Vierde klasse A (zaterdag)- Wanneer je zelf maar lang genoeg blijft winnen, kom je vanzelf een keer als beste bovendrijven. LSVV’70 dendert al tijden door als een TGV en won negen keer (!) achtereen vanaf eind november 2015. Zaterdagmiddag moest Leidsche Boys eraan geloven aan de Vliet (2-5) en doordat er geen winnaar voort kwam uit de confrontatie tussen Haagse Hout en VVSB is de Leidse ploeg nu alleenheerser.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat LSVV’70 at the end betrekkelijk eenvoudig zou winnen. Leidsche Boys wilde zich niet zonder slag of stoot omver laten kegelen en liet in de openingsfase alleszins acceptabel voetbal zien. Dat de ploeg van trainer Houssin Bezzai, die zelf weer mee speelde en zich als regisseur opwierp, aardig kan ballen werd al vaker bewezen, maar tegen de medekoploper zette het brutaal in.

LSVV’70 werd niet geheel ten onrechte op achterstand gezet door Kay Oudenaarden en dat was het startsein voor de gasten om in een hogere versnelling te gaan spelen. Freek Jansen had dezelfde rol aan de kant van de kikkerpolderbewoners als Bezzai bij de Boys en dus kwam de sturing vanaf de kant door derden, maar zeker ook in het veld door de beide trainers.

Leidsche Boys kon niet lang genieten van de voorsprong, want na defensief gepruts werd het na een halfuur gelijk door Jochem van der Graaf. Het leek halverwege bij die stand in balans te blijven, maar op slag van rust moest de thuisploeg alsnog een tweede tegentreffer incasseren. Een inzet van Gerben Groenendijk werd nog lichtjes getoucheerd door Neal Petersen en daarmee kreeg de centrale verdediger het doelpunt op zijn naam. Michel Schouls was voor de gastheren ook nog dichtbij een treffer, maar Dammes Waasdorp toonde zijn keeperskwaliteiten.

Na de pauze vloeiden de krachten weg bij Leidsche Boys en dat vond Bezzai niet verwonderlijk. ,,We konden het niet meer belopen en dat heeft simpwelweg te maken met onze trainingsarbeid of meer het ontbreken daarvan. Dat breekt je op, zeker tegen een goed voetballende ploeg als LSVV’70. We hebben het een helft prima gedaan, maar waren uiteindelijk niet opgewassen tegen deze tegenstander.”

Op assist van Rick Bardaa scoorde Guus van Kessel de 1-3 en daarmee leek de wedstrijd op slot. De lage middenmoter had echter nog een stuiptrekking in huis en kwam via Nicky Neuteboom nog tot een doelpunt. LSVV’70 werd er niet ongemakkelijk van en liep vervolgens uit naar een marge van drie doelpunten via weer van Kessel en Bardaa.

Jansen over de zege: ,,We hadden het eerder af moeten maken. Nu stond het op een zeker moment pas 2-3 en dan moet je nog waken. Al met al denk ik dat we toch mogen spreken van een eenvoudige overwinning. We zijn duidelijk veel verder dan in het begin van het seizoen. Afijn, de voor ons unieke serie zegt wat dat betreft genoeg. We krijgen nu over twee weken Haagse Hout thuis. Winnen we die dan worden we kampioen, dat geloof is er inmiddels wel. Een groot voordeel van het huidige LSVV’70 is dat we veel spelers hebben die een goal kunnen maken.”

Basisopstelling Leidsche Boys: C.Oudenaarden, Vintges, Frankhuizen, S.Schilthuizen, J.Schilthuizen, K.Oudenaarden, Neuteboom, Schouls, Netjes, Bezzai, Derksen.

Basisopstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Ebbing, Filippo, Petersen, Stjepanovic, Bardaa, Van der Graaf, Groenendijk, De Groot, Jansen, Van Kessel.