Mendes Rodrigues loopt dus nog even door.

Binnenkort volgt de laatste ‘van amateur naar prof’! Dan meer nieuws over hoe het is afgelopen met onder andere Falkenburg, Wolters en Mendes Rodrigues. Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read