Vierde klasse A (zaterdag)- Vorige week besteedde onze redactie ruimschoots aandacht aan de kampioenswedstrijd van LSVV’70. De formatie van Freek Jansen kon de titel grijpen door VVSB aan de zegekar te binden en daarmee zou de concurrentie definitief geklopt zijn. De Noordwijkerhouters wilden echter niet meewerken aan een feestje in de Kikkerpolder en zo ging viel de grachtentocht in het water en konden de roltongen nog even de kast in.

Nog steeds gen man overboord voor LSVV’70, maar of de komende tegenstander wel bereid is om zich te laten slachtofferen, valt te bezien. Dit keer is Football Factory de tegenstander. Precies ja, de club die nu zo ongeveer speelt op de grond waar LSVV’70 de nodige meters maakte in het verleden. LSVV’70 immers verkaste noodgedwongen naar het complex van Lugdunum om daar in te gaan wonen. De ploeg van Nino Poulina is weliswaar niet verwikkeld in de strijd bovenin, maar kwam al regelmatige tot positieve en opvallende resultaten. Dit keer legde onze redactie het oor te luister bij de tegenstander van LSVV’70. Aan het woord de (vertrekkende) trainer/speler Nino Poulina.

,,Als ik het één ploeg gun om kampioen te worden is dat LSVV wel, alleen niet aanstaande zaterdag.”  Duidelijke taal van Poulina, die niets wil weten van en vriendendienst. ,,Kijk, wij zijn beide studentenclubs en studenten willen niet van elkaar verliezen, wel van elkaar winnen. Natuurlijk kun je LSVV favoriet noemen, ze staan niet voor niets bovenaan. Vergeet echter niet dat wij dit seizoen ook uitstekend gepresteerd hebben en met name tegen de ploegen bovenaan. We hebben nu niet voor niets al 28 punten. Vorig jaar moest Football Factory het uiteindelijk doen met zeventien puntjes. Er is dus duidelijk progressie warneembaar.”

Poulina beloofde begin dit seizoen een meer prestatieve weg in te slaan. En met succes zo blijkt. ,,We hebben een hechte groep, waarvan de kern altijd komt trainen. Deze basis is echter smal en zaterdag hadden we personele problemen door blessures, schorsingen en spelers die door studie moesten afzeggen. FC Boshuizen was echter geen partij voor ons. Tekenend was daar dat spelers het veld op kwamen druppelen toen wij al lang en breed aan de warming-up bezig waren.”

Heenwedstrijd. LSVV'70 trok aan het langste eind.
Heenwedstrijd. LSVV’70 trok aan het langste eind

Drie van de vier doelpunten van de studentenclub werden gemaakt door Poulina zelf. Het geheim? ,,Mezelf in de basis opstellen natuurlijk haha! Ik had er wel vijf of zes moeten maken, zoveel ruimte kreeg ik. Mogelijk zal ik zaterdag daar weer staan, onze spits Mo Naciri is nog geblesseerd. Ik wil hier nogmaals benadrukken dat we onze vrienden van LSVV werkelijk niets cadeau zullen geven. Dat zouden ze wel willen.”

Zoals bekend wordt Poulina de opvolger van Henk Buijn bij Roodenburg. Geen gemakkelijke taak, want Buijn ligt zeer goed in de groep en presteert ook nog eens prima. ,,Dat wist ik voor ik er aan begon. Ik deins er niet voor terug. Ik ben er al wat mee bezig natuurlijk; je kan er niet zomaar in augustus instappen. We praten over de selectie en de doelstellingen. Ook daar wil ik echt voor het resultaat gaan. Ik heb het wellicht iets makkelijker, omdat de groep groter is. Ik zal minder hoeven improviseren. Voorlopig is dat ver weg. Ik wil nog zes uit twee halen zoals dat heet. Zaterdag wordt het een prachtwedstrijd; het wordt een feest.”

Nino Poulina gunt LSVV'70 de titel, maar nog niet komende zaterdag
Nino Poulina gunt LSVV’70 de titel, maar nog niet komende zaterdag

Op social media, waar beide clubs behoorlijk actief zijn,  en op de website van LSVV’70 wordt ook al vooruit gekeken naar de heroïsche ‘studentenclash’, waarvan acte:

LSVV’70 kan komende zaterdag kampioen worden op het sportcentrum. De roodwitte helden nemen het op tegen Football Factory. Een locatie, waar al veel discussies over zijn losgebarsten, maar toch gaat LSVV’70, met medewerking van het vrolijke neefje Factory, er alles aandoen om er een mooie ambiance te maken.

Zo is er in goed overleg besloten dat alle fans komend weekend langs de lijn toestemming krijgen om de barbecue aan te slingeren. De verwachting is dat het kwik zal oplopen tot 25 graden, dus ideaal barbecueweer. Daarnaast zullen schaars geklede studentes gratis entree krijgen. Het meegereisde publiek van LSVV’70 zal de club met een roodwitte ambiance ondersteunen, waarbij ook de fakkelparade opnieuw zichtbaar zal worden.

LSVV’70 is zeer verheugd over de uitstekende samenwerking met Football Factory, en heeft de garantie gegeven dat alles in goede harmonie zal plaatsvinden.

EN

Het zijn hectische weken voor Nino Poulina. De aimabele toptrainer van Football Factory, komend seizoen actief bij Roodenburg, is bezig aan zijn laatste duels. Hij neemt het nog op tegen LSVV’70 en Wilhelmus, maar er is commotie ontstaan over zijn rol voor komend weekend. Het is een publiek geheim dat LSVV’70 en Poulina al jarenlang nauw aan elkaar zijn verbonden.

‘Iedereen binnen Football Factory weet van mijn LSVV’70-tatoeage’, aldus Poulina. ‘Dat heb ik onmogelijk geheim kunnen houden. Het was ook een voorwaarde in mijn contract. Ik wilde best orde scheppen in de sportieve chaos hier, maar dan moest de club wel accepteren dat mijn hart bij LSVV’70 ligt. In mijn tijd bij Lugdunum heb ik wekelijks op de voet kunnen volgen wat er bij die club gaande is. Dat heeft zoveel indruk op me gemaakt dat het is overgegaan op onvoorwaardelijke liefde.’

‘Mijn kinderen slapen in pyjama’s van LSVV’70’, vervolgt Poulina. ‘Maar dat kan je misschien beter maar niet opschrijven. De jongens hier bij Football Factory willen graag hun best doen zaterdag. Dat siert ze, en dat moeten ze ook vooral doen, maar ik zal wel gewoon juichen voor LSVV’70. Kom op, ik ga mijn gevoelens niet wegstoppen. Ook voor mij geldt: LSVV’70. Wat. Een. Club!’

Dan nog de resultaten uit het verleden, die ook nu echter geen garantie geven voor de toekomst:

2015/2016: LSVV’70-Football Factory 2-0.

2012/2013: Football Factory-LSVV’70 3-5, LSVV’70-Football Factory 3-2