Vierde klasse A (zaterdag)- Het is Football Factory nog niet gelukt om een punt te vergaren op vreemde bodem. Na nederlagen tegen stadgenoten VV Leiden en Roodenburg was dit keer KSD/Marine met 5-2 te sterk. ,,Nou te sterk, dat wil ik niet zeggen. We hebben verloren omdat we drie goals weggaven en omdat we zelf teveel kansen misten. Dan wordt het lastig om te winnen”, deelde Carlos Pinas enigszins verbitterd mee.

De trainer van de Leidse club sprak dan ook allerminst van een afgetekende zege voor de gastheer. ,,Nee, want we hadden zomaar kunnen winnen en hebben onszelf tekort gedaan. Wat zou er zijn gebeurd wanneer we met 0-2 of 0-3 voor hadden gekomen? Want die kansen waren er gewoon. Ik hoef geen namen te noemen, want dat weten mijn aanvallers zelf ook wel. Ze schrokken gewoonweg van de kansen. En als je ze dan zelf niet maakt, doet de tegenstander dat wel. Helaas voor ons drie keer voor rust en dan weet je dus dat het heel lastig wordt om nog wat van de wedstrijd te maken. Ik mag ook wel zeggen dat het drie persoonlijke fouten van onze kant waren waaruit zij scoorden.”

Na de rust kende Football Factory een aardige start, maar het vierde doelpunt viel toch echt weer aan de overkant. ,,Onbegrijpelijk. Maar goed, we bleven het proberen en opeens zaten we weer in de wedstrijd. We scoorden namelijk twee keer vlot achter elkaar via Pieter van Schie en Abe van der Slot. Pieter had ik, zoals de laatste weken al het geval was, ingebracht om te zien of hij nog wat kon forceren. Abe was eigenlijk niet fit, maar de spoeling was dun dus heb ik ook voor zijn wissel gekozen. Na de 4-2 waren zij het spoor volledig bijster en kregen we kans op kans. Echt, we hadden nog kunnen winnen. Na afloop sprak ik nog met een speler van KSD en die gaf dat ook aan.”

teamfoto-met-ff-logo-4

Football Factory eindigde met tien man omdat Pablo Janssens een rode kaart kreeg. ,,Een zeer zware straf en dat maakte het er uiteindelijk niet makkelijker op. Dat het nog 5-2 werd, was dan ook minder van belang. Na afloop heeft de tegenstander de scheidsrechter nog trachten te vermurwen om de kaart om te zetten naar de kleur geel, maar dat vond bij hem geen goedkeuring.”

Al met al bleef Football Factory steken op zes punten en dat betekent dat de aansluiting naar de top vijf even zoek is. ,,Dat had dus niet gehoeven, maar het is zoals het is. We moeten het niet zwaarder maken dan het is, want het is vierde klasse. Kansen worden overal gemist en zeker op dit niveau. Toch is het in orde dat we in elk geval zat kansen hebben gecreëerd. Daar begint het mee. Vergeet ook niet dat we nog verder gemankeerd waren met het ontbreken van Danny Boers en Stefan Voltan. Laatstgenoemde speler is zeker belangrijk voor ons. Hij is echter dokter geworden en dat is natuurlijk een topprestatie. Daardoor was hij er niet en zat in Italië. En Gary Person moest spelen, maar was de hele week ziek geweest. Ook niet optimaal dus. Afijn, we gaan volgende week vrolijk verder tegen FC Rijnland. Een team dat bestaat uit veel ex-GHC’ers. Daarvan ken ik er een aantal omdat ik bij die club heb gezeten. Een duel dus ook om naar uit te kijken.”