LAV Cup, poule B- Halverwege was de stand nog in balans bij het treffen tussen Valken’68 en een combinatieteam van Ter Leede(1-1). Uiteindelijk lieten de Sassenheimers geen spaan heel van de Valkenburgers: 1-7. Het leverde twee zeer uiteenlopende analyses op van de beide trainers. Ter Leede staat nu op zes uit twee, terwijl het puntloze Valken’68 laatste blijft in deze poule. Beide ploegen spelen nog drie wedstrijden.

Henk van der Nagel namens Valken’68: ,,Een ontluisterende nederlaag ja. Wij hebben ervoor gekozen om met een bepaald team mee te doen aan dit toernooi zodat de staf ook wat inzicht kan krijgen in andere spelers. Dan gaat het bijvoorbeeld om spelers die terugkomen van een blessure. Wij speelden heel erg onsamenhangend en er ging erg veel fout. Eigenlijk ook basale elementen van het voetbal en daar ben ik wel van geschrokken. Zo dik eraf gaan tegen de reserves van Ter Leede mag gewoon niet. Ik baal hier best wel van. Overigens moet ik wel de complimenten uitdelen aan de tegenstander. Zij speelden fris van de lever en er stond echt een team.”

Collega Martijn Lagendijk nam de complimenten met open armen in ontvangst en was zelf ook tevreden over zijn manschappen. ,,Wij speelden met het tweede elftal met aanvullingen uit de A-jeugd en met twee jongens van het derde. Een hele jonge groep met lekkere gretigheid. Daar kan ik zeer content over zijn. Eigenlijk had het voor rust al 2-4 of 2-5 moeten zijn, maar de kansen die we voor de pauze lieten liggen gingen er na de rust wel in. Ik ben echt aangenaam verrast en beschouw dit als een zeer nuttige avond. We kijken al uit naar de andere drie duels.”

Valken’68 kwam zelfs nog op voorsprong na korte tijd op een slippertje van de doelman van Ter Leede, die zich daarna prima herstelde. Voor de pauze kwam er evenwicht en daarna werd de ploeg van Van der Nagel onder de voet gelopen. Phinney Disseldorp scoorde voor de thuisploeg, maar daar stonden treffers tegenover van Melvin van Stijn (2), Bas Beijersbergen (2), Dirk Hoekstra, Steven Wajer en Joey van de Berg.

Van der Nagel nog eens: ,,Hier moeten we lering ui trekken, want deze wedstrijden moeten ook nuttig zijn. Het was kloteweer en dan krijg je ook nog een veeg uit de pan. Niet leuk voor de staf, maar voor de spelers zelf ook niet lijkt mij. We moeten de andere wedstrijden anders gaan aanpakken. Daar zullen we zeker over in gesprek gaan.”

Lagendijk: ,,Er zit de laatste tijd sowieso progressie in bij ons. Met het tweede staan we vierde in de Hoofdklasse. Het team werd nu dus geformeerd met spelers die er normaal gsproken niet bij zijn en voor hun zijn dat ook  wedstrijden waarvan geleerd kan worden. Prima om te zien hoe ook spelers van 17 en 18 jaar zich ontwikkelen.”

Bekijk hier de groepsindeling, het volledige wedstrijdschema en de uitslagen van de LAV Cup (voor zover bij de organisatie bekend).