Het vijftiende Lopend Vuurtje van het seizoen 2016-2017 is daar. Wekelijks weer de nodige nieuwtjes uit de keuken van de clubs. Wellicht niet altijd onbekend, maar er ontsnappen nu eenmaal zaken aan de aandacht van een ieder. Clubs, aarzel niet om uw nieuws te delen. Trainersnieuws? Spelersnieuws? Verbouwing? Jubilaris? Lid van Verdienste? Stuur uw informatie naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor het overige struint onze redactie de velden zelf ook af uiteraard. Deadline voor het volgende nummer is dinsdag 15 november voor 22 uur!

 • Al eerder in Lopend Vuurtje was te lezen dat FC Rijnvogels haar jaarlijkse veiling zou houden. Die is inmiddels geweest en het resultaat overtrof alle verwachtingen. Wat er geveild werd en wat de opbrengst was is te lezen op de site van de Katwijkse club.
 • Meer nieuws over de Katwijkse derde divisionist: Peter Messemaker is geschorst voor drie wedstrijden. Dit n.a.v. de rode kaart die de doelman ontving in de laatste wedstrijd tegen Capelle (1-2).
 • Ricardo de Vlugt en Jaap van Duijn hebben ondertussen overeenstemming bereikt voor een langer verblijf op de Kooltuin. FC Rijnvogels is derhalve al druk doende om de selectie voor volgend seizoen gestalte te geven.
 • In de rubriek ‘Van de bestuurstafel’ van Voorschoten’97  neemt een van de bestuursleden ons bij de hand en leidt ons rond op het complex waar momenteel zo hard aan gewerkt wordt: ,,Ik liep zaterdagmiddag 16 november gewoon eens een rondje langs de velden. En kon achteraf genieten van alles wat je ziet en hoort, wetend dat we daar met heel veel vrijwilligers heel veel tijd in investeren om de club tot een succes te maken. Wandelen jullie even mee?”  Zo krijgen we een boeiende kijk op de huidige stand van zaken. Zie de site van Voorschoten’97.
 • De jeugd van Voorschoten’97 kan zich opmaken voor een eredivisiewedstrijd: ,,Op zondag 12 februari 2017 om 12.30 uur speelt Excelsior thuis tegen FC Twente. Als partnerclub van Excelsior zijn wij uitgenodigd om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn. In totaal hebben wij 50 kaarten waar we gebruik van kunnen maken.” Alle info vanzelfsprekend op de site van de geelgroenen.
 • Vooruit, nog één berichtje van de site van Voorschoten’97: ,,De stemmen zijn geteld en de gemeentewinnaars zijn nu bekend. Onze Cor heeft gewonnen! Van harte gefeliciteerd!”
 • De Valken’68 website is vernieuwd en het resultaat is zeer professioneel geworden. De complimenten meer dan waard lijkt ons. Gewoon even een kijkje nemen!
 • Vorige week berichtten we al over het nieuwjaarsuitje van FC Rijnland en de oproep om te sponsoren. Op verzoek plaatsen we dit nogmaals, daar is leidenamateurvoetbal niet kinderachtig in: ,,FC Rijnland Zaterdag 1 gaat van 06 t/m 09 Januari 2017 naar Barcelona te Spanje. Reis en verblijf betalen we zelf. We zoeken nog sponsoren voor leuke team activiteiten. Mocht u een bijdrage doen dan komt u op onderstaande lijst te staan als sponsor. Voor vragen en/of donatie kunt u terecht bij Richard Heruer.”
 • vv Leiden meldt trots dat een van de jeugdleden een lintje heeft gekregen: ,,Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Leidse Jeugdlintjes in het Kinderrechtenhuis aan de Hooglandse Kerkgracht werden afgelopen vrijdag  zes jongeren in het zonnetje gezet. Het was voor de zesde keer dat kinderen, die zich al op jonge leeftijd inzetten voor de maatschappij, met zo een lintje werden geëerd. Wethouder Roos van Gelderen reikte de onderscheidingen uit. Een van de winnaars was Leiden-lid Myron van den Boogers. Myron geeft twee maal per week keeperstraining aan de F- en E-pupillen van v.v. Leiden.”
 • Nog even terugkomend op de intentieverklaring van vv Leiden en FC Rijnland: ,,Middels het ondertekenen van een intentieverklaring, voorafgaand aan hun onderlinge treffen in de vierde klasse A, zetten FC Rijnland en v.v. Leiden hun voornemen om te fuseren zaterdagmiddag kracht bij. Dat is meer dan een krabbel op een stukje papier, claimt Rijnland-voorzitter Wim Pikaar. ,,We geven daarmee ook een signaal af dat het ons serieus is. Naar onze achterban, waarvoor dit zich grotendeels achter de schermen afspeelt. Maar ook naar de buitenwereld en in het bijzonder een ieder die betrokken is bij Voetbal Vitaal. Want wij staan écht open voor verandering. Wie nog meer?” Het hele verslag plus foto is op de Leiden site te vinden.
 • Op de site van vv Oegstgeest een werkelijk schitterende foto. Kijken is bijna een must. De fraaie prent staat bij de volgende tekst: ,,De wedstrijd ging verloren, maar tijdens het duel afgelopen zaterdag tussen onze MO15-1 en die van Graaf Willem II VAC viel er voldoende te genieten. We kregen onderstaande foto van de vader van één van de speelsters van Graaf Willem II VAC MO15-1 opgestuurd. Een zaterdag op de Voscuyl.”
 • Roodenburg werkt langzaam naar de echte viering van het jubileum toe. Deze week op hun site een terugblik op het befaamde Zilveren Molentoernooi. In 1971 won de club uit Noord zelf: ,,In de zeventiger jaren was het toernooi om de Zilveren Molen een begrip in Leiden en omstreken. LFC (nu een onderdeel van het huidige FC Boshuizen) organiseerde dit toernooi. Topamateurclubs uit Leiden en omgeving gaven acte de présence. Er kwamen veel toeschouwers op de avondwedstrijden af. In die tijd was LFC de enige club in Leiden, die over een eigen lichtinstallatie beschikte. Een lichtinstallatie, waardoor er lichtwedstrijden konden worden gespeeld. Andere clubs hadden destijds wel een lichtinstallatie, maar die bestond vaak uit een paar halogeenlampen.”
 • Een mooi initiatief en een oproep op de ASC site: ,, De ASC Businessclub ondersteunt de stichting Heart For Africa in hun zoektocht naar nette gebruikte schoenen, om deze een tweede leven te geven in Afrika. Heeft u nog schoenen in de kast staan die u nooit meer gebruikt, lever ze dan in bij ASC. In de commissiekamer is een bak te vinden, waar de schoenen in gedeponeerd kunnen worden.”
 • SJZ krijgt een nieuwe voorzitter getuige het nieuws op de site: ,,De huidige voorzitter zal bij de komende Algemene Ledenvergadering aftreden. Het bestuur is op zoek gegaan naar een geschikte opvolger van de voorzitter. Wij zijn verheugd u mee te delen dat wij in Kees Verzaal een meer dan geschikte opvolger hebben gevonden. Hij stelt zich verkiesbaar tijdens de ALV. Eventuele tegenkandidaten kunnen zich nog steeds melden.” Het volledige bericht staat op de site van de club.
 • Geleidelijk aan komt er meer naar buiten over het al dan niet aanblijven van trainers bij hun club. Tot nu toe verzamelde onze redactie: Dick Schreuder (Katwijk, blijft), Jur Geus (Woubrugge, met onmiddellijke ingang gestopt), Koos Disseldorp (met onmiddellijke ingang gestart bij Woubrugge), Alex Redel (stopt na dit seizoen bij Koudekerk), Manfred van den Bosch (stopt na dit seizoen bij Hazerswoudse Boys), Robbert de Ruiter (FC Lisse, blijft), Hein van Heek (FC Rijnvogels, blijft) en Jan Wansink (Leidsche Boys, met onmiddellijke ingang gestopt). Heeft u al meer kennis in huis aangaande de trainerscarrousel? Of van het spelersfront? Geef het gerust door aan redactie@leidenamateurvoetbal.nl