Afgelopen vrijdagavond vonden de eerste twee wedstrijden plaats van het Marco Kamphues toernooi bij FC Rijnland. De zondagtak van FC Rijnland was met 7-3 te sterk voor de zaterdagtak, terwijl Lugdunum geen moeite had om Roodenburg (za) aan de kant te schuiven (8-3). Door deze resultaten zullen op zondag 14/08 Roodenburg en FC Rijnland za/2 tegen elkaar aantreden in de strijd om de derde en vierde plaats. De winnaar moet uit de bus rollen in de tweestrijd tussen derdeklassers Lugdunum en FC Rijnland. In tegenstelling tot eerdere berichten zal er bij beide duels worden afgetrapt om 13.30!

IMG_1475 (Small)

Bij de vier teams waren zonder uitzondering nieuwe gezichten te zien. Zo startte Paul Pikaar met FC Rijnland (zo) onder meer met Marko Spasic, Koos de Haas, Koos Habraken en Rob van Noort. Roberto Escudero, die als trainer overkwam met GHC naar de Morsch, telde nog meer nieuwe gezichten bij zijn selectie. Wel kan de nu zaterdagtak van FC Rijnland nog beschikken over ervaren rotten als Michael de Roode, Martijn van Leeuwen en Ozan Demirbas. Vooral voor de pauze liet het team van Escudero bij vlagen speels voetbal zien en kon de brigade van Pikaar allerminst met twee vingers in de neus opereren. Na de pauze was het wel gedaan met de tegenstand van de vierdeklasser.

IMG_1551 (Small)

Uiteindelijk prikte Van Noort vier keer raak, waarbij aangetekend dient te worden dat er na rust een ‘juweeltje’ tussen zat. Jeffrey van Dijk, Koos de Haas en Danny Kromwijk konden het net ook vinden. De tegentreffers kwamen op naam van Van Leeuwen (via een perfect genomen vrije trap), Demirbas en een eigen doelpunt van de mannen van Pikaar.

IMG_1823 (Small)

Op het andere veld troffen Roodenburg en Lugdunum elkaar. Toevalligerwijs hadden de twee roemrijke clubs een week eerder ook al geoefend tegen elkaar. De Kikkers waren in die wedstijd een maatje te groot en dat was nu niet anders. De ploeg van Henk de Cler en Henk Kersten lijkt andermaal fors versterkt te zijn en zou wel eens serieuze potten kunnen gaan breken in de derde klasse A, waarin het onder meer het ‘inwonende’ LSVV’70 zal treffen. Roodenburg, dit seizoen onder leiding van Nino Poulina, was duidelijk nog zoekende en heeft nog tijd nodig om klaar te zijn voor het seizoen in de vierde klasse A.

IMG_1501 (Small)

Voor de groenhemden waren Jochie Sebrechts (3), Atif Adam, Carlo Arnoldus, Youssef Haraoui, Mo Rahou en Sandjai Gangadin trefzeker, terwijl Jeroen Hooidonk (2) en Sipan Khalid in staat waren om Lugdunum te laten aftrappen.

Al met al veel (fraaie) doelpunten en er was behoorlijk wat volk afgekomen op dit Leidse toernooitje. Zondag is het fraai weer en dat zou zo maar een reden kunnen zijn om wederom een bezoek te brengen aan FC Rijnland. Onze redactie zal andermaal, uitgebreider, verslag doen.

IMG_1570 (Small)

Foto’s: met dank aan Hidde de Meij