SJZ kwam met een verdienstelijke vierde plek met 30 punten uit 15 wedstrijden uit de winterstop in deze derde klasse A op zondag. Trainer Rob van den Wijngaard blikt met een goed gevoelvterug op het eerste deel van de competitie. ,,Over deze stand ben ik tevreden , maar het meest trots ben ik op het spelletje dat we elke zondag op de grasmat kunnen leggen. We hebben het systeem wat gewijzigd en spelen heerlijk fris aanvallend voetbal. Dan merk je dat spelers nu langer samenspelen dat ze elkaar nog beter weten te vinden. We hebben wedstrijden dit seizoen dan ook dik verdiend gewonnen.”

Ook tegen de bovenste teams weet Van den Wijngaard met zijn team leuke resultaten te behalen. De trainer van SJZ: ,,Uit bij koploper Meerburg werd het voor ons een nipte 2-1 nederlaag. Die ploeg speelt niet altijd even goed, maar ze pakken wel de punten zoals vorige week tegen FC Rijnland. Ik voorspel Meerburg dan ook als de voornaamste kampioenskandidaat in deze klasse. Komende zondag moeten we tegen avv Alphen, nummer twee, en die pakten we uit wel met 2-3 in. Zij spelen ook aanvallend dus het kan een mooie pot worden op sportpark Haasbroek. Thuis was er een schitterende 1-1 tegen nummer drie, Teylingen, en een 1-3 verlies tegen Graaf Willem II VAC waar we toch ook echt goed speelden. Dat belooft dus een hoop voor de tweede competitiehelft voor wie SJZ een warm hart toedraagt.”

Voor SJZ wordt het tegen avv Alphen de eerste wedstijd na de winterstop na de afgelasting van vorige week tegen MMO. ,,Maar eigenlijk was het voor ons geen winterstop want door een klasse met vijftien teams speelden we 20 december nog thuis tegen Bernardus en op 2 januari was er bij ons de historische nieuwjaarwedstrijd tegen oud-eerste elftalspelers. We hebben in de winterstop geen gekke dingen gedaan, wel twee goede oefenpotjes gespeeld ter voorbereiding op wat komen gaat. En natuurlijk ook weer lekker getraind. Maar het blijft voetbal in de derde klasse want om uiteenlopende redenen missen we komende zondag wel Peter Wansink, Sjoerd Hulsbos en Koen van der Meer. Deze laatste had er tot op heden toch al acht in het net gejaagd. Dan is Caleb van der Helm ook nog geblesseerd en dan ben ik blij met een brede en gelijkwaardige selectie. Het is nu aan die andere jongens om het waar te maken”, aldus de bevlogen trainer.

SJZ 3 (Small)

Wat is de voetbalstip aan de horizon voor SJZ? Van den Wijngaard: ,,Ik heb geen doelstelling, we bekijken het per wedstrijd. Het gaat in ieder geval beter dan vorig seizoen. Nu gaat het spelletje ergens om en dat willen we zo houden met elkaar. Niet dat je ergens in de grijze middenmoot hangt en het resultaat niet meer uitmaakt met nog wedstrijden voor de voetbalboeg. Met 30 punten hebben we ook een kloof geslagen naar de laag geplaatste teams. Een echte zwakke wedstrijd hebben we trouwens niet gehad in de eerste seizoenshelft, wel twee rare wedstrijden en wel tegen Bernardus waar mijn vriend Ronald Rosdorff trainer is.” Bernardus staat dertiende met 9 uit 16 en verloor thuis met 3-6 van SJZ en uit met 3-1. Van den Wijngaard: ,, Maar die eerste wedstijd stonden we wel ineens met 2-0 achter en thuis hadden we het ook knap lastig tegen ze in een spetterende laatste twintig minuten.”

Ook in de derde klasse op zondag wordt er één ploeg kampioen en zijn er ploegen die volgend jaar een klasse lager moeten gaan spelen. ,,Ik ga hier niet zeggen aan welke ploegen ik dan denk. Dat vind ik zeker niet fair naar mijn voetbalcollega’s in deze derde klasse. Na 28 wedstrijden weten we meer. Maar ik kan wel wat zeggen over onze bekerkansen tegen Nieuwenhoorn”, sprak Van den Wijngaard enthousiast. Nieuwenhoorn was vroeger spelend in de hoofdklasse op zondag.  Van den Wijngaard: ,,Daar ken ik ze nog van toen ik zelf nog balde, en nu staan ze stijf bovenaan in de derde klasse op zaterdag. Een lastige tegenstander voor ons zaterdag 6 februari thuis in de kwartfinale van de K.N.V.B.-beker categorie 2. Op ons verzoek wordt die wedstrijd op prime time, om 15.00 uur, gespeeld. Het moet op Haasbroek een heerlijke voetbalmiddag worden.”

De uitsmijter van het gesprek kwam ook uit de mond van de SJZ-trainer: ,,Het goede nieuws is dat alles heerlijk stabiel is, er is een goede sfeer, een prima selectie en het belangrijkste is dat het spel er gewoon goed uitziet. Ik ben een gelukkig mens wetende dat ik hier volgend seizoen ook nog trainer mag zijn.” Onze redactie zal SJZ zeker gaan volgen te beginnen met de thuiswedstrijd zondag 24 januari om 14.00 uur tegen concurrent avv Alphen.