Eerste klasse B (zondag)- Omdat Leonidas de thuiswedstrijden om 13 uur afwerkt, was al vroeg duidelijk dat de koploper wederom punten had laten liggen (2-2 tegen OVV). FC Boshuizen speelde juist een halfuur later dan gebruikelijk en had kunnen profiteren van de halve misstap van de Rotterdamse nummer 1. Uiteindelijk kwam het er niet van. De Leidse ploeg en Nieuwerkerk kwamen uit op een doelpuntloos gelijkspel. Alphense Boys werd de winnaar van het weekend door TAC’90 met 2-3 te verslaan. Volgende week kan de ploeg van Steef Roodakkers wellicht drie punten inlopen wanneer de inhaalwedstrijd tegen OVV wordt gewonnen.

27_boshuizen_324_131116

Op de uitslag viel weinig af te dingen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en kregen zo om en nabij even vaak de gelegenheid om te scoren. Knap keeperswerk of ontbrekende scherpte voorkwam dat het scorebord, die overigens wederom niet aan stond, aan het werk gezet kon worden.

Het eerste gevaar werd gesticht door de thuisploeg. Sammy Zandbergen kopte over na een uitbraak via Mike Bekooij. Even later moest dezelfde Zandbergen zijn hele hebben en houden erin gooien om Vladislav Smirnov van een doelpunt af te houden. Wederom had daarna een kopbal een doelpunt kunnen opleveren, maar de meegekomen Jesper Neuteboom, defensief weer ijzersterk, kreeg de bal niet helemaal lekker op de schedel.

22_boshuizen_316_131116

Ook Ronnie de Roode meldde zich halverwege de eerste helft. Vanuit de draai haalde hij verwoestend uit, maar sluitpost Sander Hoffmann trad kordaat op. FC Boshuizen moest even daarna verder zonder Brayan Caicedo Mosquera. De buitenspeler was geblesseerd geraakt en moest zich laten vervangen door Lorenzo Pengel. Ondertussen liet Nieuwerkerk zien dat het ook bereid was om aan te vallen en zo ontstond een boeiend voetbalgevecht.

De beste kans voor de gasten kon worden genoteerd na ruim een halfuur spelen. Davi Soares Lizardo had de hoek voor het uitkiezen, nadat de bal overigens op gelukkige wijze voor zijn voeten was gecaramboleerd, maar gelukkig voor de Leidse ploeg lepelde de aanvaller de bal over het doel. Ook Smirnov werd nog een keer gevaarlijk, maar Mitchel Zandbergen kon de bal naast kijken. Bart Slob kwam ook nog dichtbij de 0-1, maar gescoord werd er niet voor de pauze.

15_boshuizen_299_131116

In de tweede helft veranderde er niet veel. Beide ploegen speelden absoluut voor de winst, maar te vaak liet de accuratesse te wensen over wanneer het vijandelijke doel in de buurt kwam. Zo kon Bekooij een keer profiteren van twee verdedigers die elkaar in de weg liepen. De spits leek voor eigen succes te kunnen gaan, maar gaf af op Zandbergen. De ex-Rijnvogel had teveel tijd nodig om tot een succesvolle oplossing te komen.

Bas Beijersbergen haalde na een minuut of twintig hard uit vanuit de tweede lijn, maar de doelpoging ging naast. De grootste kans kwam op naam van Bekooij. De 21-jarige puntspeler had een heerlijke actie in huis, waarmee hij zich vrij voor de doelman zette. Een doelpunt zou een bekroning zijn geweest voor de actie, maar Bekooij werkte de bal net over het doel.

29_boshuizen_329_131116

Daarna werd Nieuwerkerk weer wat sterker en de thuisploeg mocht Zandbergen bedanken dat hij een schot van Christiaan Sprangemeijer over zijn doel kon tillen. Ook daarna kwam de gastheer nog een paar keer goed weg, maar vanuit de counter had het ook zomaar 1-0 kunnen worden. Gescoord werd er echter niet en de balans gaf de onderlinge verhoudingen uiteindelijk prima weer.

Foto’s (zie ook de gehele reportage): J.P.Kranenburg

Beluister hier de podcast met Lesley Kluivers: