Vierde klasse A (zondag)- En weer bleef Warmunda ongeslagen. Op bezoek bij Escamp won de formatie van Alan Campfens weliswaar niet (1-1), maar de laatste nederlaag dateert van 20 september 2015. Ofwel; de blauwwitten slikten al vijf maanden geen nederlaag meer. Aanvaller Niels Dijkstra is er blij mee, maar toch niet geheel content. ,,Er zitten teveel gelijke spelen bij. Die schieten niet op. Maar goed; we proberen de reeks zo lang mogelijk voort te zetten. In dat opzicht is het ook gunstig dat we Delfia treffen komende zondag, want met die ploeg hebben we nog een appeltje te schillen (eerder werd met 3-1 verloren, red.).

Het was bar en boos in Den Haag. Voetbal was nauwelijks mogelijk en Dijkstra had eigenlijk liever niet gespeeld. Of desnoods wel gespeeld, maar dan wel als winnaar van het veld afgestapt met zijn ploeg. ,,De wind speelde een hoofdrol en het maakte dat het een chaotische wedstrijd werd. Eigenlijk was het geen doen. Natuurlijk tracht je als speler er rekening mee te houden, maar met die wind is het zo onvoorspelbaar wat er gebeurt. Zonde dat we daardoor zo’n moeilijke wedstrijd speelden. Met een driepunter hadden we prima zaken kunnen doen en zelfs weer wat dichterbij Kickers’69 kunnen komen. Niet dat we daar echt mee bezig zijn, want onze focus ligt op de tweede plaats. Dat is meer reëel dan de koppositie, dat moge duidelijk zijn.”

De bal ging niet alleen maar door de lucht of over de zijlijn overigens. Kansen kwamen er zeker wel. Dijkstra daarover: ,,Zij raakten de paal en lat en wij zagen een bal van de doellijn afgewerkt worden voor de rust. Ik denk dat 2-2 meer op zijn plaats was geweest als ruststand dan 0-0.”

Niet ver na rust viel dan toch het eerste doelpunt. Dijkstra zelf scoorde en mocht daarvoor zijn doelman, Arthur van Dam, bedanken. ,,Hij had een verre uittrap in huis en ik kon de bal vervolgens afronden. Ik moet zeggen dat Arthur sowieso goed stond te keepen. Hij heeft ons een aantal keer gered. Helaas kregen we geen controle op de wedstrijd na onze 0-1. Dat was gewoonweg ondoenlijk. Ook Escamp kreeg geen grip, maar hun 1-1 na een minuut of zeventig was wel terecht, denk ik. We verdedigden in die situatie niet goed uit en hun nummer tien maakte daar dankbaar gebruik van.”

In de slotfase leek er nog een winnaar uit te rollen, maar het bleef bij 1-1. Mede ook omdat de ingevallen Fred Pont zijn invalbeurt niet kon voorzien van glans bij een grote kans die hij onbenut liet. Daardoor kwam er dus voor de tweede keer geen winnaar uit de bus rollen tegen Escamp. Thuis had Warmunda nadrukkelijk verzuimd om de Hagenezen de nek om te draaien. Nu was een gelijkspel meer in lijn met de onderlinge krachtsverhouding, hoe zeer Dijkstra ook graag had gewonnen.

Warmunda speelde overigens zonder onder meer Nick Smith, die de laatste tijd zo op dreef was. Een blessure hield hem en Jochem Kest aan de kant. Daar stond tegenover dat Steven de Taeye weer eens kon starten in de basis.

Dijkstra scoorde dus, maar was niet tevreden met zijn eigen optreden. ,,Nee, ik heb betere wedstrijden gespeeld. Natuurlijk waren de omstandigheden lastig, maar ik heb te weinig gebracht. Een goaltje maken is natuurlijk altijd wel lekker, maar het zou nog leuker zijn geweest om de winnende te maken. Of ik zo’n ongeslagen reeks eerder heb meegemaakt? Ik ben een keer kampioen geworden met RCL. Ik was een jaar of acht. In dat seizoen verloren we geen enkele keer. Maar dat is dus al heel lang geleden en dit zegt me net even wat meer. Ik denk dat we een prima kans hebben om het nog vol te houden tot het eind van de competitie. Kickers’69 hebben we al twee keer gehad en voor de andere teams doen we niet onder. We hebben een brede groep en moeten ver kunnen komen. Man, wat zou dat fantastisch zijn wanneer Warmunda straks derde klasse zou kunnen spelen.”

Basisopstelling Warmunda: Van Dam, El Kourami, Solleveld, Zierikzee, Arnst, De Taeye, Kramer, Winkelman, Hassani, Esman, Dijkstra.