LAV Cup, poule A-  Zette de roodwitte Racing een grote stap naar de volgende ronde of pakten de roodwitte kustbewoners de volle winst en brengen de spanning weer terug aan de kop in deze poule? Overigens, de thuisclub speelde in het lichtblauw en de bezoekers in het ….. donkerblauw.

RCL speelde met heel veel spelers van de eerste selectie, vv Noordwijk deed het vooral met A-junioren aangevuld met een aantal spelers uit het tweede en aanvoerder Nick van Staveren die begin dit seizoen overkwam van Hillegom en regelmatig zijn opwachting heeft gemaakt in het keurkorps van trainer Kees Zethof.

Er was nog geen minuut gespeeld of de 1-0 stond al op het scorebord. Een hoekschop werd direct op de pantoffel genomen door Isi Adima. Veel spelers hadden nog geen bal geraakt maar deze lag al wel in het netje. Toen aanvoerder Thom Wijnalda er vervolgens na een kwartier spelen 2-0 van maakte klonk het tien, tien, tien luidkeels vanuit de hoek waar de harde kern van de Leiderdorpers zich bevond en leek het heerlijke avondje al gekomen. Dit was overigens het laatste wapenfeit van de sympathiek spits van de thuisclub, hij moest er tegen zijn oude club na een minuut of twintig van af met een hamstringblessure. Sterkte Thom, hopen op een spoedig herstel.

vv Noordwijk kwam vanaf dat moment beter in de wedstrijd en het was Huig van Duijn (ja, de broer van) die op dat moment de verdiende aansluitingstreffer voor het team van coach Leonard van Utrecht binnenschoot. Het slotwoord in de eerste helft kwam van RCL via Melvin van Gent zodat de rust werd bereikt met een 3-1 voorsprong voor de Leiderdorpers.

In de rust aan beide kanten een aantal wissels, en de wedstrijd was nog nauwelijks hervat of de marge was drie in het voordeel van de thuisclub. Een van de betere spelers van het veld, Michael Schouten, nam dit doelpunt voor zijn rekening en zo stond de 4-1 op het scorebord.  Zouden de bezoekers dan toch met een grote nederlaag terug naar de kust moeten, of werd het imago van mooi weer voetballers geen recht aan gedaan en werd de spanning in het verdere verloop van de tweede helft nog teruggebracht?

Het werd het laatste, want de bezoekers kwamen nog goed terug tot 4-3, maar dit werd uiteindelijk dan ook de eindstand in een zeer vermakelijk duel. Kees van der Burg, de trotse voorzitter van RCL, die met dit slechte weer toch de moeite had genomen om in de stromende regen naar zijn ploeg te komen kijken was blij met de winst. ,,De volgende ronde is zo goed als bereikt en met de finaledag op ons complex zou het natuurlijk fantastisch zijn als wij in de finale staan.”

Het ging inmiddels steeds harder regenen dus weet ik ook eerlijk gezegd niet of ik het goed verstond, maar iets met loting 31 januari en verwarmde ballen was volgens mij het laatste wat ik opving.
Hans Hage, een man die inmiddels vele functies binnen de vv Noordwijk heeft vervuld en gisteravond onder andere de tussenstanden via twitter doorgaf vindt de LAV Cup een aanwinst voor de Noordwijkers. ,,Het tweede draait op dit moment niet heel erg lekker en dat komt ook door een krappe selectie en het ontbreken van het derde waardoor er regelmatig een beroep wordt gedaan op spelers uit de A1. Juist in deze wedstrijden van de LAV Cup kunnen zij tegen sterkere tegenstanders ervaring opdoen waardoor de stap naar de senioren straks niet al te groot is.

Dan nog een update van de blessure van Thom Wijnalda: ,,Het was leuk om tegen mijn oude cluppie te spelen, ondanks dat er bij de spelers niemand uit die tijd bijzat. Balen dat ik dan geblesseerd uit moet vallen, het zit ons wat dat betreft wel tegen. Ik werd vanmorgen wakker, het voelde niet goed en ik ga vanmiddag al naar de fysio.”

RCL – vv Noordwijk (res) 4-3 (3-1). 1. 1-0 Adima, 15. 2-0 Wijnalda, 27. 2-1 Van Duijn, 38. 3-1 Van Gent, 47. 4-1 Schouten, 70. 4-2 Van Staveren, 75. 4-3 Wasser.