woensdag, november 29, 2023
HomeZaterdagDerde klasseLSVV'70 evenaart nu al puntenaantal van 'rampseizoen'

LSVV’70 evenaart nu al puntenaantal van ‘rampseizoen’

-

Derde klasse A (zaterdag)- Twee seizoenen terug kwam LSVV’70 tot welgeteld vijf punten in de derde klasse A. Degradatie was een onherroepelijk feit en dus moest er minimaal een jaar in de vierde klasse worden gebald. Daar bleef het bij want de titel werd ‘gewoon’ even opgehaald. Bij de terugkeer in de derde klasse gaat het crescendo met de brigade van Freek Jansen. In de derde wedstrijd werd een punt opgehaald bij BSC’68 en dat betekent dat de teller nu al op vijf punten staat. LSVV’70 is nog ongeslagen en zal dit keer geen lachertje van de derde klasse worden.

Met de 1-1 in Benthuizen mocht LSVV’70 niet mopperen. De thuisploeg liet beduidend meer zien en had de Leidenaren al voor rust de knock-out kunnen en moeten uitdelen. Onkunde, ontbrekende scherpte in offensieve zin en reddingen van Thomas Waasdorp zorgden er echter voor dat het 0-0 was halverwege.

Na de rust veranderde er aanvankelijk niet veel en eindelijk nam de thuisploeg een verdiende voorsprong vanuit een kopdoelpunt. Lang bleef die score echter niet op het scorebord. Rik Bardaa vond Richard Guffens en de spits rondde zijn enige kans direct af, hetgeen eerder ook al gebeurde tegen CVC Reeuwijk. LSVV’70 kreeg het daarna nog lastig om de 1-1 vast te houden, maar naarmate het duel richting het einde ging verdwenen de krachten bij de gastheer en kon LSVV’70 een bonuspunt bijschrijven.

Jansen: ,,Met dit resultaat mogen wij in onze handen wrijven. We speelden pakweg vijfenzestig minuten met tien man vanwege een rode kaart en dan moet je dus tevreden zijn met een punt. Het was een bizarre rode kaart overigens. Jos van Beuningen had iets geroepen wat voor de scheidsrechter klonk als het scheldwoord met een k. Daarop besloot de leidsman de speler weg te sturen, maar ik kon mij al niet voorstellen dat dit woord inderdaad gebezigd zou zijn. Dat wordt bij LSVV’70 namelijk absoluut niet getolereerd. Maar daarnaast kon dit onmogelijk uit de mond zijn gekomen van de speler. Jos gaf dat ook aan en dus werden wij ten onrechte bestraft en dan speel je dus een moeilijke pot.”

Het brak de bezoekers dus uiteindelijk niet op, hoewel BSC’68 toch echt wel de betere was geweest en genoeg kansen had gehad om LSVV’70 meer pijn te doen. Na afloop werd er uiteraard nagekaart over de rode prent. ,,We konden het er niet bij laten zitten want het was onrechtvaardig. Een groot compliment aan de scheidsrechter dat hij zijn fout toegaf en dat hij de kaart heeft geseponeerd. Het is ook heel simpel: wanneer ik dat nare woord wel had gehoord, was de speler door de club geschorst geworden. Dat pas niet op een voetbalveld en zeker niet bij onze club. Hoe dan ook; we mogen al met al tevreden zijn met dit resultaat. Nu staan we al op vijf en daar deden we toen een heel seizoen over. Het kan verkeren.”

Basisopstelling LSVV’70: T.Waasdorp, Meulman, Huisman, Leugering, Mulder, Bardaa, Van Beuningen, Groenendijk, Jansen, Guffens, Van Kessel.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read