Vierde klasse A (zaterdag)- Ook na de elfde speeldag heeft Football Factory pas twee overwinningen en een gelijkspel op zak. Alle andere duels gingen verloren en dat maakt dat de Leidse ploeg voorlaatste is en blijft. Bij VVSB werd een op het oog kansloze 4-0 nederlaag geleden, maar centrale verdediger Bastiaan Dingjan was van mening dat zijn ploeg zichzelf schromelijk tekort had gedaan.

De ploeg van Carlos Pinas trad verzwakt op en de trainer moet elke week weer puzzelen om tot een representatief team te komen. Geen constante factor dus om resultaten neer te zetten. Dingjan daarover: ,,Dat zit niet mee, nee. Vooral Stefano Voltan en Gregory Limon zijn belangrijke schakels voor de ploeg en door respectievelijk een knie-en enkelblessure zijn zij niet inzetbaar. Daarnaast misten we nog spelers door ziekte en dus moesten we aantreden met enkele spelers van het tweede. Toch had dat weinig te maken met de nederlaag tegen VVSB. Het verhaal van ons is simpel en repeterend te noemen. We krijgen te makkelijk goals tegen en we scoren erg moeizaam. Eigenlijk hebben we maar een schutter en dat is Pieter van Schie. Deze legende kan enkel meestal maar een halfuurtje invallen.”

Het klinkt simpel, maar het zijn wel de ingrediënten voor een goed resultaat. Niet al teveel weggeven en de kansen benutten. Football Factory heeft daar dit seizoen de grootst mogelijke moeite mee. ,,We stonden bij rust met 3-0 achter door twee corners en een wel goed uitgespeelde goal. Daarmee waren we echter nog niet kansloos. Sterker nog; we hadden in de tweede helft gewoon op 3-3 kunnen komen. We gingen vier keer alleen op de keeper af. Tja, als je dan niet scoort win je geen wedstrijd. De uiteindelijke 4-0 was in elk geval zwaar geflatteerd. Maar wat koop je ervoor? We vinden wel vaker dat we onszelf tekort doen, maar het kan ook geen toeval meer zijn.”

Hoe kan Football Factory de slechte resultaten ombuigen? ,,We hebben er regelmatig gesprekken over en we weten waar het fout gaat. In de meeste wedstrijden kregen wij de eerste twee honderdprocent kansen, maar staan we toch telkens met 1-0 achter. Als wij onze kansen eens gaan maken, moet het tij gaan keren. Ik denk en verwacht dan ook dat we nog vier of zes punten gaan pakken voor de winterstop. We krijgen Wassenaar en UDO nog. Teams waartegen wij een resultaat moeten kunnen neerzetten.”

Vooralsnog valt het Dingjan niet mee. ,,Dat geldt voor ons allemaal. Ook onze trainer kwam hier met een goed gevoel en ambitie, maar hij moet er soms ook moedeloos van worden. Maar hij blijft positief en dat moeten we ook met zijn allen blijven. Vooraf hadden we ingezet op plek vijf of een plekje in de middenmoot. In dat opzicht hebben we nog wel een lange weg te gaan.

Basisopstelling Football Factory: Sels, Van den Akker, Hockx, Dingjan, Luidens, De Jong, Peters, Corte Real, Boers, Van der Slot, Person.

selectie-met-ff-logo-en-naam-11b-small