Vanuit Spanje kreeg onze redactie een verslag van de eerste twee dagen van het trainingskamp van zondageersteklasser FC Boshuizen. Dat verslag willen we de lezer uiteraard niet onthouden. Deel 2 volgt begin komende week.

Dag 1

Het was vroeg verzamelen voor de selectie van FC Boshuizen. Op donderdag 14 januari moest men in de ochtend om 4 uur bij vertrekhal 1 zijn te Schiphol. Met twintig spelers en twaalf begeleiders en sponsoren vertrok het Transavia vliegtuig om 6.50 uur voor een vlucht van een kleine  drie uur richting Spanje.
Aangekomen in Malaga stonden er busjes klaar voor de transfer richting het luxe 4sterren all inclusive hotel Marconfort Beach Club. Nadat er een korte uitleg van de regels en het programma was gegeven door de trainer, werd de kamerindeling bekend gemaakt en kon er worden ingecheckt.
Snel naar de kamer en omkleden, de korte broek kon aan. Inmiddels was het lunchtijd waar iedereen al reikhalzend naar uit keek. Er was een ongekende keuze mogelijkheid, in een woord: TOP!
Na de lunch stond een voetvolleytoernooi op het strand op het programma. Nadat de velden vakkundig waren opgezet door enkele trainers kon er uiteindelijk worden gespeeld. In een heerlijk zonnetje met een temperatuur van 21 graden werd een uur fanatiek gestreden en veel gelachen.
Omdat er ‘s avonds om 20 uur een wedstrijd tegen C.D. Estepona (prof 3e division) op het programma stond, werd de avondmaaltijd al om 17 uur genuttigd.

IMG_4976 (Small)

De wedstrijd werd gespeeld in het sfeervolle knusse stadionnetje van  C.D. Estepona, dat plaats biedt aan 5000 toeschouwers. Dat er uiteindelijk vijftig man op het duel afkwam, deed de pret niet drukken uiteraard.
Na een 1-1 ruststand tegen het eerste elftal werd in de tweede helft het tweede elftal met 4-3 verslagen.
Moe en voldaan werd er nog een helse terugreis ingezet om de late night snack nog te kunnen halen. Om 23.30 uur was men nog net op tijd om het nodige naar binnen te werken. Moe en voldaan werd de eerste geslaagde dag al zingend afgesloten.

IMG_4973 (Small)

Dag 2

Na een korte nacht voor enkele spelers begon de dag met het gezamenlijk ontbijten om 8.30 uur.
Daarna omkleden en met de busjes richting het trainingsveld, waar de eerste training van twee deze dag op het programma stond. Het was (gelukkig 🙂 een rustige uitlooptraining met een circuitje van loopvormen.
Nadat iedereen zich had kunnen opfrissen of de tijd had gebruikt om wat bij te slapen, werd er om 13 uur geluncht. Om 14.30 uur trok het gezelschap voor de tweede keer richting het trainingsveld, waar een pittige training werd afgewerkt. De rest van de middag was iedereen vrij om te doen wat hij wilde. Met inmiddels een heerlijk zonnetje en een temperatuur van 18-19 graden was het prima uit te houden langs het zwembad.
Na het avondeten stond er een voetbalquiz op het programma. In verschillende teams werd er gestreden om de mooie prijzen! Het winnende team bestond uiteindelijk uit Rian van Ooijen, Radsney Rijssen, Lesley Kluivers en Lars van Bommel (winnaars op de foto).

IMG_4977 (Small)