Hoofdklasse B (zaterdag)- Trainer Hein van Heek had een wedstrijd met twee gezichten gezien. Geen woord van gelogen. Ondanks het gemis van Mitchel Beijersbergen, die zeker maandenlang is uitgeschakeld, hadden de Katwijkers de winst naar zich toe moeten trekken. Vanwege het ontbreken van de rechterspits koos Van Heek voor een 4-4-2 opstelling en dit leek op voorhand goed uit te pakken. Maar de punten bleven op De Roodemolen. Van Heek: ,,We hebben ze in de tweede helft, die aardig begon, in de kaart gespeeld terwijl wij in de eerste helft oppermachtig waren.”

Eerste TL bij007 (Small)

In de eerste helft domineerden de Vogels. De vrije rechterflank werd beurtelings ingenomen door Rob Zandbergen, die een prima wedstrijd speelde, en af en toe doken daar ook Niels van Veen, Martijn Tjon-A-Njoek, Pepijn Kooij en rechtsback Sonny ten Hoope op. De thuisclub kreeg geen grip op het spel van de vandaag blauwe Katwijkers die verzuimden om voor de thee al afstand te nemen. Verdedigend gaf het team weinig weg en de gastheren kwamen slechts tot enkele corners en een paar afstandsschoten.

Eerste TL bij013 (Small)

De eerste mogelijkheid was voor Tjon-A-Njoek, maar na een op maat gegeven bal van de vaak mee opkomende Wouter Soomer schoot hij te zacht en onzuiver in waardoor sluitpost Bogdan Constantin min of meer eenvoudig kon redden. Het bleek echter uitstel van executie. Een fraaie dieptepass bereikte Rob Zandbergen die op de rand van buitenspel doelman Constantin beheerst passeerde, 0-1. Een vrije trap van diezelfde Zandbergen werd door de Ter Leede sluitpost met moeite verwerkt en uit de daarop volgende situatie kopte Kevin Wijmer naast. Zandberegen, normaal linkerverdediger of middenvelder, was de gevaarlijkste aanvallende pion van de bezoekers en was dicht bij de 0-2 maar zag Mitchell Kappenberg een zeker lijkende treffer op de doellijn voorkomen. De dominerende Vogels vergaten nog voor de thee ruimer afstand te nemen.

Eerste TL bij016 (Small)

Na de hervatting leek Rob Zandbergen de 0-2 dan toch op zijn pantoffel te hebben, maar Bogdan Constatin reageerde attent op het vliegende schot. De Katwijkers verslapten enigszins en daar maakte de thuisclub gretig en efficiënt gebruik van. Een lange bal bereikte Jeffrey Bok, die sneller was dan de Rijnvogeldefensie en schoof beheerst de gelijkmaker binnen. Vanaf dat moment leefde de thuisclub weer. Toch leek de 1-2 dichterbij maar via de knie en de lat ging een uitstekende kans voor Zandbergen de mist in. Een belangrijk moment want daarna werd het van Katwijkse zijde minder en was de suprematie van de eerste helft er niet meer. Het werd een gelijk opgaand duel waarin de gastheren uiteindelijk aan het langste eind trokken. Peter Messemaker leek in eerste instantie de 2-1 te voorkomen, maar in de rebound moest hij zijn meerdere erkennen in Bok die zijn tweede binnen schoof.

Eerste TL bij033 (Small)

Van Heek wisselde en bracht Sammy Zandbergen en Martin Onderwater binnen de lijnen voor een slotoffensief. De druk op de Ter Leede veste nam toe maar de bres werd niet geslagen. Ook de later nog ingevallen Sander van der Gugten kon geen gelijkmaker forceren al was hij er dichtbij maar een reflex van Constantin voorkwam dit. Ook de vrije trap van Rob Zandbergen vond geen genade in de ogen van de doelman die een prima wedstrijd keepte. Zo kwam de in het zadel geholpen thuisclub aan de overwinning, waar die geruime tijd leek mee te gaan naar de Kooltuin.

Eerste TL bij028 (Small)

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer, (83: Sander van der Gugten). Joey Zandbergen, Wouter Soomer, Pepijn Kooij, Sander van der Horst, Pieter van den Breggen (67: Sammy Zandbergen), Rob Zandbergen, Niels van Veen, Martijn Tjon-A-Njoek (67: Martin Onderwater).

Eerste TL bij002 (Small)

Aanstaande zaterdag geen competitiewedstrijd maar de uitwedstrijd tegen RCL voor de Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. De wedstrijd op sportpark De Bloemerd begint om 14.00 uur.

Interview van Jan Vos met trainer Hein van Heek: