LAV Cup, poule A- Gisteravond vond op het terrein van FC Boshuizen in letterlijke zowel als figuurlijke zin de aftrap plaats van het regionale toernooi, voorheen bekend als de Koetshuis Cup, nu (wellicht vooralsnog) gespeeld onder de naam LAV Cup. FC Boshuizen, regerend bekerwinnaar, toonde in doelpunten aan dat er een groot verschil is tussen de eerste klasse subtop en tweede klasse staart.

In het eerste kwartier kon Alphen nog uitstekend meekomen en was er sprake van een gelijk opgaande strijd. Trainer Rob Wolsleger van de bezoekers: ,,We deden even goed mee, maar al snel zag je het verschil tussen een ploeg die net uit de derde klasse komt en een ervaren ploeg als FC Boshuizen. Zij speelden beter vanuit de organisatie, hun handelingssnelheid was hoger, er wordt strakker ingespeeld en dat zijn elementaire zaken. We verloren te snel grip, maar dat kan ik niemand kwalijk nemen. We moeten snel dingen oppikken om ons aan te passen aan de tweede klasse. De wedstrijden in de LAV Cup tegen hogere teams zijn dan ook zeer zinvol.”

Zijn collega Jasper de Muijnck: ,,Jongens die in het tweede aan de bovenkant zitten kregen vandaag een kans en sommigen hebben heel aardige dingen laten zien. Ik verwijt de spelers van het eerste wel dat ze zo slap begonnen. Die knapen moet de anderen op sleeptouw nemen en na een hoger niveau tillen. Dat lieten ze in het begin na en dat zullen ze horen ook. Ze herstelden zich overigens prima en daarna speelden we een probleemloze wedstrijd. Dat mag ook wel, want we zijn al een paar weken met z’n allen heel intensief bezig. Leuk, leerzaam en zinvol zo’n wedstrijd.”

Al met al een vermakelijke en zeer sportieve wedstrijd.

FC Boshuizen- avv Alphen 7-2 (3-1). Doelpuntenmakers FC Boshuizen: Fortes Lopes 2, S. Safi 2, Mehmet, Maatoug 2, AVV Alphen: Moors, El Bouny.

Basisopstelling Boshuizen: Blikman, Armitage, Winkelman, Muanda, Maatoug, Scheltens, Nomen, Zenzen, Safi, Güngör, Akdil.

Basisopstelling avv Alphen: De Vries, Smits, Bolhandia, Sharieff, Boer, El Bouny, Sina, Moors, Yossine, De Lange, Mara.

Hierbij nog een fotoserie van LAV-fotograaf J.P. Kranenburg. Namens LAV waren Arie Koeman en Hennie Kanbier aanwezig i.v.m. de opening van het toernooi.